Raftul cu filme

Top 42 cele mai bune seriale cu vampiri, vârcolaci și vrăjitoare de văzut înainte de culcare

Hemlock Grove, seriale cu vampiri, cele mai bune seriale cu vampiri, seriale cu vârcolaci, seriale cu vrăjitoare
Imagine via EW / Hemlock Grove

Serialele cu vampiri, vârcolaci și vrăjitoare au fost dintotdeauna preferatele tinerilor și ale adolescenților, iar cele mai bune seriale cu vampiri au ajuns să fie celebre în întreaga lume și să înregistreze audiențe record pe posturile de televiziune din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și nu numai.

Încă de la începutul anilor 2000, când televiziunile au început să investească tot mai mult în producția de filme și seriale originale, potrivite pentru audiența fiecărui post de televiziune în parte, au apărut tot mai des producții în care rolurile principale sunt interpretate de adolescenți cu puteri supranaturale, cu scenarii bazate pe poveștile de viață ale vampirilor, vrăjitoarelor și vârcolacilor.

Așa am ajuns ca în momentul de față să avem parte de zeci, poate chiar sute de filme, animații, documentare și seriale cu vampiri, vrăjitoare, vârcolaci și alte creaturi mistice, care au venit din alte lumi și care au puteri supranaturale.

Așadar, Raftul cu Filme îți prezintă o listă cu 42 cele mai bune seriale cu vampiri, vârcolaci, vrăjitoare și spirite care au apărut până în momentul de față.

42. Van Helsing (2016-2021) – 6,2 pe IMDb

Vanessa este urmașa celebrului vânător de vampiri Abraham von Helsing, celebru în toată lumea pentru vampirii pe care a reușit să îi ucidă. Vanessa este readusă la viață, iar primul lucru pe care ajunge să îl afle este acela că vampirii au ajuns că controleze întreaga lume. Vanessa este singura persoană din lume care are șansa să îi oprească pe aceștia din a conduce întreaga planetă.

41. Blade: The Series (2006) – 6,3 pe IMDb

Pe străzile din Detroit pericolul crește de la o zi la alta. Cei din casa Chthon sunt pe cale să obțină supremația asupra omenirii, iar Blade încearcă să îi oprească. Pe jumătate om și jumătate vampir, el este singurul care poate să înfrunte răul. Singurii lui aliați sunt un fabricant de arme și o femeie obsedată de răzbunare.

40. Vampire Academy (2022-?) – 6,4 pe IMDb

Scenariul acestui serial este bazat pe nuvela cu același nume scrisă de Richelle Mead. Povestea a fost adaptată de Julie Plec și Marguerite MacIntyre pentru a crea producția difuzată exclusiv pe serviciul de streaming online Peacock. Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Sisi Stringer, Daniela Nieves, Kieron Moore și Andre Dae Kim. Serialul apărut în anul 2022 este cea de-a doua adaptare a nuvelei amintite, după filmul cu același nume apărut în anul 2014.

39. First Kill (2022) – 6,5 pe IMDb

Când sosește vremea să ucidă pentru prima dată pentru a-și putea ocupa locul în cadrul unei puternice familii de vampiri, Juliette pune ochii pe Calliope, o fată abia sosită în oraș. Însă, spre surprinderea ei, Calliope este vânător de vampiri și face parte dintr-o vestită familie care se ocupă cu astfel de practici. Amândouă descoperă că nu este ușor să ucizi și că este mult prea ușor să te îndrăgostești.

38. Shadowhunters: The Mortal Instruments (2016-2019) – 6,5 pe IMDb

Serialul regizat de Andy Wolk a avut premiera în anul 2016. Pelicula urmărește povestea unei eroine care ajunge să afle că are legături cu o lume supranaturală și întunecată a unor ființe care nu se trag din lumea celor vii. Producția este bazată pe seria de romane „The Mortal Instruments”, scrisă de Cassandra Clare.

37. NOS4A2 (2019-2020) – 6,6 pe IMDb

Serialul, bazat pe povestea unui roman scris de Joe Hill, o urmărește pe Vic, o tânără care descoperă că are o abilitate supranaturală de a găsi lucruri pierdute. Acest detaliu o aduce însă în conflict cu maleficul Charlie, un personaj care a dobândit puteri supranaturale și care se hrănește cu sufletele copiilor. Vic face tot ce îi stă în putință pentru a-l învinge pe Charlie și pentru a-i salva victimele.

