Raftul cu filme

Top 22 cele mai bune seriale cu vampiri, vârcolaci, vrăjitoare și spirite de văzut seara

Hemlock Grove, seriale cu vampiri, cele mai bune seriale cu vampiri, seriale cu vârcolaci, seriale cu vrăjitoare
Imagine via EW / Hemlock Grove

Serialele cu vampiri, vârcolaci și vrăjitoare au fost întotdeauna preferatele tinerilor și adolescenților, iar cele mai bune seriale cu vampiri au ajuns să fie celebre în întreaga lume și să înregistreze audiențe record pe posturile de televiziune din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și nu numai.

Încă de la începutul anilor 2000, când televiziunile au început să investească tot mai mult în producția de filme și seriale originale, potrivite pentru audiența fiecărui post de televiziune în parte, au fost lansate tot mai des pelicule în a căror roluri principale joacă adolescenți cu puteri supranaturale și cu scenarii bazate pe viața unor vampiri sau a unor vrăjitoare și vârcolaci.

Astfel am ajuns ca în momentul de față să existe zeci, poate sute de filme și seriale, animații și documentare care tratează subiectul vampirilor, vrăjitoarelor și a altor creaturi care vin dintr-o cu totul altă lume, așa zisă întunecată și croită cu puteri supranaturale de toate felurile, publicul țintă fiind adolescenții.

Acestea fiind spuse, platforma Raftul cu Filme ți-a pregătit o listă cu 22 cele mai bune seriale cu vampiri, vârcolaci și vrăjitoare create vreodată în întreaga lume.

Cum a fost realizată lista cu cele mai bune seriale cu vampiri: fiecare dintre cele 22 de producții au fost căutate pe platforma IMDb, iar ordinea a fost realizată după nota persoanelor care au vizionat fiecare producție în parte. Este posibil ca nu toate titlurile să se regăsească în listă, fapt pentru care primim recomandări.

22. Van Helsing (2016-?)

Vanessa Helsing este o urmașă îndepărtată a celebrului vânător de vampiri Abraham von Helsing, cunoscut în toată lumea pentru vampirii pe care a reușit să îi captureze. Vanessa este readusă la viață, iar primul lucru pe care frumoasa femeie ajunge să îl afle este acela că vampirii au ajuns că controleze întreaga lume. Vanessa este singura persoană din lume care are șansa să îi oprească pe vampiri să conducă planeta și să o distrugă bucată cu bucată.

21. Blade: The Series (2006)

Pe străzile din orașul Detroit pericolul crește de la o zi la alta. Persoanele din casa Chthon sunt pe cale să obțină supremația asupra omenirii, iar Blade încearcă să îi oprească. Jumătate om și jumătate vampir, Blade este singura persoană din oraș care poate să înfrunte răul. Singurii lui aliați sunt un fabricant de arme și o femeie obsedată de răzbunare.

20. Shadowhunters: The Mortal Instruments (2016-2019)

Serialul „Shadowhunters: The Mortal Instruments” este regizat de Andy Wolk, Tawnia McKiernan și Mairzee Almas, iar premiera acestuia a avut loc în anul 2016. Seria urmărește povestea unei eroine care ajunge să afle că are legături cu o lume supranaturală și întunecată a unor ființe care nu se trag din lumea celor vii. Producția este bazată pe seria „The Mortal Instruments”.

19. From Dusk Till Dawn: The Series (2014-2016)

Serialul „From Dusk Till Dawn: The Series” reprezintă o adaptare după lungmetrajul cu același nume, lansat în anul 1996 și semnat de cunoscutul Robert Rodriguez. Seria „From Dusk Till Dawn: The Series” a avut premiera în anul 2014 și urmărește povestea unui șerif din Texas care pornește pe urmele unui cuplu problematic, format din Seth și Richie Gecko.

18. My Babysitter’s a Vampire (2011-2012)

Serialul „My Babysitter’s a Vampire” este regizat de Tibor Takacs, iar producția a avut premiera în anul 2011. Seria urmărește povestea lui Ethan, Rory și Benny, trei persoane care ajung să aibă o singură misiune, și anume aceea de a-l opri pe Jesse, fostul lor prieten și vampir, din a cuceri și distruge orașul în care locuiesc. Pe parcurs, cei trei ajung să realizeze că micul oraș Whitechapel ascunde secrete întunecate și înfricoșătoare.

