Raftul cu filme

Top 100 cele mai bune filme care pot fi vizionate pe Netflix chiar acum

Netflix în luna aprilie 2019, cele mai bune filme de pe netflix, filme pe netflix, Netflix, streaming online, platforma de streaming, cele mai bune filme pe netflix, filme bune pe netflix, filme bune netflix, filme netflix, netflix movies
Colaj realizat de Raftul cu Filme

Platforma de streaming online Netflix, momentan cea mai ofertantă opțiune în materie de conținut online legal din țara noastră, ascunde o mulțime de pelicule și producții premiate la nivel mondial care merită să fie vizionate măcar o dată în viață. Cele mai bune filme de pe Netflix nu îți sunt recomandate pe platformă pentru că este mai în câștigul lor să scoată la înaintare conținutul propriu.

Netflix, asemeni serviciilor Hulu, Amazon și HBO GO, întâmpină de multe ori probleme cu licențele de difuzare pentru diferite producții, fapt pentru care crearea de conținut propriu a devenit, de la un timp, o idee foarte bună.

Lună de lună vom actualiza lista cu cele mai bune filme de pe Netflix în funcție de peliculele care sunt aduse sau eliminate de pe platformă. Acceptăm cu drag critica constructivă în comentarii și idei pentru alte noi liste de filme. Acestea fiind spuse, platforma Raftul cu Filme îți prezintă o listă cu cele mai bune filme de pe Netflix.

100. Apollo 13 (1995) – 7,6 pe IMDb

Jim Lovell și Fred Haise pornesc într-o misiune pe Lună. Totul merge conform planului până când unul dintre rezervoarele navei explodează și pune în pericol echipajul. În timp ce astronauții trebuie să aleagă între a muri sufocați sau înghețați, colegii de pe Terra încearcă să recupereze echipajul, conștienți fiind că aceștia ar putea să moară în momentul în care intră în contact cu atmosfera.

99. The Blind Side (2009) – 7,6 pe IMDb

Michael Oher este un adolescent afro-american analfabet care provine dintr-o familie cu 13 copii. A fost plasat de mai multe ori în familii adoptive și a fugit de fiecare dată. Norocul băiatului se schimbă atunci când este adoptat de soții Leigh Anne și Sean Touhy, care îi oferă un cămin stabil, iubire, compasiune și o educație corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu la care obține o bursă sportivă.

98. Les Miserables (2012) – 7,6 pe IMDb

Pelicula prezintă povestea captivantă a unui destin frânt de vise destrămate, un testament atemporal despre iubire neîmpărtășită, pasiune, sacrificiu și mântuire. Jackman este Jean Valjean, pușcăriașul veșnic vânat de nemilosul polițist Javert, interpretat de Crowe. Când Valjean va accepta să aibă grijă de Cosette, fiica lui Fantine, viețile lor se vor schimba pentru totdeauna.

97. 50/50 (2011) – 7,6 pe IMDb

Adam este un editor de programe de radio în vârstă de 27 de ani și care este diagnosticat cu o formă rară de cancer la măduva spinării. Cu ajutorul prietenului său cel mai bun, al mamei sale și al psihologului său, Adam învață care sunt cele mai importante lucruri în viață și reușește să treacă peste această boală.

96. Inside Man (2006) – 7,6 pe IMDb

Patru oameni costumați în zugravi pătrund pe holurile unei bănci din Manhattan, sucursala de bază din Wall Street a unei instituții financiare importante la nivel mondial. Jefuitorii plănuiesc o operațiune de asediu asupra băncii, iar cei 50 de clienți și personalul devin o garanție neașteptată în acest jaf, hoții luându-i ostatici în momentul în care sunt încercuiți de către agenții de poliție.

95. The Godfather: Part III (1990) – 7,6 pe IMDb

În ultima parte a trilogiei despre familia Corleone, Al Pacino joacă rolul lui Michael, liderul puternic al familiei. La cei 60 de ani ai săi, Michael este dominat de dorința de a-și elibereze familia de crime și să găsească un succesor potrivit, care ar putea fi Vincent, care ar putea să îi schimbe dorința lui Michael de a face afaceri legale.

