Raftul cu filme

Top 100 cele mai bune filme care pot fi vizionate pe SkyShowtime chiar acum

filme de pe SkyShowtime, cele mai bune filme de pe netflix, The Godfather
Imagine via TMDb / The Godfather

Dacă te afli în căutarea unui adevărat paradis cinematografic online, atunci trebuie să îți spun că te afli pe site-ul potrivit! Astăzi îți prezint o listă a celor mai bune 100 de filme de pe SkyShowtime pe care le poți viziona pe această platformă de streaming online. De la capodopere clasice până la pelicule contemporane remarcabile, această selecție de filme te va purta într-o călătorie captivantă prin lumea cinematografiei direct din confortul propriului tău apartament.

Cu o bibliotecă aflată într-o continuă dezvoltare, platforma pare să devină o comoară pentru iubitorii de cinema de la noi din țară. Indiferent de preferințele tale, trebuie să știi că pe SkyShowtime vei găsi cu siguranță ceva care să te captiveze și să te poarte într-o lume imaginară sau să îți pună la încercare perspectiva asupra realității. De la filmele de acțiune pline de adrenalină și până la dramele intense, de la comedii bune care te fac să râzi și până la opere profunde, toate apar în această listă a celor mai bune 100 de filme de pe SkyShowtime.

Cu toate că poate ar părea exagerat de spus, cei care se ocupă de selecția peliculelor adăugate pe platforma de streaming online încep să facă o treabă tot mai bună. În momentul de față poți găsi o colecție promițătoare a celor mai apreciate și influente filme de pe SkyShowtime din toate timpurile, astfel încât tu să te poți bucura de cele mai bune creații cinematografice din lumea întreagă.

Te rog, așadar, să te pregătești pentru a te îmbarca într-o aventură epică prin lumea celor mai bune 100 de filme de pe SkyShowtime! Pregătește o porție considerabilă de popcorn și alege cel mai confortabil loc de pe canapea pentru că ești pe cale să intri într-o lume fascinantă a celor mai bune 100 de filme de pe SkyShowtime. Sunt convins că o să găsești o mulțime de pelicule pe care le știai deja, însă îți garantez că o să dai și peste adevărate comori cinematografice despre care este foarte probabil să nu fi auzit niciodată!

Și hai să fim sinceri, cine nu își dorește să descopere, într-o seară, un film bun după ce anterior a văzut alte zece care de abia dacă ar primi o notă de trecere?

Lista cu cele mai bune filme de pe SkyShowtime publicată pe site-ul nostru te va face, mai mult ca sigur, să descoperi o producție care va fi pe gustul tău! Așa că este cazul să te pregătești pentru o experiență de neuitat pe SkyShowtime care te va face, probabil, să renunți la abonamentul ăla costisitor pentru Netflix.

Raftul cu Filme îți prezintă lista celor mai bune filme de pe SkyShowtime!

100. Star Trek IV: The Voyage Home (1986) – 7,3 pe IMDb

Shatner, Nimoy și întregul echipaj de pe USS Enterprise se avântă din nou în spațiul cosmic în una dintre cele mai apreciate și mai uimitoare aventuri Star Trek din toate timpurile. O putere extraterestră amenință planeta, evaporă oceanele și distruge atmosfera. Într-o încercare disperată de a salva omenirea, Kirk și echipajul său trebuie să călătorească înapoi în timp pentru a găsi o lume plină de fenomene punk, pizza și autobuze cu bilet la preț fix, toate la fel de străine pentru ei ca oricare alte elemente întâlnite în celălalt capăt al galaxiei.

99. Coach Carter (2005) – 7,3 pe IMDb

Având la bază o poveste adevărată incredibilă, filmul îl prezintă pe controversatul antrenor de baschet Ken Carter, care a fost lăudat, dar și criticat, după ce a ajuns faimos în urma sechestrării întregii sale echipe neînvinse care a avut o serie de eșecuri. Jucătorii, părinții și întreaga comunitate încearcă să aducă echipa înapoi pe teren, însă Carter este nevoit să le prezinte tinerilor un viitor care trece dincolo de bandele de stradă, drogurile, închisoarea și chiar baschetul.

98. Beverly Hills Cop (1984) – 7,3 pe IMDb

Alex Foley, un detectiv îngâmfat din Detroit, încearcă să dezlege misterul care învăluie uciderea prietenului său. Pistele descoperite îl conduc până în inima elegantului Beverly Hills și, înainte să pună mâna pe suspect, Alex se trezește prins în mijlocul unei rețele dehoți și traficanți de droguri. În anul 1984, filmul a fost comedia cu cele mai mari încasări până la acea dată în Statele Unite.

97. Cape Fear (1991) – 7,3 pe IMDb

Un deținut este eliberat din închisoare după ispășirea pedepsei. El consideră că a fost condamnat pe nedrept. Familia lui pare să fie unită și liniștită, dar va deveni ținta răzbunării infractorului. Atât soția, cât și fiica, chiar și inocentul câine al casei, devin rând pe rând victime ale celei mai eficiente terori, cea psihologică.

96. Dawn of the Dead (2004) – 7,3 pe IMDb

Lumea a devenit un coșmar de dimensiuni uriașe, iar omenirea a fost lovită de o boală necunoscută. Oamenii mor pe capete, dar morții nu rămân morți, ci se transformă în zombie. După ce scapă dintr-o experiență petrecută în propria casă, Ana se alătură unui grup de supraviețuitori și se luptă să rămână în viață.

95. Flight (2012) – 7,3 pe IMDb

Whip Whitaker este un pilot respectat de toată lumea pe care presa și americanii îl percep ca pe un erou național după ce reușește să aducă la sol un aparat de zbor atât de serios avariat încât niciun alt aviator nu ar fi fost capabil să îl redreseze, salvând viețile a 98 din cei 106 pasageri. În momentul în care compania solicită efectuarea unei anchete care să stabilească cu exactitate cauzele accidentului, ies la iveală inclusiv lacunele din conduita profesională a pilotului Whitaker.

94. Split (2016) – 7,3 pe IMDb

Diviziunile mentale ale celor care suferă de identitate disociativă au fascinat dintotdeauna oamenii de știință, care nici acum nu au găsit o explicație. Deși Kevin a scos la iveală 23 de personalități în siguranța cabinetului, se pare că o alta a rămas bine ascunsă și este pe cale să se manifeste și să le domine pe celelalte. Însă atunci când răpește trei tinere se declanșează o adevărată bătălie pentru supraviețuire între personalitățile lui, dar și cu cei din jur, miza fiind supraviețuirea.

93. Shadowlands (1993) – 7,4 pe IMDb

Lewis este un scriitor renumit în întreaga lume. Duce o viață de celibatar plină de căutări intelectuale, rămânând neatins de pasiuni până când o cunoaște pe Joy, o femeie divorțată, spirituală și arțăgoasă a cărei atitudine sinceră îl ia prin surprindere. Intrând brusc în lumea lui, Joy îi șochează prietenii și trezește în el emoții despre care a scris, dar pe care nu le-a experimentat niciodată. El începe să își deschidă inima în fața acestei femei și povestea lor de dragoste distruge pereții lumii sale închise. Dar viața este complicată și Lewis trebuie să se confrunte cu un adevăr teribil, o inimă deschisă în fața unei mari iubiri și a unei mari dureri.

