Raftul cu filme

UPDATE. Top 33 cele mai bune filme care pot fi vizionate pe SkyShowtime chiar acum

filme de pe SkyShowtime, cele mai bune filme de pe netflix, The Godfather
Imagine via TMDb / The Godfather

Lista celor mai bune filme de pe SkyShowtime ar putea fi una mult mai lungă decât cea prezentată în acest articol, care face parte din tradiționala strategie a site-ului nostru de a prezenta cele mai bune producții tematice și nu numai care pot fi vizionate pe platformele de streaming online lansate oficial la noi în țară.

Cu un istoric consistent în ceea ce privește topurile și clasamentele deja publicate cu privire la platformele Netflix, HBO Max sau Amazon Prime Video, astăzi deschidem drumurile către un nou serviciu de streaming apărut recent în România, și anume SkyShowtime, un serviciu lansat oficial pe 14 februarie 2023.

Cu toate că are o vechime de doar o lună la noi în țară, serviciul a pus deja la dispoziția abonaților câteva zeci de filme care merită să fie urmărite și care se pot califica cu ușurință și pentru lista celor mai bune filme de pe SkyShowtime.

Raftul cu Filme îți prezintă o listă cu cele mai bune 33 de filme de pe SkyShowtime.

33. The Lost World: Jurassic Park (1997) – 6,5 pe IMDb

Au trecut patru ani de la încercarea nereușită de a crea un parc populat cu dinozauri pe Insula Nublar. Dar John Hammond nu a pierdut deloc timpul și acum îi mărturisește lui Ian Malcolm că mai există o insulă, despre care nu știe nimeni, unde au fost creați inițial dinozaurii de pe Nublar. Uitați de lume, dinozaurii au supraviețuit și au crescut în Atelierul B de pe Insula Serna și acum Hammond este nerăbdător să își facă cunoscute realizările muncite cu atâta trudă.

32. Top Gun (1986) – 6,9 pe IMDb

În rolul care l-a transformat în cea mai mare vedetă a lumii, Tom Cruise este Maverick, pilotul care zboară din instinct, fără să respecte regulile, și care trebuie să își înfrunte demonii pentru a reuși într-o lume în care locul al doilea nu există. Kelly McGillis joacă rolul instructorului civil care ajunge să aibă un interes mai mult decât profesional pentru pilotul rebel. Cu Anthony Edwars în rolul ofițerului Goose de la radar și Val Kilmer în rolul rivalului lui Cruise, Iceman.

31. World War Z (2013) – 7,0 pe IMDb

Într-o zi obișnuită, Gerry Lane se află într-un blocaj de trafic. Ca fost investigator ONU, Lane simte că blocajul din trafic nu e unul obișnuit. Cerul este brăzdat de elicoptere, iar pe străzi este plin de poliție. Ceva îi face pe oameni să se atace cu ferocitate unul pe celălalt, un virus letal care se propagă dintr-o singură mușcătură, și care îi transformă din oameni sănătoși în creaturi de o sălbăticie greu de imaginat. Vecinii se întorc împotriva unii altora, iar un străin amabil devine brusc un dușman mortal. Originile virusului sunt necunoscute, iar numărul celor infectați crește exponențial în fiecare zi, devenind rapid o pandemie globală.

30. Unbroken (2014) – 7,2 pe IMDb

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime. Filmul spune povestea lui Louis Zamperini, maratonist olimpic și aviator în Al Doilea Război Mondial, care a supraviețuit fără mâncare și apă și a făcut față unor nenumărate pericole vreme de 47 de zile după prăbușirea avionului său în Oceanul Pacific. Ajuns pe uscat, pe una dintre insulele japoneze, soldatul american a fost capturat și încarcerat ca prizonier de război, fiind supus torturii.

