Raftul cu filme

Digi Sport 4, Profit TV, CGTN, Medika TV și alte cinci posturi au fost eliminate din grila Digi

Digi, Digi România, RCS&RDS, Digi logo, posturi TV, posturi de televiziune
Imagine creată de Raftul cu Filme / Digi România

O nouă zi, o nouă schimbare în grila operatorului Digi România. Conform celor mai recente informații apărute în spațiul public, mai multe posturi de televiziune au fost eliminate definitiv din grila națională, decizia fiind luată și ca urmare a unor decizii impuse de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Per total, nu mai puțin de nouă posturi de televiziune au fost scoase din grilă, iar alte patru au fost adăugate. Noi modificări au fost făcute și la nivelul anumitor județe.

Conform unor informații publicate de colegii de la HD Satelit (aici) și Media Max (aici), operatorul Digi România a eliminat din grila națională posturile de televiziune Digi Sport 4 (varianta SD), Profit News, CGTN HD, Cinemax 2 (varianta SD), Bollywood, Bollywood HD, Prima History, Medika TV și Atomic Academy.

Tot la nivel național, operatorul a efectuat și adăugarea a patru noi posturi de televiziune, precum TVR Sport HD, SkyShowtime 1, SkyShowtime 2 și Bollywood Clasic. Alte modificări ale grilelor județene au fost efectuate, după cum urmează:

🔸 Rapsodia TV și Exploris HD sunt eliminate din grila maghiară
🔸 Mooz Dance și Telestar 1 sunt disponibile doar în județele cu grilă maghiară
🔸 Cinethronix este disponibil doar în grila județului Hunedoara
🔸 Ardeal TV este disponibil doar în grila județelor Cluj, Harghita, Sibiu și Mureș
🔸 Rock TV este disponibil doar în anumite județe, precum Arad, Cluj sau Timiș

🔸 Tele Moldova este disponibil doar în județele Harghita, Sibiu și Timiș
🔸 Disco Mix este eliminat din grila județelor în care era retransmis
🔸 Mix TV este eliminat din grila județului Brașov
🔸 IDA TV este eliminat din grila județului Timiș
🔸 Jednotka este eliminat din grila județelor Arad, Brașov, Harghita și Timiș

Conform anumitor voci de pe internet, operatorul Digi România ar fi făcut și două greșeli în ceea ce privește modificările recente aduse grilelor naționale sau județene. Astfel, Digi pare că ar fi trebuit să elimine postul de televiziune Arcadia TV din avize, dar și să elimine din grilă canalul Prima Food & Travel. Aparent, în loc să fie eliminat, respectivul post de televiziune se regăsește în continuare în grilă.

De altfel, se pare că Digi ar fi trebuit să introducă în grila națională și postul de televiziune Kapital TV, care însă ar fi fost adăugat doar în grila anumitor județe. Informațiile apărute în mediul online arată că operatorul ar fi trebuit și să înlocuiască postul Bollywood TV cu Bollywood Clasic, modificare făcută aparent doar cu numele în EPG, în realitate fiind transmis în continuare Bollywood TV.

Octavian Petrescu

Sunt pasionat de filme și documentare, dar mai ales de peliculele biografice care aduc un plus de valoare cinematografiei. Prefer oricând un film european în defavoarea unuia american, iar când nu scriu despre filme și seriale îmi petrec timpul în compania lui Charlie, un labrador de un an și șapte luni.

Scrie un comentariu