92. Downton Abbey: A New Era (2022) – 7,4 pe IMDb

Multipremiatul cineast Julian Fellowes ne prezintă evenimentul cinematografic al anului, „Downton Abbey: A New Era”. Revenirea mult așteptată în cinematografele din întreaga lume a fenomenului global reunește distribuția iubită în povestea călătoriei neașteptate, dar nu mai puțin grandioase, în sudul Franței pentru a dezvălui misterul vilei proaspăt moștenite de contesa văduvă.

91. To Catch a Thief (1955) – 7,4 pe IMDb

Robie este principalul suspect într-o serie de furturi de bijuterii din hotelurile de lux de pe Riviera Franceză, așa că trebuie să își dovedească nevinovăția. După ce o cunoaște pe prințesa Frances, el întrezărește șansa de a-l atrage pe hoțul misterios cu ajutorul bijuteriilor fabuloase ale mamei acesteia. Planul său dă greș, dar Frances, care îl consideră vinovat, își dovedește iubirea pentru el ajutându-l să scape. În punctul culminant plin de tensiune adevăratul criminal este demascat.

90. The Cider House Rules (1999) – 7,4 pe IMDb

Deși este orfan, Homer Wells nu a dus lipsă de afecțiune. În orfelinatul în care a crescut, doctorul Wilbur Larch l-a iubit ca pe propriul fiu. L-a învățat tot ceea ce știe și l-a luat adesea ca ajutor în dificila sa misiune, aceea de a conduce un orfelinat sărac. Anii trec, iar Homer își dorește să cunoască viața de dincolo de zidurile orfelinatului. Întâlnirea cu un cuplu de tineri îi va oferi șansa de a pleca și de a vedea ce își dorește dintotdeauna, oceanul. Iubirea, nedreptatea și experiențele prin care trece sunt marcate de trecut și de ceea ce doctorul Larch l-a învățat.

89. Phantom Thread (2017) – 7,4 pe IMDb

Filmul spune povestea celebrului Reynolds Woodcock și a surorii sale, care domină lumea modei, îmbrăcând familia regală, staruri de cinema și moștenitoare bogate. Prin viața sa se perindă femei care îi aduc inspirație și îi oferă companie, asta până când o cunoaște pe Alma, o femeie tânără și cu o voință puternică. Ea devine rapid o prezență constantă în viața lui ca iubită și muză artistică. Dar Reynolds își dă seama că existența lui, până atunci perfect planificată și mereu ținută sub control, va fi bulversată de dragostea pe care o poartă acestei femei.

88. The Constant Gardener (2005) – 7,4 pe IMDb

Într-o regiune îndepărtată din Kenya de Nord, activista Tessa Quayle este găsită ucisă într-un mod violent. Însoțitorul ei, un doctor, pare că a fugit de la scena crimei, iar toate dovezile indică o crimă din dragoste. Membrii din Înalta Comisie din Nairobi presupun că soțul Tessei, un om pașnic și cu ambiții modeste, Justin Quayle, îi va lăsa pe ei să rezolve cazul, dar se înșeală amarnic. Chinuit de remușcări și de zvonurile infidelității soției sale, Quayle îi surprinde pe toți când pornește într-o odisee personală care îl va purta pe trei continente.

87. The English Patient (1996) – 7,4 pe IMDb

La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, contele Almasy, trimis de Societatea Regală Britanică de Geografie să cerceteze deșertul Sahara, suferă arsuri deloc plăcute, îngrozitoare, într-un accident aviatic tragic. Vegheat de o infirmieră devotată și sensibilă, contele Almasy își rememorează viața și, mai ales, povestea de dragoste intensă și interzisă care avea să îi schimbe destinul.

86. Darkest Hour (2017) – 7,4 pe IMDb

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când capitularea Franței este iminentă, Anglia are de luat o decizie care va schimba soarta războiului. Deoarece naziștii par a fi de neoprit, iar armata aliată este încolțită la Dunkirk, soarta Europei se află în mâinile premierului Winston Churchill. Acesta duce o luptă pe două fronturi; trebuie să facă față rivalilor săi, iar pe plan extern are de luat decizia de a duce negocieri de armistițiu cu Hitler, salvând astfel Anglia de costul unui război, sau de a merge înainte cu lupta, deși aceasta pare a fi deja pierdută.

85. The Talented Mr. Ripley (1999) – 7,4 pe IMDb

Tom este un băiat sărac ce împrumută o jachetă cu emblema Universității Princeton pentru a cânta la o petrecere. El pretinde că îl cunoaște pe unul dintre bogații studenți de la Princeton, un rebel care trăiește în Italia și refuză să se întoarcă acasă. Tatăl lui este dispus să îi ofere 1.000 de dolari pentru a-i aduce fiul înapoi acasă, iar Tom este mai mult decât dispus să o facă. Tom devine prieten cu Dickie și ajunge să fie parte a grupului său de prieteni. Lucrurile se complică când Tom devine dezirabil se se vede nevoit să se întoarcă la vechea lui viață.

84. Lady Bird (2017) – 7,4 pe IMDb

Christine, cunoscută și autoproclamată ca Lady Bird, este o liceană ambițioasă, inteligentă și talentată. Dorind să evadeze din Sacramento, tânăra visează la o viață ceva mai diferită. Cu note modeste la școală și fără alte conexiuni, adolescenta are nevoie de activități extrașcolare pentru a-și îmbunătăți șansele pentru un colegiu mai bun. Intrarea sa în clubul de teatru duce la noi prietenii, prime iubiri și o viață socială în plină desfășurare. În timp ce mama ei o îndeamnă să gândească practic, tatăl ei o sprijină mereu să își atingă obiectivele.

83. Up in the Air (2009) – 7,4 pe IMDb

Ryan lucrează ca expert în resurse umane la o companie de consultanță din Omaha, călătorește cu avionul din oraș în oraș pentru a-i anunța pe salariați că sunt concediați și își dorește să ajungă la zece milioane de mile de zbor. Planurile lui sunt compromise atunci când șeful său o angajează pe Natalie, care propune reducerea cheltuielilor prin implementarea unui program de disponibilizare a angajaților de la distanță. Ryan pornește împreună cu Natalie într-o călătorie de afaceri pentru a-i demonstra acesteia avantajele sistemului său de concediere.

82. Scream (1996) – 7,4 pe IMDb

Sydney trece prin momente grele în viaț; încă nu și-a revenit după ce mama ei a fost ucisă în urmă cu un an, iar acum una din prietenele sale este omorâtă de un bărbat îmbrăcat într-un costum de Halloween care o hărțuia noaptea cu telefoane. Acum Sydney primește apeluri asemănătoare și este atacată de același criminal mascat. De partea sa nu este decât Tatum, o foarte bună prietenă, și Dewey.

81. Mission: Impossible – Rogue Nation (2015) – 7,4 pe IMDb

Odată cu dezmembrarea unității IMF și cu Ethan rămas fără sprijin oficial, echipa se confruntă acum cu o rețea de agenți extrem de bine pregătiți. Acești agenți operativi sunt deciși să creeze o nouă ordine mondială printr-o serie de atacuri teroriste din ce în ce mai agresive. Ethan își adună echipa și își unește forțele cu Ilsa Faust, un agent britanic renegat care este posibil să fie membră a Națiunii Secrete. Așa începe cea mai imposibilă misiune de până acum a lui Ethan Hunt.

