Raftul cu filme

Top 40 cele mai bune seriale cu adolescenți pe care merită să le urmărești când ești tânăr

Le știm din perioada în care eram în liceu și alegeam să nu dormim toată noaptea pentru a afla ce se întâmplă cu personajele noastre preferate în loc să ne facem temele sau să învățăm lecțiile pentru zilele următoare. Însă nu este obligatoriu să fii în liceu pentru a aprecia aceste seriale cu adolescenți, ci doar să fii deschis la gândul de a descoperi producții numai bune de vizionat în weekend sau vacanță.

Ca să nu îți pierzi timpul cu acele seriale slabe și pe care nu merită să le vizionezi, am creat pentru tine această listă de seriale cu adolescenți, ordonate în funcție de nota pe care o au pe IMDb. De la „Stranger Things” și „Misfits”, până la „Gossip Girl” și „Pretty Little Liars”, pe toate le găsești ordonate în lista următoare.

40. The Lying Game (2011-2013)

Emma află că are o soră geamănă, pe Sutton, la rândul ei adoptată de o familie bogată. După prima lor întâlnire, Sutton îi propune Emmei să îi țină locul acasă pentru câteva zile, în timp ce ea o caută pe mama lor biologică. Încântată inițial de idee, Emma se îngrijorează atunci când Sutton nu se întoarce acasă și continuă să o înlocuiască pe Sutton și încearcă să afle de ce au fost separate.

39. The Secret Circle (2011-2012)

Cassie Blake a fost o adolescentă normală și fericită până când mama ei a murit într-un incendiu. Devenită orfană, Cassie se mută cu bunica ei în orașul Chance Harbor, Washington, un orășel pe care mama ei îl abandonase cu ceva vreme în urmă și ai cărui locuitori par să o cunoască mai bine pe Cassie decât ea însăși.

38. Gossip Girl (2007-2012)

Serialul surprinde viața unor tineri bogați din Upper East Side, din New York. Cei bogați încearcă să facă față relațiilor amoroase, dar și alegerii unei facultăți potrivite. Blair, alături de Kati și Isabel, frecventează liceul și petrecerile. Blair este invidiată de ceilalți deoarece se presupune că are o viață perfectă.

37. Elite (2018-?)

Las Encinas este cea mai exclusivistă și apreciată școală din Spania, acolo unde elitele țării își trimit copiii să studieze. Tot aici ajung să studieze și trei tineri din clasa de mijloc după ce școala lor se dărâmă, iar Consiliul Local decide să distribuie elevii în celelalte instituții școlare aflate în zonă. Cei trei tineri cred inițial că sunt norocoși, însă află că nu totul este așa cum pare. Diferențele dintre cei care care au totul și cei care nu au nimic de pierdut duc la o crimă.

36. Smallville (2001-2011)

O ploaie de meteoriți lovește Terra și distruge orașul Smallville. Întâmplarea le aduce lui Johnathan și Marthei ceea ce și-au dorit dintotdeauna, un fiu, pe Clark. Băiatul are o viață pe care și-o doresc mulți. Doi prieteni foarte buni pe care se poate baza mereu, Pete și Chloe, cea mai tare tipă din liceu, Lana, și o prietenie acceptabilă cu puternicul Lex Luthor, viitorul său dușman.

35. Pretty Little Liars (2010-2017)

Serialul este o producție ABC Family bazată pe seria de romane cu același nume a Sarei Shepard. Serialul urmărește schimbările din viețile a patru fete, Hanna, Aria, Spencer și Emily, după ce liderul grupului dispare, iar ele încep să primească mesaje scrise din partea unui necunoscut. După ce fetele descoperă că Alison este moartă, realizează că altcineva le știe secretele (seriale cu adolescenți).

34. The O.C. (2003-2007)

Orange County este o regiune frumoasă și o zonă rezidențială între Los Angeles și San Diego, unde trăiește o comunitate bogată și unde totul pare perfect. Acțiunea serialului se învârte în jurul familiilor Cohen, Cooper și Nichol și a lui Ryan Atwood, un tânăr rebel care este aruncat în lumea bogaților fără voia sa, care va schimba complet viețile celor din zonă (seriale cu adolescenți).

33. Kyle XY (2006-2009)

Serialul prezintă povestea unui adolescent care se trezește în mijlocul unei păduri, fără să știe cine este și de unde vine. Tânărul este adoptat neoficial de familia Trager și intră direct în problemele acesteia și ale societății evoluate în care trăim. Pe parcurs se descoperă că băiatul este special și că are puteri supranaturale.

32. Bunheads (2012-2013)

Michelle avea o carieră promițătoare ca balerină profesionistă în spectacole clasice, dar a fost atrasă de luminile strălucitoare ale Las Vegasului. La 30 de ani își dă seama că entuziasmul față de Orașul Păcatului a dispărut, iar insistentul ei pretendent, Hubbell, a câștigat. Cu promisiunea unei vieți confortabile în orașul său natal, Hubbell o convinge pe Michelle să se mărite cu el și să se mute acolo.