36. Shadow Hunters (2017-?) – 6,7 pe IMDb

Lansat în anul 2017, este un serial de dramă și acțiune realizat în China. Cu un singur sezon apărut pe micile ecrane, din distribuție fac parte actori ca Sheng Ming He, Samuel Mackey, Vander McLeod și Ban Wang. Producția este regizată de You Xiaogang și prezintă povestea unei grupări care luptă împotriva terorismului.

35. Salem’s Lot (1979) – 6,7 pe IMDb

După ce Straker și Barlow se mută în Salem, oamenii încep să dispară sau să moară din cauze din ce în ce mai ciudate, fără ca nimeni să știe ce se întâmplă. Ben Mears, sosit în oraș pentru a scris despre o casă care se presupune că ar fi bântuită, începe să investigheze ciudatele întâmplări. El își continuă și cercetările legate de casa bântuită, care ar fi polul tuturor întâmplărilor nefericite.

34. From Dusk Till Dawn: The Series (2014-2016) – 6,8 pe IMDb

Serialul este o adaptare după lungmetrajul cu același nume lansat în anul 1996 și semnat de cunoscutul Robert Rodriguez. Pelicula a avut premiera în anul 2014 și prezintă povestea unui șerif din Texas care pornește pe urmele unui cuplu problematic, format din adolescenții Seth și Richie Gecko.

33. Dracula (2020) – 6,8 pe IMDb

Povestea contelui Dracula își găsește o nouă voce prin intermediul acestei mini-serii, a cărei acțiune se petrece în secolul al XIX-lea. Legenda celui mai faimos vampir al lumii, inspirată din romanul scris de Bram Stoker, este reinterpretată de creatorii serialului „Sherlock”, Mark Gatiss și Steven Moffat. Serialul este împărțit în trei episoade, fiecare cu o durată de aproximativ 1 oră și 30 de minute.

32. Bitten (2014-2016) – 6,9 pe IMDb

Când a părăsit Stonehavne, Elena a crezut că a lăsat în urmă lumea supranaturală. Până în noaptea în care a primit un telefon misterios din partea liderului haitei care i-a cerut să vină înapoi. Elena se întoarce și lasă în urmă o viață normală și cariera de fotograf în Toronto. Revine în lumea vârcolacilor și a vampirilor plină de reguli referitoare la protejarea grupului din care face parte.

31. My Babysitter’s a Vampire (2011-2012) – 7,0 pe IMDb

Serialul este regizat de Tibor Takacs și a avut premiera în anul 2011. Pelicula prezintă povestea lui Ethan, Rory și Benny, trei tineri care ajung să aibă o singură misiune, aceea de a-l opri pe Jesse, fostul lor prieten vampir, din a cuceri și distruge orașul în care locuiesc. Pe parcurs, cei trei ajung să realizeze că micul orășel ascunde secrete întunecate și înfricoșătoare.

30. Hemlock Grove (2013-2015) – 7,0 pe IMDb

Povestea se desfășoară în Hemlock Grove, un amestec de bogăție extremă și sărăcie lucie ca urmare a închiderii combinatului siderurgic. Singurele locuri de muncă rămase se găsesc la spital și la Institutul Biomedical Godfrey. Cel din urmă este cunoscut pentru realizarea unor experimente sinistre. Mai mult decât atât, moara din oraș se transformă într-un mister în momentul în care două tinere ucise cu brutalitate sunt descoperite de localnici.

29. The Gates (2010) – 7,1 pe IMDb

Ofițerul de poliție Nick se mută cu familia într-un mic oraș de provincie, unde ajunge să conducă poliția locală. Și-au cumpărat o locuință în complexul The Gates, un loc pașnic care părea că le va aduce o viață liniștită. Nick realizează însă curând faptul că vecinii nu sunt deloc ceea ce par, complexul fiind de fapt un refugiu dedicat persoanelor cu calități speciale, precum vampirii sau vârcolacii.

28. Interview with the Vampire (2022-?) – 7,1 pe IMDb

Serialul este inspirat din cunoscutul roman scris și publicat de Anne Rice, care spune povestea vampirului Louis de Pointe, așa cum a fost percepută și scrisă de ziaristul Daniel Molloy. Producția a fost creată de Rolin Jones, fiind în prezent difuzată pe postul de televiziune AMC. Printre starurile din distribuție se numără actori ca Jacob Anderson, Sam Reid, Bailey Bass și Eric Bogosian.