80. Back to the Future Part III (1990) – 7,4 pe IMDb

Rămas blocat în anul 1955, după ce a fost lovit de un fulger, Marty trebuie să se întoarcă în anul 1855 pentru a-l salva pe Doc Brown de la un sfârșit prematur. După ce supraviețuiește unui atac al indienilor și al localnicilor neprietenoși, Marty îl găsește pe Doc Brown la fierărie. Dar Doc este sub magia fermecătoarei Clara Clayton și depinde de Marty să îi scoată din Vestul Sălbatic și să îi ducă înapoi. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

79. The Terminal (2004) – 7,4 pe IMDb

Filmul spune povestea lui Viktor, venit din Europa de Est să viziteze orașul New York. În timpul zborului, în țara sa are loc o lovitură de stat, iar Viktor aterizează pe aeroport având un pașaport care nu mai este valabil. Nu mai are voie să intre în Statele Unite ale Americii și trebuie să trăiască în terminalul aeroportului până ce războiul de acasă se va termina. În timp ce săptămânile și lunile se scurg, Viktor descoperă un univers complex și comprimat în același timp, o lume eterogenă cu lucruri și situații absurde, cu generozitate, ambiții, haz și mult romantism.

78. The Meaning of Life (1983) – 7,5 pe IMDb

Filmul începe cu o metaforă, transformarea unei companii londoneze de asigurări într-o corabie de pirați. Cinefilii trebuie atenționați că acest film poate fi cea mai hilară comedie făcută vreodată, iar cuvintele nu sunt de ajuns să poată descrie în detaliu scenele de umor religios, vulgar și sexual. Monty Python tratează probleme serioase legate de sensul și scopul vieții într-o serie de scenete despre naștere, moarte și nu numai atât. În modul lor tipic cu care au câștigat inimile a milioane de cinefili, grupul de umor nu iartă pe nimeni când este vorba de satiră.

77. The Hours (2002) – 7,5 pe IMDb

Trei epoci, trei femei și trei povestiri converg într-un flux continuu care stă la baza acestui film. Femeile sunt legate între ele precum zalele unui lanț. Prima este Virginia, care se luptă să scrie primul mare roman al său. Peste ani și ani, Laura citește povestea scrisă de Virginia și ajunge să facă o schimbare majoră în viața sa. În New York, în zilele noastre, o întâlnim pe Clarissa, o femeie al cărei iubit moare de SIDA. Cele trei povești se împletesc, iar în cele din urmă converg spre un punct comun, într-un moment surprinzător de recunoaștere transcendentă.

76. Milk (2008) – 7,5 pe IMDb

Harvey Milk a fost primul politician gay ales într-un consiliu orășenesc american, în anul 1977. După o campanie care a pus pe jar întregul oraș, dar și câteva decizii foarte pe placul comunității gay, Milk stârnește furia și resentimentele unui alt membru al consiliului. Care va fi reacția acestuia în fața popularității rivalului său?

75. The Hunt for Red October (1990) – 7,5 pe IMDb

Căpitanul Ramius se află la cârma celui mai performant submarin sovietic, Octombrie Roșu. Fără avertizare, acesta deturnează submarinul în timpul unui exercițiu obișnuit, îndreptându-se către Statele Unite. Americanii, fără să cunoască intențiile lui Ramius, îi cer lui Jack Ryan să se infiltreze la bordul navei. Situația devine din ce în ce mai tensionată pe măsură ce americanii încep să suspecteze că submarinul are drept misiune atacarea coastei americane. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

74. Enemy at the Gates (2001) – 7,5 pe IMDb

Modest fiind, Vassili își face datoria cu o îndemânare de invidiat. Danilov își dă seama de valoarea propagandei și construiește în jurul acestui soldat imaginea unui erou. După un șir de înfrângeri suportate de URSS în luptele cu germanii, aceasta este pe punctul de a pierde, cedarea Stalingradului putând asigura victoria finală a Germaniei în Europa. Stalin l-a trimis pe Khrushchev să supravegheze apărarea orașului. Nemții îl trimit pe cel mai bun lunetist al lor, Konig, pentru a-l elimina pe cel ce devenise la fel de faimos în Germania, dar și în Rusia. Cu o răbdare și un talent extraordinare, cei doi se vânează reciproc, în timp ce oameni fără număr mor în jurul lor printre ruinele orașului.

73. Nocturnal Animals (2016) – 7,5 pe IMDb

Susan primește un manuscris de la fostul ei soț, pe care l-a părăsit în urmă cu 20 de ani, acesta cerându-i o opinie. Manuscrisul „Nocturnal Animals” urmărește un bărbat plecat în vacanță cu familia, dar care ajunge să moară într-o împrejurare tragică. Povestea continuă însă cu Susan, care se trezește cu amintiri din primul mariaj și care se confruntă cu un adevăr întunecat despre ea însuși.

72. Les Miserables (2012) – 7,5 pe IMDb

Filmul spune povestea captivantă a unui destin frânt de vise destrămate, un testament atemporal despre iubire neîmpărtășită, pasiune, sacrificiu și mântuire. Hugh Jackman este Jean Valjean, pușcăriașul veșnic vânat de nemilosul polițist Javert, interpretat de Russell Crowe. Când Valjean va accepta să aibă grijă de Cosette, fiica lui Fantine, viețile lor se vor schimba pentru totdeauna.

71. Collateral (2004) – 7,5 pe IMDb

Max a trăit o viață anostă de șofer de taxi timp de 12 ani. Fețele clienților s-au perindat prin oglinda retrovizoare cum de altfel i s-au perindat pe sub privire locurile prin care a umblat. Toate s-au succedat fără să lase amintiri relevante și s-au șters din memorie ca și când nu ar fi existat. Vincent este un ucigaș plătit. Când un cartel de droguri se află în situația de a fi adus în fața unui complet de judecată, organizează o operațiune de identificare și ucidere a martorilor principali. Astfel, Vincent ajunge în Los Angeles pentru a ucide cinci persoane. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

70. Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) – 7,5 pe IMDb

Cel de-al doilea film din serie îl găsește pe arheologul nostru într-un sat uitat de lume și de civilizație, unde are o misiune extrem de grea. Ajutat de partenerii săi, Indiana Jones trebuie să găsească o piatră misterioasă despre care localnicii cred că ar avea puteri supranaturale. După ce piatra a fost furată, copiii au început să dispară, iar localnicii pun acest val de nenorociri pe seama dispariției sale. Cauza pare a fi blestemele aruncate asupra satului de practicanți ai unui cult demonic, al căror lăcaș este un templu la care pentru a ajunge trebuie să treci printr-o serie de încercări de-a dreptul nebunești, de care numai Indiana Jones poate să treacă.

69. A Quiet Place (2018) – 7,5 pe IMDb

O familie cu doi copii duce o existență izolată, în liniște deplină, de teamă că o amenințare nevăzută care atacă la cel mai mic sunet îi va nimici. Filmul prezintă un decor apocaliptic, planeta fiind invadată de extratereștri cu un auz extraordinar. În aceste condiții, întreaga familie încearcă să se adăpostească la o fermă, ceea ce se dovedește a fi o provocare mult mai complicată decât se așteptau cei patru.

68. Star Trek: First Contact (1996) – 7,6 pe IMDb

Căpitanul Picard și echipajul său se implică în cea mai palpitantă aventură a lor de până acum, un eveniment care „iese cu mândrie în evidență”. Își spun Borgi, un grup pe jumătate organic, pe jumătate alcătuit din mașinării, având un singur scop, să cucerească toate rasele și să le distrugă. Conduși de regina lor, aceștia se îndreaptă acum spre Pământ, punând la cale un plan mârșav.

