Raftul cu filme

Top 30 cele mai bune seriale cu vampiri, vârcolaci și vrăjitoare de văzut înainte de culcare

Hemlock Grove, seriale cu vampiri, cele mai bune seriale cu vampiri, seriale cu vârcolaci, seriale cu vrăjitoare
Imagine via EW / Hemlock Grove

Serialele cu vampiri, vârcolaci și vrăjitoare au fost dintotdeauna preferatele tinerilor și ale adolescenților, iar cele mai bune seriale cu vampiri au ajuns să fie celebre în întreaga lume și să înregistreze audiențe record pe posturile de televiziune din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și nu numai.

Încă de la începutul anilor 2000, când televiziunile au început să investească tot mai mult în producția de filme și seriale originale, potrivite pentru audiența fiecărui post de televiziune în parte, au apărut tot mai des producții în care rolurile principale sunt interpretate de adolescenți cu puteri supranaturale, cu scenarii bazate pe poveștile de viață ale vampirilor, vrăjitoarelor și vârcolacilor.

Așa am ajuns ca în momentul de față să avem parte de zeci, poate chiar sute de filme, animații, documentare și seriale cu vampiri, vrăjitoare, vârcolaci și alte creaturi mistice, care au venit din alte lumi și care au puteri supranaturale.

Așadar, Raftul cu Filme îți prezintă o listă cu 30 cele mai bune seriale cu vampiri, vârcolaci, vrăjitoare și spirite care au apărut până în momentul de față.

30. Van Helsing (2016-2021)

Vanessa este urmașa celebrului vânător de vampiri Abraham von Helsing, celebru în toată lumea pentru vampirii pe care a reușit să îi ucidă. Vanessa este readusă la viață, iar primul lucru pe care ajunge să îl afle este acela că vampirii au ajuns că controleze întreaga lume. Vanessa este singura persoană din lume care are șansa să îi oprească pe aceștia din a conduce întreaga planetă.

29. Blade: The Series (2006)

Pe străzile din Detroit pericolul crește de la o zi la alta. Cei din casa Chthon sunt pe cale să obțină supremația asupra omenirii, iar Blade încearcă să îi oprească. Pe jumătate om și jumătate vampir, el este singurul care poate să înfrunte răul. Singurii lui aliați sunt un fabricant de arme și o femeie obsedată de răzbunare.

28. Shadowhunters: The Mortal Instruments (2016-2019)

Serialul regizat de Andy Wolk a avut premiera în anul 2016. Pelicula urmărește povestea unei eroine care ajunge să afle că are legături cu o lume supranaturală și întunecată a unor ființe care nu se trag din lumea celor vii. Producția este bazată pe seria de romane „The Mortal Instruments”, scrisă de Cassandra Clare.

27. From Dusk Till Dawn: The Series (2014-2016)

Serialul este o adaptare după lungmetrajul cu același nume lansat în anul 1996 și semnat de cunoscutul Robert Rodriguez. Pelicula a avut premiera în anul 2014 și prezintă povestea unui șerif din Texas care pornește pe urmele unui cuplu problematic, format din adolescenții Seth și Richie Gecko.

26. Shadow Hunters (2017-?)

Lansat în anul 2017, este un serial de dramă și acțiune realizat în China. Cu un singur sezon apărut pe micile ecrane, din distribuție fac parte actori ca Sheng Ming He, Samuel Mackey, Vander McLeod și Ban Wang. Producția este regizată de You Xiaogang și prezintă povestea unei grupări care luptă împotriva terorismului.

25. My Babysitter’s a Vampire (2011-2012)

Serialul este regizat de Tibor Takacs și a avut premiera în anul 2011. Pelicula prezintă povestea lui Ethan, Rory și Benny, trei tineri care ajung să aibă o singură misiune, aceea de a-l opri pe Jesse, fostul lor prieten vampir, din a cuceri și distruge orașul în care locuiesc. Pe parcurs, cei trei ajung să realizeze că micul orășel ascunde secrete întunecate și înfricoșătoare.

24. Bitten (2014-2016)

Când a părăsit Stonehavne, Elena a crezut că a lăsat în urmă lumea supranaturală. Până în noaptea în care a primit un telefon misterios din partea liderului haitei care i-a cerut să vină înapoi. Elena se întoarce și lasă în urmă o viață normală și cariera de fotograf în Toronto. Revine în lumea vârcolacilor și a vampirilor plină de reguli referitoare la protejarea grupului din care face parte.

23. Hemlock Grove (2013-2015)

Povestea se desfășoară în Hemlock Grove, un amestec de bogăție extremă și sărăcie lucie ca urmare a închiderii combinatului siderurgic. Singurele locuri de muncă rămase se găsesc la spital și la Institutul Biomedical Godfrey. Cel din urmă este cunoscut pentru realizarea unor experimente sinistre. Mai mult decât atât, moara din oraș se transformă într-un mister în momentul în care două tinere ucise cu brutalitate sunt descoperite de localnici.