27. Salem (2014-2017) – 7,1 pe IMDb

Este o perspectivă interesantă a unei vechi povești în care vrăjitoarele sunt slujitoarele diavolului și o adevărată pacoste pentru oraș. Procesele vrăjitoarelor din Salem reprezintă un capitol infam în istoria americană, în care oameni nevinovați au fost ținta vecinilor invidioși. Lăcomia pentru terenurile deținute a fost motivul din spatele acuzațiilor, dar arma reală a fost isteria religioasă.

26. The Worst Witch (2017-?) – 7,2 pe IMDb

Este un serial de televiziune pentru tineri și adolescenți realizat în Marea Britanie și Germania, care prezintă povestea unui grup de vrăjitoare de la o școală de magie. Bella Ramsey joacă în rolul principal, iar scenariul peliculei se bazează pe seria de cărți „The Worst Witch”, scrisă de Jill Murphy, apărută între 1974 și 2018.

25. Blood Ties (2007) – 7,2 pe IMDb

Serialul este o dramă fantastică, cu elemente de thriller, despre un detectiv particular din Toronto. Victoria a fost un detectiv criminalist excelent până când o boală genetică degenerativă a început să îi răpească puțin câte puțin vederea. Demisia din poliție a adus și despărțirea de Mike, fostul ei iubit. Într-o seară, Victoria ajunge să fie martora unei crime bizare și se vede târâtă într-o lume misterioasă în care vampirii și demonii trăiesc printre oameni.

24. Dracula (2013-2014) – 7,3 pe IMDb

În serialul creat de Cole Daddon și Daniel Knauf, Dracula merge la Londra și se dă drept un om de afaceri dornic să aducă știința modernă în metropolă. În realitate, Dracula încearcă să le vină de hac celor care l-au trădat în urmă cu câteva sute de ani. Pe măsură ce planurile sale sunt aproape de a fi realizate, Dracula se îndrăgostește de o femeie care pare a fi reîncarnarea fostei sale soții.

23. Legacies (2018-2022) – 7,3 pe IMDb

Pelicula este o continuare a producțiilor „The Vampire Diaries” și „The Originals”, protagonista serialului fiind Hope Mikaelson. Serialul prezintă o poveste despre magie, secrete și trădare, despre primele iubiri și despre familie, în care Hope se străduiește să își controleze puterile. Hope alege să urmeze cursurile școlii Salvatore pentru a învăța să își țină în frâu superputerile pe care le deține.

22. The Strain (2014-2017) – 7,3 pe IMDb

Intriga acestei producții este dată de răspândirea bruscă a unui virus care transformă oamenii în vampiri. Cel desemnat să investigheze problema și să oprească epidemia care amenință să cuprindă întreaga planetă este doctorul Ephraim Goodweather, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor din New York.

21. Becoming Human (2011-?) – 7,5 pe IMDb

Este un serial britanic de dramă și comedie, dar și un spin-off al serialului „Being Human”. Creat de Toby Whithouse, este regizat de Alex Kalymnios, după un scenariu semnat de Brian Dooley, Jamie Mathieson și John Jackson. Din distribuție fac parte actori ca Craig Roberts, Leila Mimmack și Josh Brown. Cu opt episoade și un singur sezon apărut pe micile ecrane, pelicula a fost difuzată pe postul BBC 3.

20. Dark Shadows (1991) – 7,5 pe IMDb

Este un serial american cunoscut și sub numele de „Dark Shadows: The Revival”, difuzat pe postul de televiziune NBC între 13 ianuarie și 22 martie 1991. Inspirat din pelicula cu același nume lansat în anul 1966, continuarea este regizată de Dan Curtis, unul dintre creatorii producției originale.

19. Kindred: The Embraced (1996) – 7,5 pe IMDb

Serialul a fost creat de John Leekley și a avut premiera în anul 1996. Producția prezintă povestea unui prinț revenit din morți care ajunge să conducă Clanul Vampirilor din orașul său natal. Mai mult decât atât, Julian ajunge să se îndrăgostească de o jurnalistă, Caitlin, cea care încearcă să afle povestea vampirilor care trăiesc în aceeași lume cu oamenii.

18. Let the Right One In (2022-?) – 7,5 pe IMDb

Serialul urmărește povestea unei fetițe de 12 ani care a fost nevoită, aproape întreaga viață, să trăiască ascunsă de ochii lumii. Mușcată de vampiri cu ani în urmă, tânăra a căpătat puteri supranaturale, însă nu a mai putut să iasă printre oameni decât pe timpul nopții. Încercând să nu o scape de sub control, tatăl face tot ce îi stă în putință pentru a face rost de sânge pentru a-și hrăni copilul.