17. Bitten (2014-2016)

Când a părăsit Stonehavne, Elena a crezut că a lăsat în urmă lumea supranaturală. Însă până în noaptea în care a primit un telefon misterios din partea liderului haitei care i-a cerut să vină înapoi. Elena se întoarce și lasă în urmă viața normală și cariera de fotograf în Toronto. Revine în lumea vârcolacilor și a vampirilor plină de reguli referitoare la protejarea grupului. Elene se întâmplă să fie singurul vârcolac femeie din lume.

16. Hemlock Grove (2013-2015)

Povestea serialului se desfășoară în Hemlock Grove, un oras fictiv din Pennsylvania, un amestec de bogăție extremă și sărăcie lucie ca urmare a închiderii combinatului siderurgic. Singurele locuri de muncă rămase se găsesc la spital și la Institutul Biomedical Godfrey. Cel din urmă este cunoscut pentru realizarea unor experimente sinistre. Mai mult decât atât, moara din oraș se transformă într-un mister în momentul în care două tinere ucise cu brutalitate sunt descoperite de localnici.

15. Blood Ties (2007)

Serialul „Blood Ties” reprezintă o dramă fantastică cu elemente de thriller despre un detectiv privat din Toronto, Victoria Nelson, o femeie inteligentă, puternică și foarte încăpățânată. Vicki a fost un detectiv criminalist excelent până când o boală genetică degenerativă a început să îi răpească puțin câte puțin vederea. Demisia din poliție a adus și despărțirea de Mike Celluci, fostul ei iubit. Într-o seară Victoria ajunge să fie martora unei crime bizare și se vede târâtă într-o lume misterioasă în care vampirii și demonii trăiesc printre oameni.

14. The Strain (2014-2017)

Intriga acestei producții este dată de răspândirea bruscă a unui virus care transformă oamenii în vampiri. Cel desemnat să investigheze problema și să oprească epidemia care amenință să cuprindă întreaga planetă este doctorul Ephraim Goodweather, conducătorul Centrului pentru Controlul Bolilor Canary Team din New York.

13. The Worst Witch (2017-?)

Producția „The Worst Witch” reprezintă un serial de televiziune pentru tineri și adolescenți, realizat în Marea Britanie și Germania, care prezintă povestea unui grup de vrăjitoare de la o școală de magie. Actrița Bella Ramsey joacă în rolul principal, iar scenariul serialului se bazează pe seria de cărți „The Worst Witch”, scrisă de Jill Murphy și lansată în perioada 1974–2018.

12. Dracula (2013-2014)

În serialul creat de Cole Daddon și Daniel Knauf, Dracula merge la Londra, în Marea Britanie, și se dă drept un om de afaceri dornic să aducă în metropolă știința modernă. În realitate, Dracula încearcă să le vină de hac celor care l-au trădat în urmă cu câteva sute de ani. Pe măsură ce planurile sale sunt aproape de a fi realizate, Dracula se îndrăgostește de o femeie care pare a fi reîncarnarea fostei sale soții decedate.

11. Kindred: The Embraced (1996)

Serialul „Kindred: The Embraced” este creat de John Leekley, având premiera în anul 1996. Producția urmărește povestea unui prinț revenit din morți care ajunge să conducă Clanul Vampirilor din orașul său natal. Mai mult decât atât, Julian Luna ajunge să se îndrăgostească de jurnalista Caitlin, cea care încearcă să afle povestea vampirilor care trăiesc în aceeași lume cu oamenii.

10. Legacies (2018-?)

Serialul „Legacies” reprezintă continuarea producțiilor „The Vampire Diaries” și „The Originals”, protagonista seriei fiind Hope Mikaelson, fiica lui Hayley Marshall și Klaus Mikaelson. Serialul urmărește o poveste despre magie, secrete și trădare, despre primele iubiri și despre familie, în care Hope se străduiește să își controleze puterile. Hope alege să urmeze cursurile școlii Salvatore pentru a învăța să își țină în frâu superputerile pe care le deține.

9. Moonlight (2007-2008)

Serialul urmărește povestea neobișnuită a unui vampir care lucrează ca detectiv particular și care ajunge să se îndrăgostească de o femeie din lumea celor vii. Mick John este un detectiv din Los Angeles care încalcă regulile tradiționale ale speciei sale și care își folosește inteligența și puterile pentru a rezolva cazurile din lume.

8. Teen Wolf (2011-2017)

Scott este un tânăr american obișnuit care își trăiește viața ca toți ceilalți. Într-o zi însă o mușcătură ajunge să îi schimbe cu totul viața pe care o ducea. Așa ajunge să încerce să înțeleagă cine este și ce urmează să devină. Pe parcurs descoperă că are puteri supranaturale, că dă dovadă de caracteristici de vampir, de lup, dar și de prădător. Scott încearcă să își controleze pornirile și se teme că acestea vor ajunge să îi distrugă viața.

7. The Vampire Diaries (2009-2017)

Elena a avut parte de o tragedie în familie, părinții ei murind într-un accident de avion. Elena rămâne pe lume doar cu fratele ei de 15 ani. În liceul ei, la început de an școlar, își face apariția Ștefan, un nou elev misterios și carismatic. Cei doi încep să se cunoască și să petreacă timp împreună până se îndrăgostesc. Însă Elena nu știe că Ștefan este un vampir care trăiește de peste 200 de ani printre cei vii.

6. Being Human (2008-2013)

Serialul „Being Human” reprezintă un serial care urmărește viața a trei tineri care împart același apartament și care încearcă să ducă o viață normală, luptând în același timp cu problemele cauzate de cea de-a doua natură a fiecăruia. Unul este vârcolac, unul este vampir, iar al treilea este o fantomă. Producția „Being Human” se numără printre cele mai de succes seriale create de BBC.

5. True Blood (2008-2014)

Descoperirea unui om de știință din Japonia, care a inventat sângele sintetic, îi transformă peste noapte pe monștrii legendari și înfricoșători în cetățeni normali. Au încetat să mai vâneze oameni pentru sânge și încearcă să nu arate tuturor cine sunt de fapt. Liderii din toată lumea au ales de partea cui să fie, însă cei din orașul Bon Temps din Louisiana nu au luat încă nicio decizie.

4. A Discovery of Witches (2018-?)

Seria „A Discovery of Witches” are la bază seria de romane de mare succes scrisă de autoarea Deborah Harkness. Serialul spune povestea de dragoste contemporană care are loc în mediul academic de la Oxford, o lume în care vrăjitoarele, vampirii și demonii conviețuiesc alături de oameni, însă fără ca aceștia din urmă să își dea seama de prezența lor.

3. Penny Dreadful (2014-2016)

Producția „Penny Dreadful” se numără printre cele mai bune seriale cu vampiri care au ajuns pe micile ecrane din întreaga lume și prezintă unele dintre cele mai terifiante personaje ale literaturii universale, inclusiv pe cea a doctorului Frankenstein și monstrul creat de acesta.

Serialul mai prezintă și povestea lui Dorian Gray și figurile iconice din romanul Dracula. Toate aceste creaturi fac echipă pentru a opri forțele supranaturale să distrugă lumea, întreaga intrigă a seriei fiind plasată în Londra victoriană.

2. The Originals (2013-2018)

Serialul „The Originals” urmărește viața primilor vampiri din istorie, personajul principal fiind Klaus, cel care se întoarce în orașul său pentru a dobândi controlul asupra lui. Klaus așteaptă, în același timp, venirea pe lumea a propriului copil făcut cu Hayley, unul dintre primii vârcolaci femeie din lume.

1. Supernatural (2005-?)

Seria „Supernatural” urmărește povestea lui Sam și Dean, doi frați care au parte de același destin. Aceștia călătoresc prin pustiul câmpiilor americane cu misiunea de a găsi și a ucide cele mai înfricoșătoare creaturi ale întunericului, de care oamenii au auzit doar din legende sau superstiții. În timpul luptei lor cu răul, Sam descoperă că are mai multe puteri paranormale, viziunile sale prevestind moartea celor din jur și apropierea tuturor pericolelor din această lume a muritorilor.

13 comentarii