67. The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988) – 7,6 pe IMDb

Locotenentul Drebin este un personaj total incompetent, dar care reușește întotdeauna să încurce atât de tare planurile infractorilor încât aceștia ajung mereu în spatele gratiilor. În timpul unei vizite oficiale pe care regina Elisabeta o întreprinde pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, viața acesteia este pusă în pericol de Vincent, un criminal notoriu care intenționează să o asasineze prin intermediul unui sportiv căruia i-a spălat creierul. Drebin este astfel însărcinat să împiedice un eventual asasinat și să îl aresteze pe acest criminal.

66. Breakfast at Tiffany’s (1961) – 7,6 pe IMDb

Holly, o tânără frumoasă și sofisticată, duce o viață fără obligații. Își menține un aer de copil prin purtarea celor mai frumoase ținute și accesorii și își irosește timpul participând la întâlniri și petreceri. În așteptarea unei căsătorii, ea însoțește diverși bărbați înstăriți de care nu o leagă decât cadourile pe care aceștia i le fac. Viața lipsită de griji a lui Holly este dată peste cap în momentul în care îl întâlnește pe Paul, noul ei vecin, un tânăr care visează să ajungă un scriitor de succes. Între cei doi se leagă o prietenie strânsă care tinde să se transforme într-o relație. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

65. 21 Grams (2003) – 7,6 pe IMDb

Paul Rivers are probleme serioase de sănătate, fiind la un pas de moarte, iar transplantul care i se face îl transformă într-o victimă a remușcărilor, într-un condamnat la moarte care a fost iertat, dar pe care îl apasă cumplitul secret. El încă mai crede că merită să moară. Cristina s-a întors la vechea ei viață după ce s-a încurcat cu Paul, iar Jack își controlează cu greu furia care îl sufocă. Abstinența sa de la alcool se clatină periculos încă de la implicarea sa într-un teribil incident.

64. Gone Baby Gone (2007) – 7,6 pe IMDb

Dorchester, unul din cele mai dure cartiere din Boston, nu este un loc pentru cei slabi sau nevinovați. Este un teritoriu definit de oameni năpăstuiți de ghinion, de străzile pline de familii dezbinate, inimi frânte și visuri neîmplinite. Când unul dintre ei dispare, o fetiță de numai patru ani, detectivii nu vor să preia cazul. Dar la cererile insistente, aceștia deschid o investigație care în cele din urmă va risca totul: relația și sănătatea lor mintală și chiar propriile vieți.

63. True Grit (2010) – 7,6 pe IMDb

Când tatăl ei este ucis de Tom Chaney, un zilier angajat la o fermă, Mattie pornește în căutarea ucigașului, fiind hotărâtă să se răzbune. În drumul ei întâlnește un șerif despre care se spune că este cel mai bun. O fi Reuben un pierde-vară, însă Mattie îl angajează, în ciuda împotrivirii acestuia. În drumul lor spre rezervație, unde au auzit că ar fi ascuns Chaney, li se alătură LaBoeuf, care îl caută și el pe criminal. Cei trei au de înfruntat pericole care le pun la încercare curajul.

62. Watchmen (2009) – 7,6 pe IMDb

Într-o societate alternativă, zilele de glorie ale super eroilor costumați sunt de mult apuse. Aceștia se află acum în afara legii, singurii care își pot exercita puterile fiind cei aflați în slujba guvernului. Când unul dintre ei este ucis cu brutalitate, ceilalți pornesc o investigație pentru a-l găsi pe asasin. Eroii scot astfel la iveală o conspirație care vizează anihilarea super eroilor cu scopul de a influența balanța puterilor dintr-o lume nu foarte diferită de a noastră. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

61. Star Trek II: The Wrath of Khan (1982) – 7,7 pe IMDb

USS Enterprise se află într-o nouă călătorie, iar James Kirk pare împăcat cu gândul că aceasta ar putea fi ultima misiune spațială din carieră. Însă Khan reapare în peisaj, alături de grupul său de exilați. Aceștia au încălcat prima regulă a Stației Spațiale, furând un dispozitiv important și obținând controlul unei nave a Federației. Acum pune la cale o capcană pentru Kirk, vechiul său dușman, amenințând să producă un Armaghedon de proporții colosale.

60. Ray (2004) – 7,7 pe IMDb

Ray Charles este chintesența luptelor, suferințelor și a întunericului, dar și a unor stiluri muzicale multiple: jazz, rock and roll și country. Filmul este o poveste nerostită încă, o biografie muzicală, dar și o dramă a legendei americane care a fost Ray Charles. Povestea este adusă pe marile ecrane după 15 ani de cercetări făcute de regizorul Taylor Hackford. Rolul principal este interpretat de către Jamie Foxx, câștigător al Globului de Aur pentru această interpretare spectaculoasă.

59. Finding Neverland (2004) – 7,7 pe IMDb

Imaginația fără limite a celui care l-a creat pe Peter Pan și puterea stilului său sunt cele care dau o notă aparte acestei povestiri emoționante inspirată din viața autorului James Matthew Barrie. Regizorul Marc Forster, alături de o distribuție impresionantă, abordează dintr-un punct de vedere cu totul nou romanul „Peter Pan”, un clasic al literaturii pentru copii. Filmul împină fantezia și realitatea de zi cu zi, privind cu aceeași detașare dificultățile și durerile vieții de adult, dar și farmecul aparte și inocența copilărească a băiatului care rămâne veșnic tânăr.

58. Primal Fear (1996) – 7,7 pe IMDb

Actorul Richard Gere joacă rolul unui avocat arogant care va prelua cazul unui tânăr acuzat de uciderea preotului care avea grijă de el, interpretat de actorul Edward Norton. Cazul devine din ce în ce mai complex în momentul în care acuzatul mărturisește că mai era cineva în cameră în momentul crimei.

57. Apollo 13 (1995) – 7,7 pe IMDb

Jim Lovell, comandantul acestei misiuni, și piloții Jack Swigert și Fred Haise pornesc în cea de-a cincea misiune pe Lună, după ce comandantul inițial se retrage. Totul merge conform planului până la mijlocul misiunii, când unul dintre rezervoarele navei explodează, punând în pericol viața echipajului. În timp ce astronauții trebuie să aleagă între a muri sufocați sau înghețați, Mattingly și comandantul de la sol încearcă cu disperare să recupereze echipajul, conștienți fiind că aceștia ar putea să moară în momentul în care intră în contact cu atmosfera Pământului.

56. Being John Malkovich (1999) – 7,7 pe IMDb

Craig Schwartz, un păpușar neapreciat, se angajează ca funcționar la etajul șapte și jumătate al unei clădiri de birouri. Plictisit de căsnicia sa cu Lotte, Craig devine obsedat de Maxine, care însă îl respinge. Supărat, Craig se întoarce în biroul său, iar într-un moment de exasperare izbește o ușă și descoperă un pasaj secret. Atras într-un tunel întunecat și umed, Craig își dă seama că a descoperit accesul la experiența unica de a fi John Malkovich, ajungând în mintea lui John Malkovich. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

55. Mission: Impossible – Fallout (2018) – 7,7 pe IMDb

Cele mai bune intenții se întorc uneori împotriva ta ca să te bântuie. Declinul îi găsește pe Ethan Hunt și echipa sa, alături de câțiva aliați familiari, într-o cursă contracronometru după ce o misiune a dat greș. Alături de aceștia îi vom mai vedea pe Henry Cavill, Angela Bassett și Vanessa Kirby, în timp ce regizorul Christopher McQuarrie se întoarce la cârma acestui nou capitol din franciză.

