Raftul cu filme

VIDEO. Postul Kanal D va difuza noi episoade din serialul turcesc „Patria mea ești tu”

seriale turcești, Patria mea ești tu, serial turcesc
Imagine via IMDb / Patria mea ești tu

Postul de televiziune Kanal D a anunțat difuzarea unor noi episoade din serialul Patria mea ești tu (în original: „Vatanim Sensin”), telenovela turcească de succes cu actorii Halit Ergenc și Berguzar Korel în rolurile principale. Pelicula urmează să intre, din nou, în grila postului TV în ziua de joi, 11 iunie 2020, de la ora 22:00.

Serialul Patria mea ești tu a fost lansat în anul 2016, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune Kanal D, din Turcia, pe 27 octombrie 2016, iar ultimul pe 7 iunie 2018, producția numărând un total de două sezoane și 59 de episoade. Producția turcească se încadrează în genurile dramă, istoric și romantic, fiind regizată de Yagmur Taylan, Durul Taylan și Burak Arliel, după un scenariu semnat de Deniz Gurlek, Melih Ozyilmaz, Melek Seven, Uygar Sirin și Nuran Evren Sit.

Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Halit Ergenc, Berguzar Korel, Onur Saylak, Şebnem Hassanisoughi, Celile Toyon, Miray Daner, Boran Kuzum, Pinar Deniz, Kubilay Aka, Mert Denizmen, Asli Omag, Hakan Salinmis, Can Kahraman, Yasemin Szawlowski, Baki Davrak, Senan Kara, Emre Şen și Ahmet Tansu Taşanlar.

Dincolo de povestea de iubire există contextul istoric și personajul care are corespondent în realitate. Acțiunea din serialul Patria mea ești tu are loc în 1919, în timpul Războiului de Independență al Turciei, iar Cevdet este transpunerea pe ecran a personalității unui erou național, pion important în războiul dintre Turcia și Grecia, unul dintre oamenii de încredere ai lui Mustafa Ataturk.

Schimbările dramatice sociale și politice și realitatea războiului pun dragostea dintre Cevdet și Azize la grea încercare. Ea este mamă devotată, una care luptă pentru a își ține familia unită în vremuri extrem de dificile pentru o femeie. O mamă care își găsește alinarea în amintirea dragostei trăite, dar care se vede nevoită să îl respingă pe cel iubit, condamnată să aleagă între familie și feminitate.

Adevărul istoric se împletește cu drama intimă și romanțată a personajelor principale, coșmarul războiului, iar schimbările sociale și politice dramatice ale acelor vremuri supun la grele încercări dragostea dintre Cevdet și Azize. Personajul interpretat de Halit Ergenc devine un erou tragic și păstrează un secret tulburător pentru binele poporului său, înfruntând ruinarea familiei sale.

Citește mai multe articole despre serialele turcești pe Raftul cu Filme. Urmărește și pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu