Raftul cu filme

Top 11 cele mai bune seriale turcești pe care merită să le urmărești chiar acum

cele mai bune seriale turcești, seriale turcești, seriale la TV, seriale din Turcia, PRO 2, Kanal D, Happy Channel, Acasă TV, Acasă Gold, PRO Gold
Colaj realizat de Raftul cu filme

Conform datelor statistice despre platforma Raftul cu filme, publicul nostru este împărțit aproape la jumătate între persoanele de sex masculin și cele de sex feminin, ceea ce înseamnă că circa 50% dintre oamenii care ne citesc sunt femei. Din acest motiv și nu numai, am hotărât să creăm o listă cu 11 cele mai bune seriale turcești pe care merită să le urmărești chiar acum online sau la televizor.

Zilnic, posturi de televiziune ca PRO 2, Happy Channel sau Kanal D difuzează seriale turcești în România, fapt care le face să fie preferate de către publicul feminin din țara noastră. De aici și audiențele mari pe care aceste posturi le înregistrează în ultimul timp. Iată o listă cu cele mai bune seriale turcești:

11. Elimi Birakma (2018) / Ține-mă de mână

Serialul spune povestea lui Azra, personaj jucat de Alina Boz, o tânără care este pasionată de bucătărie și gastronomie și care își dorește să ajungă unul dintre cei mai mari chefi din lume. Odată cu moartea tatălui ei, Azra a devenit marcată de acest eveniment nefericit. La un moment dat, în viața sa apare Cenk, interpretat de Alp Navruz, un tânăr șarmant și care provine dintr-o familie cu o condiție financiară excelentă, de care începe să îi placă tot mai mult.

10. Istanbullu Gelin (2017) / Mireasa din Istanbul

Povestea de dragoste dintre Sureyya și omul de afaceri Faruk continuă cu noi întâmplări dramatice menite să le pună celor doi iubirea la încercare. În ultimul episod al sezonului trecut, Sureyya și Faruk primiseră o veste cumplită din partea medicilor. Trecutul îi bântuia pe cei doi, iar tânăra luase o decizie radicală, realizând că Faruk ar putea să iubească pe altcineva.

9. The Protector (2018) / Protectorul Istanbulului

Serialul turcesc „Protectorul Istanbulului”, creat pentru platforma de streaming online Netflix, urmărește aventura lui Hakan, un tânăr al cărui univers se transformă complet atunci când află că este legat de o lume veche și secretă și descoperă că menirea lui este să protejeze orașul Istanbul.

La începutul poveștii, Hakan nu este nici de departe un erou, ci este doar un tip simplu dintr-un oraș cu 15 milioane de locuitori și unde estul întâlnește vestul, iar trecutul întâlnește viitorul. El trebuie să învețe rapid că orașul său natal este amenințat de ființe mistice, misterioase și nemuritoare și rolul său este să le oprească, însă toate acestea reprezintă o provocare pentru care nu este pregătit.

8. Kalp Atisi (2017) / În ritmul vieții

Telenovela turcească urmărește povestea lui Eylul, interpretată de Oyku Karayel, cea care a jucat și în serialul „Dragoste de contrabandă”, o elevă rebelă care ajunge să se îndrăgostească de profesorul de clasă, Ali Asaf, un respectat doctor și cadru universitar din Turcia. Destinul îi duce însă pe cărări separate, dar soarta face ca peste zece ani să se întâlnească din nou.

Cei doi ajung să lucreze la același spital din Istanbul după o perioadă de zece ani în care nu s-au mai văzut. Eylul și Ali hotărăsc să își dea frâu liber sentimentelor reciproce și încep să se întâlnească în afara orelor de muncă de la clinică. Între cei doi intervin colegii de la spital care le vor umbri fericirea. Bahar, o fostă colegă de clasă a lui Eylul este și ea îndrăgostită de Ali Asaf, între cele două personaje ajungând să înceapă o rivalitate pentru bărbatul pe care îl îndrăgesc.

7. Dolunay (2017) / Dulce amărui

Serialul „Dulce amărui” spune povestea lui Ferit, interpretat de Can Yaman, un om de afaceri de succes, dar cu un caracter perfecționist și greu de suportat. În fiecare zi îi gătește un bucătar profesionist, însă se lasă foarte greu mulțumit de persoanele care îi pregătesc fiecare masă. Nazli, interpretată de Ozge Gurel, este o tânără care frecventează cursuri de gastronomie, aflându-se, în același timp, în căutarea unui loc de muncă care să îi asigure liniște și un trai în această viață.

Aflându-se în această situație, Nazli ajunge să îi gătească lui Ferit pentru ca mai apoi să se îndrăgostească unul de celălalt. Așa cum se întâmplă în orice relație, cei doi se lovesc de diferențele dintre ei, lucru care nu face decât să le complice relația aflată încă la început, fiind unul dintre cele mai bune seriale turcești.

6. Gullerin Savasi (2014) / Lupta rozelor

Telenovela urmărește povestea lui Gulru, o fată superbă, dar fără o condiție materială bună, care locuiește alături de familie pe terenurile unei persoane bogate. Încă de mică și-a dorit să își depășească condiția și să ajungă asemeni fetei stăpânilor ei, ca Gulfem, o tânără care a ajuns să studieze în străinătate pentru a putea deveni designer. Povestea ia o întorsătură în momentul în care Gulfem o acuză pe Gulru de furt, iar familia ajunge să îi fie concediată.