54. Brokeback Mountain (2005) – 7,7 pe IMDb

„Brokeback Mountain” este o poveste de dragoste tipic americană. În peisajul încântător al statelor Wyoming și Texas, filmul romantic spune povestea extraordinară a doi tineri, Ennis del Mar și Jack Twist, care ajung să se cunoască din întâmplare în vara anului 1963 și care vor avea o legătură pe viață, ale cărei complicații, bucurii și tragedii sunt dovada rezistenței și puterii dragostei.

53. The Game (1997) – 7,7 pe IMDb

Nicholas van Orton este un afacerist de succes care s-a obișnuit să aibă controlul asupra tuturor investițiilor și relațiilor sale. Viața sa ordonată va suferi însă o schimbare profundă din momentul în care fratele său îi va da un cadou mai puțin obișnuit, un joc destul de incitant, care va atrage consecințe devastatoare. După ce va da curs acestui joc îi vor apărea în cale o serie de obstacole, în ciuda faptului că nu cunoaște prea bine regulile și nici obiectivul final al acestuia. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

52. The Theory of Everything (2014) – 7,7 pe IMDb

Filmul descrie relația dintre Hawking și soția sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge în anii 1960, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat, forțându-l astfel să trăiască într-un scaun cu rotile și să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat conceput special pentru el de către un bun prieten.

51. Lost in Translation (2003) – 7,7 pe IMDb

Bob este o vedetă de cinema care se află în oraș pentru a filma o reclamă, în timp ce Charlotte este o tânără femeie care își însoțește soțul, un fotograf dependent de muncă. Neputând dormi, Bob și Charlotte se întâlnesc într-o noapte în barul hotelului. Această întâlnire se transformă curând într-o prietenie surprinzătoare. Charlotte și Bob se aventurează prin Tokyo având adesea întâlniri amuzante cu locuitorii și descoperă o nouă perspectivă asupra posibilităților vieții.

50. The Bourne Supremacy (2004) – 7,7 pe IMDb

Când un agent își face apariția în satul în care trăiesc, după mai multe mutări, Jason și Maria au o singură opțiune, să fugă. Dar odată ce ștacheta se repune pentru un joc de-a șoarecele și pisica, Bourne, cel creat de o operațiune care a dat naștere multor asasini cu sânge rece, se întoarce. Cu doi ani în urmă, Bourne s-a îndepărtat de lumea periculoasă în care acționa, cu promisiunea că va evita orice contact cu aceasta, însă această lume nu îl lasă să stea deoparte.

49. Star Trek Into Darkness (2013) – 7,7 pe IMDb

Când echipajul navei Enterprise este chemat înapoi acasă, află că o putere de neoprit a instituit teroarea din interiorul propriei lor organizații, aruncând în aer întreaga flotă alături de tot ceea ce reprezenta, lăsând lumea noastră într-o situație de criză. Având propriile conturi de reglat, Kirk pornește o vânătoare de capete într-o zonă de război cu misiunea de a da de urma unui inamic.

48. Straight Outta Compton (2015) – 7,8 pe IMDb

Producția descrie ascensiunea trupei de hip-hop N.W.A. din California, alcătuită din nume ajunse celebre, precum Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E și MC Ren, dar și succesul fulminant al acesteia în industria muzicală internațională. Trupa a marcat începutul unei noi ere a gangsta rap-ului, cu modificări inovatoare la nivelul producției și versurilor, ce conțineau critici la adresa societății și a conducerii.

47. Changeling (2008) – 7,8 pe IMDb

Inspirat dintr-un caz real, filmul spune povestea unei femei aflată în căutarea adevăratului ei fiu. Într-o dimineață, o femeie din clasa muncitoare merge la muncă și își lasă băiatul de nouă ani singur acasă. Totul ia o turnură dramatică în momentul în care se întoarce și află cu stupoare că fiul ei a dispărut. Găsit câteva luni mai târziu, băiatul este adus acasă, însă femeia realizează că acesta nu este fiul ei. Fără să mai beneficieze de sprijinul poliției, femeia încearcă să își facă singură dreptate, lovindu-se, în același timp, de corupție, neputință și nepăsare.

46. Atonement (2007) – 7,8 pe IMDb

Poveste de dragoste ce se desfășoară pe parcursul a zeci de ani, ecranizarea se învârte în jurul micuței Brionny, o fetiță de 13 ani care schimbă viețile tuturor din jurul ei când ia decizia de a-l acuza pe Robbie, iubitul surorii sale, de o crimă pe care acesta nu a comis-o. Închis ca urmare a declarației lui Brionny, Robbie iese după ani de zile din închisoare și face tot posibilul să își ia viața de la capăt. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

45. Serenity (2005) – 7,8 pe IMDb

Căpitanul Malcolm Reynolds, un cunoscut veteran al războiului civil intergalactic, trăiește în prezent la bordul navei sale, Serenity. El conduce un echipaj mic și divers, dar când ia la bordul navei doi noi pasageri, un tânăr doctor și pe sora acestuia, se trezește într-o situație în care viețile tuturor sunt puse în pericol. Pe parcursul unui film plin de acțiune, căpitanul, echipajul și cei doi fugari ajung în împrejurări dificile în care sunt puși în fața unor decizii din ce în ce mai dificile.

44. Pride & Prejudice (2005) – 7,8 pe IMDb

Povestea clasică cu dragoste și neînțelegeri este plasată în Anglia secolului al XVIII-lea. Cele cinci surori au fost crescute sub stricta îngrijire a mamei lor, care se concentrează doar asupra găsirii unor soți fiicelor ei, care să le asigure, din punct de vedere financiar, o stabilitate. Însă inteligenta și curajoasa Elizabeth se străduiește să își trăiască viața într-o perspectivă mai largă, încurajată fiind de tatăl ei bolnav. Iar când un om bogat își stabilește reședința într-un conac din apropiere, familia Bennet începe să abuzeze tot mai mult de acesta.

43. About Time (2013) – 7,8 pe IMDb

La finalul unei petreceri, tatăl lui Tim îi spune fiului său că bărbații au avut mereu abilitatea de a călători în timp. Mutându-se de la Cornwell la Londra ca să devină avocat, Tim întâlnește o fată frumoasă, dar nesigură pe ea. Mary se îndrăgostește și ea de el, dar un incident nefericit din călătoria lui în timp face ca cei doi să nu se fi întâlnit, de fapt, niciodată. Așa că se întâlnesc din nou și din nou, iar într-un final, după multe călătorii în timp, Tim reușește să îi cucerească fetei inima.

42. The Breakfast Club (1985) – 7,8 pe IMDb

Cinci liceeni, care la început par să nu aibă nimic în comun, sunt siliți să își petreacă sâmbăta în detenție. Directorul le impune reguli stricte pentru ca apoi să îi lase pentru o mare parte a timpului nesupravegheați, revenind doar din când în când să îi verifice. Dacă la început atmosfera tensionată este întreruptă doar de replicile ofensatoare ale lui Bender, treptat aceștia încep să fie mai deschiși și să comunice între ei. În ciuda disputelor de la începutul zilei, între aceștia se leagă relații strânse care ajung să depășească granițele orelor de detenție.