29. 8 Mile (2002) – 7,2 pe IMDb

Oriunde am trăi, cu toții suntem mărginiți de granițe reale, altele imaginare. Mulți acceptă să trăiască între aceste granițe. Alții sunt forțați să o facă. Dar unii simt nevoia să evadeze, chiar dacă ceea ce se află dincolo este și înfricoșător și necunoscut. Filmul redă povestea acestor limite care ne definesc viețile, precum și povestea unui tânăr care luptă pentru a-și găsi tăria și curajul pentru a le depăși.

28. Up in the Air (2009) – 7,4 pe IMDb

Ryan lucrează ca expert în resurse umane la o companie de consultanță din Omaha, călătorește cu avionul din oraș în oraș pentru a-i anunța pe salariați că sunt concediați și își dorește să ajungă la zece milioane de mile de zbor. Planurile lui sunt compromise atunci când șeful său o angajează pe Natalie, care propune reducerea cheltuielilor prin implementarea unui program de disponibilizare a angajaților. Ryan pornește împreună cu Natalie într-o călătorie de afaceri pentru a îi demonstra acesteia avantajele sistemului său de concedieri.

27. Back to the Future Part III (1990) – 7,4 pe IMDb

Rămas blocat în anul 1955, după ce a fost lovit de un fulger, Marty trebuie să se întoarcă în anul 1855 pentru a-l salva pe Doc Brown de la un sfârșit prematur. După ce supraviețuiește unui atac al indienilor și al localnicilor neprieten2și, Marty îl găsește pe Doc Brown la fierărie. Dar Doc este sub magia fermecătoarei Clara Clayton și depinde de Marty să îi scoată din Vestul Sălbatic și să îi ducă înapoi.

26. Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) – 7,5 pe IMDb

Cel de-al doilea film din serie îl găsește pe arheologul nostru într-un sat uitat de lume și de civilizație, unde are o misiune extrem de grea. Ajutat de partenerii săi, Indiana Jones trebuie să găsească o piatră misterioasă despre care localnicii cred că ar avea puteri supranaturale. După ce piatra a fost furată, copiii au început să dispară, iar localnicii pun acest val de nenorociri pe seama dispariției sale. Cauza pare a fi blestemele aruncate asupra satului de practicanți ai unui cult demonic, al căror lăcaș este un templu la care pentru a ajunge trebuie să treci printr-o serie de încercări de-a dreptul nebunești, de care numai Indiana Jones poate să treacă.

25. 21 Grams (2003) – 7,6 pe IMDb

Paul Rivers are probleme serioase de sănătate, fiind la un pas de moarte, iar transplantul care i se face îl transformă într-o victimă a remușcărilor, într-un condamnat la moarte care a fost iertat, dar pe care îl apasă cumplitul secret. El încă mai crede că merită să moară. Cristina s-a întors la vechea ei viață după ce s-a încurcat cu Paul, iar Jack își controlează cu greu furia care îl sufocă. Abstinența sa de la alcool se clatină periculos încă de la implicarea sa într-un teribil incident.

24. Watchmen (2009) – 7,6 pe IMDb

Într-o societate alternativă, zilele de glorie ale super eroilor costumați sunt de mult apuse. Aceștia se află acum în afara legii, singurii care își pot exercita puterile fiind cei aflați în slujba guvernului. Când unul dintre ei este ucis cu brutalitate, ceilalți pornesc o investigație pentru a-l găsi pe asasin. Eroii scot la iveală o conspirație care vizează anihilarea super eroilor cu scopul de a influența balanța puterilor dintr-o lume nu foarte diferită de a noastră.

23. Apollo 13 (1995) – 7,7 pe IMDb

Jim Lovell, comandantul acestei misiuni, și piloții Jack Swigert și Fred Haise pornesc în cea de-a cincea misiune pe Lună, după ce comandantul inițial se retrage. Totul merge conform planului până la mijlocul misiunii când unul dintre rezervoarele navei explodează, punând în pericol viața echipajului. În timp ce astronauții trebuie să aleagă între a muri sufocați sau înghețați, Mattingly și comandantul de la sol încearcă cu disperare să recupereze echipajul, conștienți fiind că aceștia ar putea să moară în momentul în care intră în contact cu atmosfera Pământului.