17. Vampire Prosecutor (2011-2012) – 7,6 pe IMDb

Lumea juridică din Coreea de Sud se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită până în prezent, după ce un procuror cunoscut ajunge să fie mușcat de un vampir. Ceea ce se anunța a fi o tragedie pentru întregul departament în care activa s-a dovedit a fi, de fapt, un mare avantaj. Mușcătura i-a oferit puteri supranaturale procurorului, pe care acum le folosește pentru a rezolva cele mai dificile cazuri din întreaga țară.

16. Forever Knight (1992-1996) – 7,6 pe IMDb

Este un serial apărut în Canada, în anul 1992, despre Nick Knight, un vampir în vârstă de 800 de ani care lucrează în Toronto ca detectiv. Vinovat de sute de crime săvârșite în trecut, Nick încearcă să își îndrepte comportamentul și să facă treabă bună ca detectiv pe tura de noapte. În același timp, Nick se străduiește să redevină un om bun și să lase în urmă trecutul de vampir înspăimântător.

15. Moonlight (2007-2008) – 7,6 pe IMDb

Serialul urmărește povestea neobișnuită a unui vampir care lucrează ca detectiv particular și care ajunge să se îndrăgostească de o femeie din lumea celor vii. Mick John este un detectiv din Los Angeles care încalcă regulile tradiționale ale speciei sale, care își folosește inteligența și puterile pentru a rezolva diverse cazuri.

14. Teen Wolf (2011-2017) – 7,7 pe IMDb

Scott este un tânăr obișnuit care își trăiește viața ca toți ceilalți. Într-o zi însă o mușcătură ajunge să îi schimbe cu totul viața pe care o duce. Așa ajunge să încerce să înțeleagă cine este și ce urmează să devină. Pe parcurs descoperă că are puteri supranaturale, că are trăsături de vampir și de lup, dar și de prădător.

13. The Vampire Diaries (2009-2017) – 7,7 pe IMDb

Elena a avut parte de o tragedie în familie, părinții murind într-un accident de avion, fapt pentru care a rămas pe lume doar cu fratele ei de 15 ani. În liceu, la început de an școlar, își face apariția Ștefan, un nou elev misterios și carismatic. Cei doi ajung să se cunoască și să petreacă timp împreună până se îndrăgostesc, însă Elena nu știe că Ștefan este un vampir care trăiește de peste 200 de ani.

12. Being Human (2008-2013) – 7,8 pe IMDb

Este un serial care urmărește viața a trei tineri care împart același apartament și care încearcă să ducă o viață normală, luptând în același timp cu problemele cauzate de cea de-a doua natură a fiecăruia dintre ei. Unul este vârcolac, unul este vampir, iar celălalt este o fantomă. Producția este una dintre cele mai de succes seriale create vreodată de postul de televiziune britanic BBC.

11. Ultraviolet (1998) – 7,9 pe IMDb

Detectivul Michael Colefield ajunge, involuntar, să ia contact cu lumea vampirilor în momentul în care află că în secția lui de poliție există o mică organizație guvernamentală secretă care operează sub acoperire. Departamentul ținut la secret de toată lumea încearcă să identifice și să captureze vampirii din oraș și nu numai. În tot acest timp, Michael Colefield încearcă să dea de urma partenerului și vechiului său prieten, dispărut subit de pe fața pământului.

10. A Discovery of Witches (2018-2022) – 7,9 pe IMDb

Serialul are la bază seria de romane de mare succes scrisă de autoarea Deborah Harkness și prezintă povestea de dragoste contemporană care are loc în mediul academic de la Oxford, o lume în care vrăjitoarele, vampirii și demonii conviețuiesc alături de oameni, însă fără ca aceștia din urmă să își dea seama de prezența lor.

9. Angel (1999-2004) – 7,9 pe IMDb

Serialul se concentrează asupra neîncetatelor probe la care este supus vampirul Angel, al cărui suflet i-a fost restituit sub forma unui blestem pentru secole de crime. Fiind torturat de vinovăție și remușcări, se mută din Sunnydale în Los Angeles în căutarea absolvirii. Căutând iertarea, Angel îi ajută pe cei neajutorați și pe cei năpăstuiți de creaturi supranaturale. Imediat după sosirea în Los Angeles, Angel este vizitat de Doyle, un mesager trimis din partea Powers That Be.