41. American Gangster (2007) – 7,8 pe IMDb

Detectivul Richie Roberts are o singură sarcină, să curețe străzile din New York de traficanții de droguri. Cel mai important adversar al lui se dovedește a fi Frank Lucas, cel mai cunoscut traficant din Harlem, care a transformat contrabanda cu heroină într-o adevărată artă, praful alb fiind pus în sicriele soldaților americani uciși în Vietnam. Personalități deosebit de violente, fiecare cu obsesiile lui, cei doi transformă orașul într-o zonă mult prea mică pentru o bătălie atât de mare. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

40. Hot Fuzz (2007) – 7,8 pe IMDb

Polițistul londonez Nicholas Angel este cel mai bun din întreaga sa echipă. Este atât de bun încât îi face pe colegii săi să pară niște simpli păstrători ai ordinii publice. Șeful echipei decide astfel să îl „promoveze” pe Angel și să îl trimită într-un mic sătuc din Marea Britanie, acolo unde nu se întâmplă absolut nimic. Alături de polițistul local Danny Butterman, care visează să devină un mare actor, Angel reușește să dea câteva amenzi, dar nimic mai mult. Însă o serie de crime înfiorătoare îl vor face să arate, în sfârșit, cât de bun este cu adevărat.

39. Back to the Future Part II (1989) – 7,8 pe IMDb

Marty abia a revenit în 1985, în prezentul îmbunătățit ca efect al intervenției sale din primul film, când Doc își face apariția pentru a-l avertiza că viitorii lui copii, rezultați din căsătoria cu Jennifer, riscă să devină niște delincvenți. Toți trei se urcă în mașina timpului și ajung în 2015, unde găsesc o situație aberantă: tatăl lui Marty este mort, iar mama lui este măritată cu altcineva. Acesta nu a devenit doar stăpânul absolut din Hill Valley, orășelul atât de liniștit cândva, dar chiar a supus lumea întreagă. Marty trebuie să încerce să prevină apariția acestui posibil viitor.

38. Cast Away (2000) – 7,8 pe IMDb

Existența lui Chuck se sfârșește brusc atunci când după o prăbușire cu avionul se regăsește izolat pe o insulă îndepărtată, naufragiat în cel mai dezolant loc imaginabil. Practic smuls din comoditatea vieții cotidiene, Chuck trebuie să facă față nevoilor fundamentale de supraviețuire, și anume apa, hrana și adăpostul. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

37. Get Out (2017) – 7,8 pe IMDb

Chris și Rose au ajuns în relația lor la etapa în care acesta urmează să cunoască părinții fetei. Chris crede că amabilitatea exagerată a părinților fetei este doar o emoție provocată de eforturile acestora de a se obișnui cu ideea că aceasta este într-o relație, dar pe măsură ce trece timpul o serie de descoperiri tot mai bizare și din ce în ce mai tulburătoare îi dezvăluie un adevăr cumplit.

36. Boyhood (2014) – 7,9 pe IMDb

În filmul său revoluționar, Richard Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din școala primară în Austin și până la plecarea sa la colegiu. Mason are destule pe cap din cauza surorii sale enervante, dar și a celor doi părinți divorțați. Tatăl său poate că se va maturiza într-un târziu, în timp ce mama lui are tendința de a se îndrăgosti de bărbați nepotriviți. În mijlocul lor, comentariile lui Mason devin tot mai inteligente pe an ce trece. Drama a fost filmată de-a lungul a 12 ani, cu aceiași actori, regizorul urmărindu-le evoluția fizică și emoțională. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

35. In Bruges (2008) – 7,9 pe IMDb

În pitorescul orășel belgian Bruges ajung doi asasini plătiți, Ray și Ken, al căror unic scop este să își piardă urma printre turiști după o misiune terminată nu tocmai bine. Deși se simte nelalocul lui printre clădirile gotice și pe străzile pavate cu piatră cubică, Ken este atras de calmul locului și încearcă să își liniștească și partenerul. În timp ce așteaptă să fie sunați de șeful lor, Harry, cei doi trec printr-o mulțime de întâlniri neașteptate cu localnicii, dar și printr-o serie de întâmplări.

34. Children of Men (2006) – 7,9 pe IMDb

Speranța oamenilor pentru un viitor mai bun s-a diminuat complet. Se împlinesc 19 ani de la ultima naștere a unui copil și cu fiecare an care trece, fără o naștere pe toată planetă, omenirea se apropie de dispariție, cerându-și ultimele drepturi asupra viitorului. În timp ce mulți oameni aleg să îmbrățișeze inevitabilul și se îndreaptă spre separatism, ilegalitate și nihilism, alții se luptă pentru o populație unită, dar și pentru drepturile populației, aflată acum pe cale de dispariție.

33. The Bourne Identity (2002) – 7,9 pe IMDb

Povestea debutează cu salvarea din mare a unui amnezic de către echipajul unui vas de pescuit. Aproape mort, el are asupra sa numai gloanțele din spate și numărul unui cont bancar din Elveția tatuat pe șold. Deși lipsit aproape complet de identitate și trecut, el dovedește totuși calități de luptător, vorbește mai multe limbi și este expert în autoapărare, abilități care sunt mărturii ale unui trecut periculos. În prezent este dezorientat și precaut deoarece încearcă să descopere cine este de fapt și de ce viața sa a luat o asemenea întorsătură.

32. Star Trek (2009) – 7,9 pe IMDb

Când USS Kelvin este atacată de Nero, un neîndurător romulan, este timpul ca tinerii Spock și Kirk să facă echipă pentru a porni în căutarea unuia dintre prizonieri. La bordul navei, cei doi vor colabora cu McCoy, Uhura, Scotty, Sulu și Chekov într-o aventură care îi poartă până pe planeta Vulcan. Destinat fanilor, dar și celor neobișnuiți cu universul Star Trek, filmul introduce și călătoria în timp. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

31. Scent of a Woman (1992) – 8,0 pe IMDb

Filmul impune un tur de forță al reputatului Al Pacino, cunoscut publicului pentru o mulțime de alte pelicule celebre. Actorul interpretează în această peliculă un rol cu adevărat pe măsura posibilităților sale, fiind vorba despre un bărbat frământat de conflicte interioare cumplite ce se materializează în paroxistice momente de criză. Marcat de un trecut întunecat, dar și de pierderea vederii, personajul interpretat de Al Pacino, alături de Charlie Simms, face o incredibilă partitură a unui cuplu neadecvat în acest tumultuos secol al marilor tensiuni psihologice.

30. 12 Monkeys (1995) – 8,0 pe IMDb

Într-o lume din viitor devastată de o boală incurabilă, un criminat este trimis înapoi în timp pentru a aduna informații despre omul care a produs virusul ce a omorât marea majoritate a populației de pe planetă. Producția este un science fiction regizat de Terry Gilliam, după un scenariu scris de David și Janet Peoples. Filmul a fost inspirat de un scurtmetraj realizat de Chris Marker în anul 1962.

29. The Bourne Ultimatum (2007) – 8,0 pe IMDb

Bourne nu își dorea decât un singur lucru, să dispară. Dar urma îi este luată iarăși de cei care l-au transformat într-un spion și asasin. După ce și-a pierdut memoria și singura femeie pe care o iubea, Bourne va trebui să înfrunte o nouă generație de criminali profesioniști pregătiți să facă orice pentru a-l elimina. Indiferent la atacurile lor, Bourne își continuă călătoria în căutarea trecutului pierdut, iar asta îl poartă prin toată lumea, de la Moscova la Paris și de la Londra în Tanger. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

28. Sin City (2005) – 8,0 pe IMDb

Bine ați venit în Sin City, un oraș care atrage bandiții, corupții și suferinzii. Unii îl consideră a fi un oraș dur, întunecat, însă alții îl numesc acasă. Filmul este un univers al unor eroi neverosimili și apatici care se străduiesc să facă ceea ce trebuie într-un oraș indiferent. Poveștile lor sunt aduse în prim plan într-o peliculă regizată de Frank Miller și Robert Rodriguez, cu participarea excepțională a regizorului Quentin Tarantino. Filmul este bazat pe romanele grafice ale lui Frank Miller: „The Hard Goodbye”, „The Big Fat Kill” și „That Yellow Bastard”.