22. The Theory of Everything (2014) – 7,7 pe IMDb

Filmul descrie relația dintre Hawking și soția sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge în anii 1960, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paraliz7t, forțându-l să trăiască într-un scaun cu rotile și să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.

21. Lost In Translation (2003) – 7,7 pe IMDb

Bob este o vedetă de cinema care se află în oraș pentru a filma o reclamă, în timp ce Charlotte este o tânără femeie care își însoțește soțul, un fotograf dependent de muncă. Neputând dormi, Bob și Charlotte se întâlnesc într-o noapte în barul hotelului. Această întâlnire se transformă curând într-o prietenie surprinzătoare. Charlotte și Bob se aventurează prin Tokyo având adesea întâlniri amuzante cu locuitorii și descoperă o nouă perspectivă asupra posibilităților vieții.

20. Pride & Prejudice (2005) – 7,8 pe IMDb

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime. Povestea clasică cu dragoste și neînțelegeri este plasată în Anglia secolului al XVIII-lea. Cele cinci surori au fost crescute sub stricta îngrijire a mamei lor, care se concentrează doar asupra găsirii unor soți fiicelor ei care să le asigure din punct de vedere financiar o stabilitate. Însă inteligența și curajoasa Elizabeth se străduiește să își trăiască viața într-o perspectivă mai largă, încurajată fiind de tatăl bolnav. Iar când un om bogat își stabilește reședința într-un conac din apropiere, familia Bennet începe să abuzeze de acesta.

19. Being John Malkovich (1999) – 7,8 pe IMDb

Craig Schwartz, un păpușar neapreciat, se angajează ca funcționar la etajul șapte și jumătate al unei clădiri de birouri. Plictisit de căsnicia sa cu Lotte, Craig devine obsedat de Maxine, care însă îl respinge. Supărat, Craig se întoarce în biroul său, iar într-un moment de exasperare izbește o ușă și descoperă un pasaj secret. Atras într-un tunel întunecat și umed, Craig își dă seama că a descoperit accesul la experiența unica de a fi John Malkovich, ajungând în mintea lui John Malkovich.

18. Boyhood (2014) – 7,9 pe IMDb

În filmul său revoluționar, Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din școala primară în Austin și până la plecarea la colegiu. Mason are destule pe cap din cauza surorii sale enervante și a celor doi părinți divorțați. Tatăl său poate că se va maturiza într-un târziu, în timp ce mama lui are tendința de a se îndrăgosti de bărbați nepotriviți. În mijlocul lor, comentariile lui Mason devin mai inteligente pe an ce trece. Drama a fost filmată de-a lungul a 12 ani, cu aceiași actori, regizorul urmărindu-le evoluția fizică și emoțională.

17. The Bourne Identity (2002) – 7,9 pe IMDb

Povestea debutează cu salvarea din mare a unui amnezic de către echipajul unui vas de pescuit. Aproape mort, el are asupra sa numai gloanțele din spate și numărul unui cont bancar din Elveția tatuat pe șold. Deși lipsit aproape complet de identitate și trecut, el dovedește totuși calități de luptător, vorbește mai multe limbi și este expert în autoapărare, abilități care sunt mărturii ale unui trecut periculos. În prezent este dezorientat și precaut deoarece încearcă să descopere cine este de fapt și de ce viața sa a luat o asemenea întorsătură.

16. 12 Monkeys (1995) – 8,0 pe IMDb

Într-o lume din viitor devastată de boli, un condamnat este trimis înapoi în timp pentru a aduna informații despre omul care a produs virusul ce a omorât majoritatea populației umane de pe planetă. „12 Monkeys” este un film SF regizat de Terry Gilliam după un scenariu de David și Janet Peoples. Filmul este inspirat de un scurtmetraj realizat de Chris Marker în anul 1962.