94. Moneyball (2011) – 7,6 pe IMDb

Jucătorul de baseball Billy Beane, nereușind să fie cel mai bun pe teren conform propriei ștachete, renunță și devine manager al echipei Oakland Athletics. În campionatul din anul 2002, Billy se confruntă cu o situație complicată când cei mai buni jucători părăsesc echipa, fiind atrași de salariile oferite de marile cluburi.

93. Fury (2014) – 7,6 pe IMDb

Povestea ne poartă în aprilie 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar în centrul atenției este Wardaddy, un sergent american cu mare experiență în luptă. Împreună cu echipajul său de cinci oameni, Wardaddy conduce un tanc denumit Fury, cu care pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune sinucigașă care ar trebui să dea ultima lovitură forțelor armate ale Germaniei.

92. Baby Driver (2017) – 7,6 pe IMDb

Baby lucrează pentru Doc, șeful unei bande care dă numeroase spargeri la bănci, pe timp de zi, bazându-se pe iscusința lui Baby la volan. Oamenii de încredere ai lui Doc sunt Buddy, un fost dealer de pe Wall Street devenit infractor, tânărul partener la rele al lui Buddy, Darling, și Bats, un pistolar impulsiv care este suspicios față de Baby, punându-i la îndoială fidelitatea și aptitudinile de șofer.

91. Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) – 7,6 pe IMDb

Povestea îl găsește pe Indiana Jones în India. Ajutat de partenerii săi, Indiana Jones trebuie să găsească o piatră misterioasă despre care localnicii cred că ar deține puteri supranaturale. După ce piatra a fost furată, copiii au început să dispară, iar localnicii au pus această nenorocire pe seama sustragerii artefactului.

90. Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) – 7,6 pe IMDb

Vara este în toi, dar o ceață pentru acest anotimp bate în ferestre. Harry este în camera sa și așteaptă ca pe ace vizita profesorului Dumbledore în persoană. Una dintre ultimele ocazii în care l-a văzut pe director a fost când acesta purta un duel aprig cu Lordul Cap-de-Mort, iar lui Harry nu îi vine să creadă că profesorul Dumbledore chiar își va face apariția în casa familiei Dursley.

89. Sherlock Holmes (2009) – 7,6 pe IMDb

Sherlock Holmes și-a construit reputația dezlegând cele mai încâlcite enigme. Cu ajutorul doctorului John Watson, colaboratorul său de încredere, renumitul detectiv a devenit indispensabil pentru descoperirea infractorilor de orice fel, bazându-se fie pe puterea sa de observație, fie pe forța pumnului. Însă deasupra Londrei se adună norii unei amenințări cu care Holmes nu s-a mai confruntat.

88. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001) – 7,6 pe IMDb

În pragul împlinirii vârstei de 11 ani, Harry Potter anticipează felul distracției și cadourile pe care i le va face familia Dursley, rudele sale antipatice care l-au luat în custodie după moartea părinților săi și l-au obligat să doarmă în debaraua de sub scări. Însă în acest an aniversarea zilei de naștere a lui Harry va fi mai diferită.

87. Closely Watched Trains (1966) – 7,7 pe IMDb

Primul lungmetraj al lui Jiri Menzel i-a adus acestuia premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. O capodoperă regizorală văzută cu un fin simț al observației, candoare și o sensibilitate aparte. Acțiunea se petrece într-o gară din Cehia în timpul ocupării naziste și urmărește maturizarea unui tânăr angajat al gării.

86. Beasts of No Nation (2015) – 7,7 pe IMDb

Pelicula reprezintă o dramă americană de război bazată pe romanul cu același nume publicat în anul 2005 de scriitorul Uzodinma Iweala. Actorul Idris Elba joacă în rolul principal, iar filmările au început în luna iunie 2014, acestea desfășurându-se în regiunea de est a Ghanei. Într-o țară din Africa de Vest, când Războiul Civil îi desparte familia, Agu este forțat să se alăture unei unități de mercenari.