Aceeași Gulfem ajunge să se căsătorească cu Omer, un bărbat de care Gulru era profund îndrăgostită. Dorind să se răzbune, Gulru pune la cale un plan prin care să o facă pe Gulfem să sufere pentru tot răul pe care i l-a făcut.

5. Kalbimdeki Deniz (2016) / A doua șansă

Viața îi oferă a doua șansă la iubire, însă fericirea protagonistei Deniz Oztuna este umbrită de apariția lui Alihan Oztuna, bărbatul care a făcut-o să treacă prin clipe de disperare după ce a dispărut fără urmă, lăsându-și familia pentru a începe o altă viață alături de o altă femeie.

Deniz reușește să depășească momentele grele cu ajutorul lui Mirat Yavuz, alături de care cunoaște dragostea adevărată. Alihan reapare însă în viața frumoasei Deniz, fiind hotărât să-și recâștige căminul pe care l-a abandonat: „noi doi suntem căsătoriți. Copiii mei trebuie să stea cu mine și cu tine. Noi suntem o familie”, spune Alihan Oztuna, dispus să lupte pentru a fi din nou alături de soția și copiii săi, Ece și Ozan Oztuna. Acesta este unul dintre cele mai bune seriale turcești.

4. Cukur (2017) / Legea familiei

Telenovela turcească „Legea familiei” spune povestea a două lumi, cea tradițională care încă trăiește după cutume și cea modernă care vrea să se elibereze de reguli și constrângeri. În lumina reflectoarelor se află celebrul cartier Cukur din Turcia, cunoscut pentru gradul de pericol pe care îl prezintă atât ziua, cât și noaptea. Cartierul Cukur este condus de Kocovars, o cunoscută familie nobilă mafiotă.

La un moment dat, supremația familiei Kocovars se vede amenințată, fapt pentru care fiul cel mic se întoarce în cartier și încearcă să dea o mână de ajutor pentru restabilirea ierarhiei de ani de zile în cea mai periculoasă zonă din întreaga Turcie. Problemele încep să ia o turnură și siguranța noului personaj este amenințată de către cei care își doresc să dețină controlului cartierului Cukur.

3. Cennet’in Gozyaslari (2017) / Cennet

Telenovela turcească prezintă povestea lui Cennet, o tânără abandonată de mama ei. Femeia a renunțat la propriul copil pentru că visa să se mărite, iar tânăra i-ar fi stat în cale. Și-a schimbat numele în Arzu și a devenit o femeie de afaceri. Aduce pe lume o altă fată, Melisa, căreia nu îi spune că mai are o soră.

Cennet ajunge în grija bunicii sale, Mukaddes, și devine studentă la Arhitectură. Soarta face ca în aceeași clasă cu ea să fie și Melisa, sora ei, însă cele două nu știu de legătura dintre ele. Surorile devin prietene, iar în ziua absolvirii, Melisa îi face cunoștință cu iubitul ei, Selim, și cu mama ei, Arzu. Cennet și Selim s-au mai întâlnit în trecut, însă acum cei doi ajung să se placă reciproc de la prima revedere.

După absolvire, familia Melisei merge împreună cu cea a lui Selim la un restaurant. Acolo sunt serviți chiar de Cennet, care lucra ca și chelneriță. Impresionată de colega Melisei, fiica sa oficială, Arzu îi oferă lui Cennet un loc de muncă la firma ei. Astfel devine asistenta personală a lui Selim, spre disperarea Melisei, care observă pe zi ce trece apropierea dintre cei doi.

2. Bizim Hicaye (2017) / Povestea noastră

Telenovela urmărește povestea unei familii greu încercate în care iubirea își face loc parcă pentru a compensa loviturile unui destin care pare potrivnic. Cu șase copii, familia se luptă să supraviețuiască în unul dintre cele mai sărace cartiere din Istanbul. Filiz, personajul central feminin, este o tânără ambițioasă care devine o adevărată mamă pentru frații mai mici.

Filiz preia frâiele întreținerii familiei numeroase cu responsabilități cu mult peste cele tipice vârstei sale după ce mama lor îi abandonează. Își face datoria din iubire și nu se plânge de nimic în ciuda comportamentului deviant al tatălui lor alcoolic, Fikri. Deși sunt săraci, copiii au învățat să gestioneze asemeni unor adulți responsabili grijile care nu îi ocolesc.

1. Ufak Tefek Cinayetler (2017) / Răzbunare pe tocuri

Telenovela turcească urmărește poveștile a patru femei, fiecare cu personalitatea, problemele personale și familia din care face parte, și anume Merve Aksak, Pelin Tarhan, Arzu Kara și Oya Toksoz. Cele patru femei sunt prietene bune încă din copilărie, însă Oya ajunge să poarte supărare pentru celelalte trei persoane din cauza unei desfășurări nefericite de evenimente din trecut.

Trecând mai mulți ani, Oya hotărăște să ia legătura cu vechile sale prietene, ajungând să redevină apropiate. Astfel, cele patru femei vor trece printr-o mulțime de întâmplări, mai mult sau mai puțin periculoase.

Răsfoiește mai multe liste și recomandări pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

7 comentarii