15. The Bourne Ultimatum (2007) – 8,0 pe IMDb

Bourne nu își dorea decât un singur lucru, să dispară. Dar urma îi este luată iarăși de cei care l-au transformat într-un spion și asasin. După ce și-a pierdut memoria și singura femeie pe care o iubea, Bourne va trebui să înfrunte o nouă generație de criminali profesioniști pregătiți să facă orice pentru a-l elimina. Indiferent la atacurile lor, Bourne își continuă călătoria în căutarea trecutului pierdut, iar asta îl poartă prin toată lumea, de la Moscova la Paris și de la Londra în Tanger.

14. Catch Me If You Can (2002) – 8,1 pe IMDb

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime. Frank a lucrat ca doctor, avocat și pilot la o companie aviatică, toate înainte de a împlini 21 de ani. Fiind un maestru al înșelăciunilor, el a devenit și un bun falsificator, reușind să câștige milioane de dolari. În același timp, un agent FBI și-a stabilit drept prioritate să îl prindă pe Frank și să îl aducă în fața justiției, însă el se află întotdeauna cu un pas înaintea sa, silindu-l să își continue urmărirea.

13. There Will Be Blood (2007) – 8,2 pe IMDb

Acțiunea este plasată cândva la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar eroul este un miner care primește un pont extraordinar cum că în vestul Americii există un orășel care stă pe un ocean de petrol neexploatat. Deși este sceptic, Plainview îl ia pe fiul său și pleacă în acea direcție. Little Boston este un loc în care nu se întâmplă prea multe, singura distracție a localnicilor fiind biserica înființată de Eli.

12. Indiana Jones and the Last Crusade (1989) – 8,2 pe IMDb

Cea de-a treia parte a faimoasei saga urmărește doi Indiana Jones, Junior și Senior. Povestea este plasată în anul 1938 și îi duce pe cei doi prin America, Europa și Orientul Mijlociu în căutarea Sfântului Graal, un artefact amenințat să intre pe mâinile naziștilor. Considerat cel mai amuzant dintre filmele cu Indiana Jones datorită chimiei excepționale dintre Ford și Connery, filmul a făcut senzație la Box Office, având încă din primul weekend de la lansare încasări record.

11. A Beautiful Mind (2001) – 8,2 pe IMDb

Este un film biografic despre matematicianul John Forbes Nash Junior, o minte sclipitoare încă din tinerețe, dar care a avut de luptat cu schizofrenia toată viața și a fost recompensat, în cele din urmă, cu Premiul Nobel pentru economie.

10. Jurassic Park (1993) – 8,2 pe IMDb

Doctorii Alan Grant și Ellie Sattler sunt invitați de miliardarul excentric John Hammond pentru deschiderea unui nou parc de distracții pe o insulă din Costa Rica. Hammond reușise să cloneze dinozauri prin prelevarea de ADN din sângele supt de insecte preistorice și să pună bazele unei rezervații imense de animale preistorice. Dar, din păcate, sistemele de protecție ale parcului cedează și dinozaurii pierduți de sub control trebuie acum să fie distruși.

9. The Truman Show (1998) – 8,2 pe IMDb

Truman Burbank a fost în ultimii 30 de ani, și este în continuare, un star în cea mai populară emisiune de televiziune din istorie. Casa lui este un platou de filmare, iar familia, prietenii și toți cei cu care intră în contact sunt actori. Toată viața lui se petrece în fața unor camere de televiziune de existența cărora numai el, actorul principal, nu știe nimic. Aflând de toate astea, viața aparent liniștită a lui Truman devine un coșmar și este tot mai hotărât să scape oricât de mare ar fi prețul.