31. Greek (2007-2011)

Serialul are loc în Cyprus Rhodes University și prezintă viața studenților din fraternitățile Kappa Tau Gamma, Omega Chi Delta și Zeta Beta Zeta, fraternități care funcționează pe baza sistemului grecesc. Povestea are în planul principal o studentă sociabilă, Casey, alături de fratele ei, Rusty. Ajuns la facultate, Rusti decide că vrea să se schimbe și nu mai vrea să fie tocilar vreodată.

30. Awkward (2011-2016)

Acțiunea serialului este centrată asupra Jennei Hamilton, o fată de 15 ani care este aproape invizibilă pentru cei din jurul ei și care își dorește să își găsească locul. Pe parcurs capătă popularitate după un accident care îi conferă o etichetă aplicată de colegii de liceu. Eticheta primită pare să fie blestemul vieții sale, dar Jenna se simte determinată să întoarcă situația în favoarea ei (seriale cu adolescenți).

29. One Tree Hill (2003-2012)

În afară de pasiunea pentru baschet, Lucas și Nathan par să fie două persoane diferite și cu puține lucruri în comun, unul fiind tatăl. Arogant, Nathan este vedeta echipei de baschet a liceului și provine din cea mai bogată familie din oraș. Crescut numai de mamă, Lucas este tăcut și încearcă să păstreze distanța față de Nathan. Însă, într-un final, cei doi sunt puși față în față atunci când Lucas intră în echipă.

28. The 100 (2014-?)

După o perioadă de 97 de ani de la distrugerea omenirii de o bombă atomică, o navă spațială în care se află singurii supraviețuitori de pe planetă trimit un grup de 100 de delincvenți înapoi pe Terra pentru a investiga posibilitatea colonizării.

27. Teen Wolf (2011-2017)

Scott este un tânăr american obișnuit care își trăiește viața ca toți ceilalți. Într-o zi însă o mușcătură ajunge să îi schimbe cu totul viața pe care o ducea. Așa ajunge să încerce să înțeleagă cine este și ce urmează să devină. Pe parcurs descoperă că are puteri supranaturale, că dă dovadă de caracteristici de vampir, de lup, dar și de prădător. Scott încearcă să își controleze pornirile cât de mult poate.

26. The Vampire Diaries (2009-2017)

Elena a avut parte de o tragedie în familie, părinții ei murind într-un accident de avion. Elena rămâne pe lume doar cu fratele ei de 15 ani. În liceul ei, la început de an școlar, își face apariția Ștefan, un nou elev misterios și carismatic. Cei doi încep să se cunoască și să petreacă timp împreună până se îndrăgostesc. Însă Elena nu știe că Ștefan este un vampir care trăiește de peste 200 de ani printre cei vii.

25. Heartbreak High (1994-1999)

Serialul prezintă povestea unui grup de studenți care s-au înscris la Liceul Hartley din Sydney, din Australia. În timp anilor de liceu, tinerii experimentează o serie de aventuri, printre care se numără consumul de droguri, întâlnirile, petrecerile și viața de noapte, locuitul pe stradă, dar și rasismul (seriale cu adolescenți).

24. Switched at Birth (2011-2017)

Bay Kennish este o adolescentă cu înclinații artistice care a fost crescută de Kathryn și John. În timp ce studiază la școală grupele de sânge, fata se miră că grupa ei sanguină nu corespunde cu cea a familiei sale, așa că aceștia se supun unor teste și află că Bay nu este fiica lor și că a fost schimbată la naștere cu Daphne Vasquez, o fată care a rămas surdă în urma meningitei suferite la naștere.

23. The Fosters (2013-2018)

Steff Foster și Lena Adams formează un cuplu de lesbiene, care și-a întemeiat o familie compusă din copii adoptați și unul biologic. Mariana și Jesus sunt gemeni adoptați, iar Brandon este fiul biologic al lui Steff din căsătoria pe care a avut-o în trecut. Lucrurile merg bine până când cuplul îi adoptă pe Jude și Callie.

22. Red Band Society (2014-2015)

Serialul spune povestea despre viața din spital, care pune accent pe viața unui grup de adolescenți care trăiesc în interiorul acestuia, fiecare având o boală, o deficiență sau se află în așteptarea unui transplant. Povestea urmărește întâmplările personajelor și reușește să surprindă dificultățile pe care le au de înfruntat, prieteniile și rivalitățile dintre tineri, dar și situațiile familiale.

21. 13 Reasons Why (2017-?)

Serialul bazat pe romanul cu același nume scris de Jay Asher vorbește despre o adolescentă de 17 ani care se sinucide. Înainte de a-și pune capăt zilelor, înregistrează 13 casete audio în care descrie motivele care au dus la tragica decizie. Casetele sunt adresate către 13 persoane, în general colegi de liceu, și aduc la lumină diverse aspecte legate de relația deficitară cu aceștia.

Scrie un comentariu