8. Preacher (2016-2019) – 7,9 pe IMDb

Este o dramă care urmărește povestea lui Jesse, un predicator din Texas, un om căzut din credință aflat în drumul său spre Rai. Jesse este posedat de o entitate misterioasă care îl face să dezvolte o superputere neobișnuită. În călătoria sa, Jesse face echipă cu Tulip, fosta lui iubită, și Cassidy. Când cei trei se reunesc, se găsesc atrași într-o lume populată de personaje din Rai, Iad și Purgatoriu.

7. True Blood (2008-2014) – 7,9 pe IMDb

Descoperirea unui om de știință din Japonia, care a inventat sângele sintetic, îi transformă peste noapte pe monștrii legendari și înfricoșători în cetățeni normali. Acum au încetat să mai vâneze oameni pentru sânge și încearcă să nu arate cine sunt de fapt. Liderii din toată lumea au ales de partea cui să fie, însă cei din orașul Bon Temps din Louisiana nu au luat încă nicio decizie în această privință.

6. American Horror Story (2011-?) – 8,0 pe IMDb

Soții Harmon, împreună cu fiica lor, se mută în Los Angeles, din Boston, din dorința de a lăsa trecutul în urmă. Familia se mută într-o veche locuință, renovată și repusă pe picioare, fără să aibă nicio bănuială legată de trecutul tulburător al proprietății. În scurt timp, familia va ajunge să creadă că noua lor casă este bântuită. Serialul a fost creat de Ryan Murphy și Brad Falchuk, fiecare sezon având o poveste diferită de toate celelalte sezoane, cu personaje și locații noi.

5. Penny Dreadful (2014-2016) – 8,2 pe IMDb

Pelicula se numără printre cele mai bune seriale cu vampiri care au ajuns pe micile ecrane din întreaga lume, care prezintă unele dintre cele mai terifiante personaje ale literaturii universale, inclusiv pe cea a doctorului Frankenstein și a monstrului creat de el. Serialul prezintă și povestea lui Dorian Gray și figurile din romanul Dracula, iar creaturile încearcă să oprească forțele mistice din distrugerea lumii.

4. The Originals (2013-2018) – 8,3 pe IMDb

Serialul prezintă viața primilor vampiri din istorie, personajul principal fiind Klaus, un tânăr care se întoarce în orașul său natal pentru a dobândi controlul asupra lui. Klaus așteaptă, în același timp, venirea pe lume a propriului său copil, făcut cu Hayley, unul dintre primii vârcolaci femeie din lume. Producția este una dintre cele mai de succes seriale cu vampiri create vreodată în întreaga lume.

3. Buffy the Vampire Slayer (1997-2003) – 8,3 pe IMDb

După o serie de încercări teribile prin care Buffy a fost nevoită să treacă în lungmetrajul cu același nume, tânăra eroină se mută împreună cu mama ei în orășelul Sunnydale. Curând, Buffy va ajunge să își dea seama că ceea ce se întâmpla în orașul Los Angeles era pentru ea floare la ureche. Producția este una dintre cele mai de succes seriale cu vampiri create vreodată în întreaga lume.

2. Supernatural (2005-2020) – 8,4 pe IMDb

Este unul dintre cele mai bune seriale cu vampiri care au fost realizate vreodată. Producția urmărește povestea lui Sam și Dean, doi frați care au parte de același destin. Ei călătoresc prin pustiul câmpiilor americane cu misiunea de a găsi și a ucide cele mai înfricoșătoare creaturi ale întunericului, de care oamenii au auzit doar din legende sau din superstiții. În timpul luptei lor cu răul, Sam descoperă că are mai multe puteri paranormale, viziunile sale prevestind moartea celor din jur și apropierea tuturor pericolelor din această lume a muritorilor.

1. What We Do in the Shadows (2019-?) – 8,6 pe IMDb

Este un serial realizat în stil documentar, lansat în anul 2019, care prezintă viața de zi cu zi, sau de noapte cu noapte, a mai multor vampiri. Cu toții locuiesc în același apartament din Staten Island. Având în vedere condiția lor cel puțin anormală, cu toții încearcă să facă față cu brio vieții de oraș din New York. Iar de sfaturile și îndrumarea lor în viață se ocupă nimeni altul decât Guillermo de la Cruz.

Alexandra Vlaicu

Pasionată de seriale, ca mai toate fetele, urmăresc tot ce apare nou pe platformele de streaming online din România. Am o afinitate aparte pentru Netflix, dar nici cu HBO GO nu îmi este rușine. Mare fană a serialului Friends, am un motan pe nume Joe și un iubit care îmi ține companie de fiecare dată când mă uit la ceva nou.

13 comentarii