8. Top Gun: Maverick (2022) – 8,3 pe IMDb

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime. După mai bine de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

7. Good Will Hunting (1997) – 8,3 pe IMDb

Will Hunting este un tânăr cu probleme. Într-o zi rezolvă pe tablă o problemă pe care profesorul Lambeau o alesese ca să își încuie studenții. Uluit de soluția găsită și de faptul că nimeni nu îndrăznește să o revendice, profesorul se hotărăște să îl găsească pe autor. Tânărul este un geniu al matematicii, iar când îl descoperă profesorul refuză să îl lase să se irosească. Pe cât este de genial, Will este pe atât de încăpățânat să rămână acolo unde consideră că îi este locul, alături de prieteni, într-o viață fără ambiții în care multe se rezolvă cu pumnii și nu cu mintea.

6. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981) – 8,4 pe IMDb

Renumitul arheolog și expert în științele oculte, Indiana Jones, este angajat de către Guvernul Statelor Unite ale Americii să găsească legendara arcă a legământului care se presupune că mai păstrează ascunse tabelele cu cele zece porunci. Din nefericire, agenți din Gestapo, temuta poliție secretă nazistă, sunt și ei pe urmele acestei comori. O urmărire plină de suspans începe din Nepal până la Cairo, iar Indiana Jones trece prin tot felul de situații aparent fără scăpare.

5. Back to the Future (1985) – 8,5 pe IMDb

Michael Fox joacă rolul lui Marty McFly, un adolescent trimis în mod accidental în anul 1955 cu ajutorul unei mașini a timpului, alimentată cu plutoniu, al cărei inventator este un om de știință nebun, interpretat de actorul Christopher Lloyd. În timpul călătoriei sale în timp, Marty trebuie să se asigure că părinții săi se întâlnesc și se îndrăgostesc pentru a putea reveni înapoi în viitor.

4. Saving Private Ryan (1998) – 8,6 pe IMDb

Văzută prin ochii unui pluton de soldați americani, povestea începe cu ziua Z a invaziei din cel de-Al Doilea Război Mondial. Căpitanul John Miller trebuie să își ducă oamenii în spatele liniilor inamice pentru a-l găsi pe soldatul James Ryan. În fața unor forțe inamice copleșitoare, soldații încep să pună la îndoială ordinele.

3. Forrest Gump (1994) – 8,8 pe IMDb

Povestea începe cu o pană căzând la piciorul lui Forrest, pe care o ia și o pune în geanta sa. Așezat pe o bancă, așteptând autobuzul, Forrest, pe parcursul întregului film, își povestește viața aidoma penei luate de vânt. Tom Hanks face un rol de excepție în rolul lui Forrest Gump, un om obișnuit a cărui inocență dezarmantă ajunge să întrupeze o generație.

2. The Godfather Part II (1974) – 9,0 pe IMDb / 1,3m

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime. În ceea ce este una dintre cele mai bune continuări de film din toate timpurile, Francis Ford Coppola duce mai departe povestea de proporții epice a trilogiei cu această saga despre două generații din familia Corleone aflate la putere. Coppola colaborează încă o dată cu scriitorul Mario Puzo, șlefuind două povești întrețesute, care funcționează în egală măsură ca preambul și continuare a originalului. Prima prezintă umilele începuturi ale clanului sicilian și ascensiunea în New York a tânărului Don Vito, iar a doua prezintă ascensiunea lui Michael, noul șef de clan.

1. The Godfather (1972) – 9,2 pe IMDb

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai bune filme de pe SkyShowtime. Pelicula spune povestea grandioasă a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia care a ajuns capul unei importante rețele mafiote din Statele Unite ale Americii. În film este prezentată o viziune realistă a lumii în care cuvântul dat și promisiunile făcute au valoare capitală, iar onoarea este la mare preț.

Alexandra Vlaicu

Pasionată de seriale, ca mai toate fetele, urmăresc tot ce apare nou pe platformele de streaming online din România. Am o afinitate aparte pentru Netflix, dar nici cu HBO GO nu îmi este rușine. Mare fană a serialului Friends, am un motan pe nume Joe și un iubit care îmi ține companie de fiecare dată când mă uit la ceva nou.

Scrie un comentariu