27. In the Name of the Father (1993) – 8,1 pe IMDb

După ce au colaborat în „The My Left Foot”, Daniel Day Lewis și Jim Sheridan fac din nou echipă pentru realizarea acestei drame, al cărei protagonist este Gerry Conlon. Un tânăr este forțat să semneze o declarație prin care recunoaște că este autorul unui atentat cu bombă în care au murit oameni nevinovați, dar și că este membru IRA. Imediat după acest moment, familia lui este întemnițată, iar propriul tată îi devine coleg de celulă. Amândoi vor lupta din răsputeri să își dovedească nevinovăția, însă tatăl își va pierde viața în închisoare luptând pentru libertate.

26. Jaws (1975) – 8,1 pe IMDb

Regizorul Steven Spielberg a ecranizat bestsellerul scris de Peter Benchley, de o forță impresionantă și plin de suspans. Fiind una dintre cele mai mari succese din istoria filmului, producția a lăsat o amprentă de neuitat atât asupra publicului, cât și asupra celor care merg la plajă, descriind în câteva cuvinte pericolul real al apei.

25. Into the Wild (2007) – 8,1 pe IMDb

Christopher, un tânăr de 24 de ani crescut în Washington, decide să întrerupă legăturile cu familia, să renunțe la conturile bancare și să plece în sălbăticie. Ajuns în Alaska, Christopher renunță la mașină, își arde și ultimii bani și decide să se decurce singur în ținuturile pustii, vânând și mâncând rădăcini. Corpul lui a fost găsit câteva luni de zile mai târziu, cauza decesului fiind, cel mai probabil, inaniția. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

24. The Big Lebowski (1998) – 8,1 pe IMDb

Jeff Lebowski este un om cu principii. Este, însă, și foarte leneș. Apreciază oricând un pahar bun de băutură, dar și compania prietenului său, Walter. Timpul liber îl alocă celor două pasiuni ale sale, prizarea de droguri și bowlingul. Într-o zi, doi mafioți îl prind în propriul apartament și îi dau o bătaie bună. Se pare că un anume Jackie Treehorn vrea să își recupereze o sumă de bani pe care i-o datora soția lui Lebowski, numai că Dude nu este căsătorit. Este vorba, de fapt, de un alt Lebowski, un milionar din Pasadena. În consecință, Dude al nostru pleacă în căutarea tizului său, mult mai bogat decât el, pentru a-i cere acestuia despăgubiri.

23. Catch Me If You Can (2002) – 8,1 pe IMDb

Frank a lucrat ca doctor, avocat și pilot la o companie aviatică, toate înainte de a împlini 21 de ani. Fiind un maestru al înșelăciunilor, el a devenit și un bun falsificator, reușind să câștige milioane de dolari. În același timp, un agent FBI și-a stabilit drept prioritate să îl prindă pe Frank și să îl aducă în fața justiției, însă el se află întotdeauna cu un pas înaintea sa, silindu-l să își continue urmărirea.

22. The Thing (1982) – 8,2 pe IMDb

Autorul acestui remake, devenit celebru de-a lungul timpului, este un maestru al filmelor de groază, John Carpenter, care a făcut uz de efecte speciale extrem de elaborate, dintre cele mai înfricoșătoare făcute vreodată de magicienii de la Hollywood, lăsând în plan secund povestea în sine și personajele sale. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

21. There Will Be Blood (2007) – 8,2 pe IMDb

Acțiunea este plasată cândva la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar eroul este un miner care primește un pont extraordinar cum că în vestul Americii există un orășel care stă pe un ocean de petrol neexploatat. Deși este sceptic, Plainview îl ia pe fiul său și pleacă în acea direcție. Little Boston este un loc în care nu se întâmplă prea multe, singura distracție a localnicilor fiind biserica înființată de Eli.

20. Indiana Jones and the Last Crusade (1989) – 8,2 pe IMDb

Cea de-a treia parte a faimoasei saga urmărește doi Indiana Jones, Junior și Senior. Povestea este plasată în anul 1938 și îi duce pe cei doi prin America, Europa și Orientul Mijlociu în căutarea Sfântului Graal, un artefact amenințat să intre pe mâinile naziștilor. Considerat cel mai amuzant dintre filmele cu Indiana Jones datorită chimiei excepționale dintre Ford și Connery, filmul a făcut senzație la Box Office, având încă din primul weekend de la lansare încasări record.

19. A Beautiful Mind (2001) – 8,2 pe IMDb

Este un film biografic despre matematicianul John Forbes Nash Junior, o minte sclipitoare încă din tinerețe, dar care a avut de luptat cu schizofrenia toată viața și a fost recompensat, în cele din urmă, cu Premiul Nobel pentru economie.

18. Jurassic Park (1993) – 8,2 pe IMDb

Doctorii Alan Grant și Ellie Sattler sunt invitați de miliardarul excentric John Hammond pentru deschiderea unui nou parc de distracții pe o insulă din Costa Rica. Hammond reușise să cloneze dinozauri prin prelevarea de ADN din sângele supt de insecte preistorice și să pună bazele unei rezervații imense de animale preistorice. Dar, din păcate, sistemele de protecție ale parcului cedează și dinozaurii pierduți de sub control trebuie acum să fie distruși. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

17. No Country for Old Men (2007) – 8,2 pe IMDb

Llewelyn Moss descoperă o camionetă părăsită înconjurată de câțiva soldați morți, în care se află o cantitate apreciabilă de heroină și două milioane de dolari. Moss ia banii, iar de aici se declanșează o reacție catastrofică în lanț, pe care legea nu o poate opri. Pe măsură ce Moss încearcă să scape de cei care îl urmăresc, în peisaj apare un personaj misterios, un gangster care dă cu banul când este vorba de viața sau moartea oamenilor. Filmul atinge esența răului contemporan, aceleași teme biblice ce se regăsesc în spatele titlurilor sângeroase din ziare.

16. Shutter Island (2010) – 8,2 pe IMDb

Executor al agenției federale de aplicare a legii, Teddy Daniels ajunge, împreună cu partenerul său, Chuck, pe Insula Shutter, unde se află un ospiciu pentru tratarea condamnaților cu tulburări mentale. Cei doi investighează evadarea unui criminal, dar nimic în acest ospiciu nu este ceea ce pare. Și nici Teddy nu este. Pe măsură ce Teddy și Chuck se apropie de adevăr, acesta este din ce în ce mai greu de surprins, iar cei doi încep să se teamă că nu vor mai părăsi niciodată insula pentru că cineva încearcă să îi facă să își piardă complet mințile.

15. Top Gun: Maverick (2022) – 8,3 pe IMDb

După mai bine de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

14. Scarface (1983) – 8,3 pe IMDb

Filmul urmărește povestea unui emigrant care, împreună cu prietenul lui, pune bazele unui puternic imperiu mafiot în Miami. Filmul de o duritate rar întâlnită în 1983 a născut numeroase controverse în momentul lansării. Regizată de Brian de Palma și scrisă de Oliver Stone, pelicula a intrat în istorie prin faptul că este unul dintre puținele filme nominalizate atât la Globurile de Aur, cât și la Zmeura de Aur.