22. Blood Ties (2007)

Serialul este o dramă fantastică, cu elemente de thriller, despre un detectiv particular din Toronto. Victoria a fost un detectiv criminalist excelent până când o boală genetică degenerativă a început să îi răpească puțin câte puțin vederea. Demisia din poliție a adus și despărțirea de Mike, fostul ei iubit. Într-o seară, Victoria ajunge să fie martora unei crime bizare și se vede târâtă într-o lume misterioasă în care vampirii și demonii trăiesc printre oameni.

21. Salem (2014-2017)

Este o perspectivă interesantă a unei vechi povești în care vrăjitoarele sunt slujitoarele diavolului și o adevărată pacoste pentru oraș. Procesele vrăjitoarelor din Salem reprezintă un capitol infam în istoria americană, în care oameni nevinovați au fost ținta vecinilor invidioși. Lăcomia pentru terenurile deținute a fost motivul din spatele acuzațiilor, dar arma reală a fost isteria religioasă.

20. The Worst Witch (2017-?)

Este un serial de televiziune pentru tineri și adolescenți realizat în Marea Britanie și Germania, care prezintă povestea unui grup de vrăjitoare de la o școală de magie. Bella Ramsey joacă în rolul principal, iar scenariul peliculei se bazează pe seria de cărți „The Worst Witch”, scrisă de Jill Murphy, apărută între 1974 și 2018.

19. The Strain (2014-2017)

Intriga acestei producții este dată de răspândirea bruscă a unui virus care transformă oamenii în vampiri. Cel desemnat să investigheze problema și să oprească epidemia care amenință să cuprindă întreaga planetă este doctorul Ephraim Goodweather, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor din New York.

18. Becoming Human (2011-?)

Este un serial britanic de dramă și comedie, dar și un spin-off al serialului „Being Human”. Creat de Toby Whithouse, este regizat de Alex Kalymnios, după un scenariu semnat de Brian Dooley, Jamie Mathieson și John Jackson. Din distribuție fac parte actori ca Craig Roberts, Leila Mimmack și Josh Brown. Cu opt episoade și un singur sezon apărut pe micile ecrane, pelicula a fost difuzată pe postul BBC 3.

17. Legacies (2018-?)

Pelicula este o continuare a producțiilor „The Vampire Diaries” și „The Originals”, protagonista serialului fiind Hope Mikaelson. Serialul prezintă o poveste despre magie, secrete și trădare, despre primele iubiri și despre familie, în care Hope se străduiește să își controleze puterile. Hope alege să urmeze cursurile școlii Salvatore pentru a învăța să își țină în frâu superputerile pe care le deține.

16. Dracula (2013-2014)

În serialul creat de Cole Daddon și Daniel Knauf, Dracula merge la Londra și se dă drept un om de afaceri dornic să aducă știința modernă în metropolă. În realitate, Dracula încearcă să le vină de hac celor care l-au trădat în urmă cu câteva sute de ani. Pe măsură ce planurile sale sunt aproape de a fi realizate, Dracula se îndrăgostește de o femeie care pare a fi reîncarnarea fostei sale soții.

15. Dark Shadows (1991)

Este un serial american cunoscut și sub numele de „Dark Shadows: The Revival”, difuzat pe postul de televiziune NBC între 13 ianuarie și 22 martie 1991. Inspirat din pelicula cu același nume lansat în anul 1966, continuarea este regizată de Dan Curtis, unul dintre creatorii producției originale.

14. Kindred: The Embraced (1996)

Serialul a fost creat de John Leekley și a avut premiera în anul 1996. Producția prezintă povestea unui prinț revenit din morți care ajunge să conducă Clanul Vampirilor din orașul său natal. Mai mult decât atât, Julian ajunge să se îndrăgostească de o jurnalistă, Caitlin, cea care încearcă să afle povestea vampirilor care trăiesc în aceeași lume cu oamenii.

13. Moonlight (2007-2008)

Serialul urmărește povestea neobișnuită a unui vampir care lucrează ca detectiv particular și care ajunge să se îndrăgostească de o femeie din lumea celor vii. Mick John este un detectiv din Los Angeles care încalcă regulile tradiționale ale speciei sale, care își folosește inteligența și puterile pentru a rezolva diverse cazuri.

12. Teen Wolf (2011-2017)

Scott este un tânăr obișnuit care își trăiește viața ca toți ceilalți. Într-o zi însă o mușcătură ajunge să îi schimbe cu totul viața pe care o duce. Așa ajunge să încerce să înțeleagă cine este și ce urmează să devină. Pe parcurs descoperă că are puteri supranaturale, că are trăsături de vampir și de lup, dar și de prădător.

11. Forever Knight (1992-1996)

Este un serial apărut în Canada, în anul 1992, despre Nick Knight, un vampir în vârstă de 800 de ani care lucrează în Toronto ca detectiv. Vinovat de sute de crime săvârșite în trecut, Nick încearcă să își îndrepte comportamentul și să facă treabă bună ca detectiv pe tura de noapte. În același timp, Nick se străduiește să redevină un om bun și să lase în urmă trecutul de vampir înspăimântător.

10. The Vampire Diaries (2009-2017)

Elena a avut parte de o tragedie în familie, părinții murind într-un accident de avion, fapt pentru care a rămas pe lume doar cu fratele ei de 15 ani. În liceu, la început de an școlar, își face apariția Ștefan, un nou elev misterios și carismatic. Cei doi ajung să se cunoască și să petreacă timp împreună până se îndrăgostesc, însă Elena nu știe că Ștefan este un vampir care trăiește de peste 200 de ani.

9. Being Human (2008-2013)

Este un serial care urmărește viața a trei tineri care împart același apartament și care încearcă să ducă o viață normală, luptând în același timp cu problemele cauzate de cea de-a doua natură a fiecăruia dintre ei. Unul este vârcolac, unul este vampir, iar celălalt este o fantomă. Producția este una dintre cele mai de succes seriale create vreodată de postul de televiziune britanic BBC.

8. True Blood (2008-2014)

Descoperirea unui om de știință din Japonia, care a inventat sângele sintetic, îi transformă peste noapte pe monștrii legendari și înfricoșători în cetățeni normali. Acum au încetat să mai vâneze oameni pentru sânge și încearcă să nu arate cine sunt de fapt. Liderii din toată lumea au ales de partea cui să fie, însă cei din orașul Bon Temps din Louisiana nu au luat încă nicio decizie în această privință.

7. Angel (1999-2004)

Serialul se concentrează asupra neîncetatelor probe la care este supus vampirul Angel, al cărui suflet i-a fost restituit sub forma unui blestem pentru secole de crime. Fiind torturat de vinovăție și remușcări, se mută din Sunnydale în Los Angeles în căutarea absolvirii. Căutând iertarea, Angel îi ajută pe cei neajutorați și pe cei năpăstuiți de creaturi supranaturale. Imediat după sosirea în Los Angeles, Angel este vizitat de Doyle, un mesager trimis din partea Powers That Be.

6. A Discovery of Witches (2018-?)

Serialul are la bază seria de romane de mare succes scrisă de autoarea Deborah Harkness și prezintă povestea de dragoste contemporană care are loc în mediul academic de la Oxford, o lume în care vrăjitoarele, vampirii și demonii conviețuiesc alături de oameni, însă fără ca aceștia din urmă să își dea seama de prezența lor.

5. Preacher (2016-2019)

Este o dramă care urmărește povestea lui Jesse, un predicator din Texas, un om căzut din credință aflat în drumul său spre Rai. Jesse este posedat de o entitate misterioasă care îl face să dezvolte o superputere neobișnuită. În călătoria sa, Jesse face echipă cu Tulip, fosta lui iubită, și Cassidy. Când cei trei se reunesc, se găsesc atrași într-o lume populată de personaje din Rai, Iad și Purgatoriu.

4. Penny Dreadful (2014-2016)

Pelicula se numără printre cele mai bune seriale cu vampiri care au ajuns pe micile ecrane din întreaga lume, care prezintă unele dintre cele mai terifiante personaje ale literaturii universale, inclusiv pe cea a doctorului Frankenstein și a monstrului creat de el. Serialul prezintă și povestea lui Dorian Gray și figurile din romanul Dracula, iar creaturile încearcă să oprească forțele mistice din distrugerea lumii.

3. The Originals (2013-2018)

Serialul prezintă viața primilor vampiri din istorie, personajul principal fiind Klaus, un tânăr care se întoarce în orașul său natal pentru a dobândi controlul asupra lui. Klaus așteaptă, în același timp, venirea pe lume a propriului său copil, făcut cu Hayley, unul dintre primii vârcolaci femeie din lume. Producția este una dintre cele mai de succes seriale cu vampiri create vreodată în întreaga lume.

2. Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

După o serie de încercări teribile prin care Buffy a fost nevoită să treacă în lungmetrajul cu același nume, tânăra eroină se mută împreună cu mama ei în orășelul Sunnydale. Curând, Buffy va ajunge să își dea seama că ceea ce se întâmpla în orașul Los Angeles era pentru ea floare la ureche. Producția este una dintre cele mai de succes seriale cu vampiri create vreodată în întreaga lume.

1. Supernatural (2005-2020)

Este unul dintre cele mai bune seriale cu vampiri care au fost realizate vreodată. Producția urmărește povestea lui Sam și Dean, doi frați care au parte de același destin. Ei călătoresc prin pustiul câmpiilor americane cu misiunea de a găsi și a ucide cele mai înfricoșătoare creaturi ale întunericului, de care oamenii au auzit doar din legende sau din superstiții. În timpul luptei lor cu răul, Sam descoperă că are mai multe puteri paranormale, viziunile sale prevestind moartea celor din jur și apropierea tuturor pericolelor din această lume a muritorilor.

Ciprian Dinică

Sunt un cinefil înrăit de la o vârstă fragedă, pasionat de producțiile românești și urmăresc cu interes ceea ce se întâmplă pe scena europeană, încercând să bifez cât mai multe lungmetraje independente produse în țări ca Polonia, Cehia, Serbia și Ungaria.

13 comentarii