13. Good Will Hunting (1997) – 8,3 pe IMDb

Will Hunting este un tânăr cu probleme. Într-o zi rezolvă pe tablă o problemă pe care profesorul Lambeau o alesese ca să își încuie studenții. Uluit de soluția găsită și de faptul că nimeni nu îndrăznește să o revendice, profesorul se hotărăște să îl găsească pe autor. Tânărul este un geniu al matematicii, iar când îl descoperă profesorul refuză să îl lase să se irosească. Pe cât este de genial, Will este pe atât de încăpățânat să rămână acolo unde consideră că îi este locul, alături de prieteni, într-o viață fără ambiții în care multe se rezolvă cu pumnii și nu cu mintea. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

12. American Beauty (1999) – 8,3 pe IMDb

„Voi fi mort într-un an”, spune Lester, un bărbat de vârstă mijlocie care se va întoarce împotriva tuturor aspectelor care îl țin pe loc în viață. Inspirat de dorința sexuală pe care o simte față de prietena fiicei sale adolescente, Lester își dă demisia, începe să se antreneze, își cumpără mașina pe care și-a dorit-o mereu, o pune la locul ei pe soția care îl înșală și începe să trăiască din nou.

11. Inglourious Basterds (2009) – 8,3 pe IMDb

În Franța, Shosanna Dreyfus privește cum familia sa este executată de colonelul nazist Hans Landa. Shosanna scapă ca prin urechile acului și fuge la Paris, acolo unde își creează o nouă identitate ca proprietar și proiecționist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine organizează un grup de soldați evrei pe care îi conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziștilor.

10. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981) – 8,4 pe IMDb

Renumitul arheolog și expert în științele oculte, Indiana Jones, este angajat de către guvernul Statelor Unite ale Americii să găsească legendara arcă a legământului care se presupune că mai păstrează ascunse tabelele cu cele zece porunci. Din nefericire, agenți din Gestapo, temuta poliție secretă nazistă, sunt și ei pe urmele acestei comori. O urmărire plină de suspans începe din Nepal până la Cairo, iar Indiana Jones trece prin tot felul de situații aparent fără scăpare.

9. Psycho (1960) – 8,5 pe IMDb

Anthony Perkins îl interpretează pe Norman Bates, ale cărui casă și motel sunt cele mai puțin indicate locuri pentru a-ți petrece o seară liniștită. Nimeni nu știe asta mai bine decât Marion Crane, ghinionista călătoare a cărei drumeție ia sfârșit în celebra scenă din duș în această adaptare după romanul scris de Robert Bloch. Mai întai un detectiv privat, apoi sora lui Marion, pornesc în căutarea ei până când suspansul și teroarea ating cote maxime în momentul demascării ucigașului. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

8. Back to the Future (1985) – 8,5 pe IMDb

Michael Fox joacă rolul lui Marty McFly, un adolescent trimis în mod accidental în anul 1955 cu ajutorul unei mașini a timpului, alimentată cu plutoniu, al cărei inventator este un om de știință nebun, interpretat de actorul Christopher Lloyd. În timpul călătoriei sale în timp, Marty trebuie să se asigure că părinții săi se întâlnesc și se îndrăgostesc pentru a putea reveni înapoi în viitor.

7. Gladiator (2000) – 8,5 pe IMDb

Regizorul Ridley Scott readuce publicului de cinema bătăliile glorioase din vremea romanilor într-o poveste impetuoasă despre curaj și revanșă. Generalul Maximus a condus legiunile spre victorie pe câmpul de luptă. Odată terminat războiul, Maximus se gândește să se întoarcă acasă la soție și copii. Cu toate acestea, muribundul împărat Marcus Aurelius mai are încă o sarcină pentru general.

6. Saving Private Ryan (1998) – 8,6 pe IMDb

Văzută prin ochii unui pluton de soldați americani, povestea începe cu Ziua Z a invaziei din cel de-Al Doilea Război Mondial. Căpitanul John Miller trebuie să își ducă oamenii în spatele liniilor inamice pentru a-l găsi pe soldatul James Ryan. În fața unor forțe inamice copleșitoare soldații încep să pună la îndoială ordinele.

5. Forrest Gump (1994) – 8,8 pe IMDb

Povestea începe cu o pană căzând la piciorul lui Forrest, pe care o ia și o pune în geanta sa. Așezat pe o bancă, așteptând autobuzul, Forrest, pe parcursul întregului film, își povestește viața aidoma penei luate de vânt. Tom Hanks face un rol de excepție în rolul lui Forrest Gump, un om obișnuit a cărui inocență dezarmantă ajunge să întrupeze o întreagă generație.

4. Pulp Fiction (1994) – 8,9 pe IMDb

Este o comedie neagră, construită eliptic și nonlinear, pe câteva povești principale, ale căror personaje interacționează sub o formă sau alta. Doi infractori care vor să jefuiască un magazin întâlnesc doi asasini care au de recuperat un obiect important pentru șeful lor, care are o înțelegere cu un boxer, pe care acesta nu o respectă. Există desigur și mai multe povești secundare, care le susțin și întregesc pe cele principale, într-o perfectă notă a regizorului Quentin Tarantino. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

3. The Godfather Part II (1974) – 9,0 pe IMDb

În ceea ce este una dintre cele mai bune continuări de film din toate timpurile, Francis Ford Coppola duce mai departe povestea de proporții epice a trilogiei cu această saga despre două generații din familia Corleone aflate la putere. Coppola colaborează încă o dată cu scriitorul Mario Puzo, șlefuind două povești întrețesute, care funcționează în egală măsură ca preambul și continuare a originalului. Prima prezintă umilele începuturi ale clanului sicilian și ascensiunea în New York a tânărului Don Vito, iar a doua prezintă ascensiunea lui Michael, noul șef de clan.

2. Schindler’s List (1993) – 9,0 pe IMDb

Filmul prezintă povestea adevărată a lui Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1.100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.

1. The Godfather (1972) – 9,2 pe IMDb

Pelicula spune povestea grandioasă a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia care a ajuns capul unei importante rețele mafiote din Statele Unite ale Americii. În film este prezentată o viziune realistă a lumii în care cuvântul dat și promisiunile făcute au valoare capitală, iar onoarea este la mare preț. Acesta este, mai mult ca sigur, unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime.

Alexandra Vlaicu

Pasionată de seriale, ca mai toate fetele, urmăresc tot ce apare nou pe platformele de streaming online din România. Am o afinitate aparte pentru Netflix, dar nici cu HBO GO nu îmi este rușine. Mare fană a serialului Friends, am un motan pe nume Joe și un iubit care îmi ține companie de fiecare dată când mă uit la ceva nou.

Un comentariu

  • Wow! Acest gigant al cinematografiei, „Star Trek: The Voyage Home”, a ajuns pe lista celor mai bune 100 de filme de pe SkyShowtime. Este extrem de interesant și captivant să urmărești această aventură epică prin călătoria în timp pe care o face echipajul USS Enterprise, în încercarea lor disperată de a salva planeta de la un dezastru catastrofal. Ce învățătură mai bună vrem din partea acestor eroi? Este un fel de călătorie în care fiecare dintre noi ne putem regăsi.