85. Roma (2018) – 7,7 pe IMDb

Producția marchează întoarcerea lui Alfonso Cuaron acasă, în Mexic, şi este totodată văzut ca cel mai personal film al regizorului, fiind inspirat de poveștile unor femei din copilăria sa. Pelicula urmărește povestea lui Cleo, o tânără angajată în casa unei familii din cartierul de clasă mijlocie Roma din Mexico City.

84. Primal Fear (1996) – 7,7 pe IMDb

Actorul Richard Gere joacă rolul unui avocat arogant care va prelua cazul unui tânăr acuzat de uciderea preotului care avea grijă de el, interpretat de actorul Edward Norton. Cazul devine din ce în ce mai complex în momentul în care acuzatul mărturisește că mai era cineva în cameră în momentul crimei.

83. Donnie Brasco (1997) – 7,7 pe IMDb

Pelicula prezintă povestea lui Joe Pistone, un agent FBI infiltrat în mafia din New York. Cunoscut ca Donnie Brasco, agentul devine prieten cu Lefty Ruggiero, un mafiot a cărui viață personală se duce de râpă. Cu o soție care plănuiește să îl părăsească și cu un fiu toxicoman, Lefty se simte tot mai descumpănit.

82. A Star Is Born (2018) – 7,7 pe IMDb

Povestea de dragoste este centrată în jurul lui Jack Maine, care o întâlnește pe Ally și se îndrăgostește pe loc. Deși nu mai spera să devină cântăreață vreodată, Ally cucerește publicul imediat după ce Jack o convinge să urce pe scenă la unul dintre concertele lui. Pe măsură ce cariera lui Ally ia amploare, povestea de dragoste se deteriorează, iar Jack se simte tot mai singur în lupta cu demonii interiori.

81. Black Hawk Down (2001) – 7,7 pe IMDb

Lungmetrajul prezintă povestea unui grup de soldați americani trimis în Somalia ca parte a unei operațiuni de menținere a păcii. Misiunea constă în răpirea unor soldați somalezi ca parte a unei strategii de oprire a Războiului Civil. Surprinși de politica feudală din Somalia, soldații încearcă să promoveze o educație brutală, iar misiunea plănuită cu foarte mare grijă va lua o întorsătură neașteptată.

80. The Last Samurai (2003) – 7,7 pe IMDb

Nathan Algren este un om în derivă. Luptele pe care le-a purtat odată par acum distante și frivole. Odată și-a pus viața în pericol pentru onoare și țară, dar în anii care au urmat Războiului Civil lumea s-a schimbat. Pragmatismul a înlocuit curajul, propriul interes a luat locul sacrificiului, iar onoarea nu poate fi găsită nicăieri.

79. The Theory of Everything (2014) – 7,7 pe IMDb

Filmul descrie relația dintre Hawking și soția sa. Cei doi s-au cunoscut când erau studenți la Cambridge, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat, forțându-l să trăiască într-un scaun cu rotile și să se exprime cu ajutorul unui computer conceput special.

78. Crash (2004) – 7,7 pe IMDb

Fiind grăbiți în fiecare zi suntem sortiți să ne ciocnim unii de alții. O casnică și soțul ei. Un persan proprietar de magazin. Doi detectivi de poliție care sunt și iubiți. Un regizor de televiziune și soția lui. Un meseriaș mexican. Doi hoți de mașini. Cu toții trăiesc în Los Angeles, iar în următoarele 36 de ore se vor ciocni unii de alții.

77. Zodiac (2007) – 7,7 pe IMDb

Filmul este bazat pe povestea unui criminal în serie care a îngrozit San Francisco Bay și a luat în derâdere autoritățile decenii la rând cu scrisorile sale. Căutarea vânătorului devine o obsesie pentru patru bărbați, care îi va transforma în stafii ale propriilor identități, viețile lor fiind construite și distruse de lanțul fără capăt al indiciilor oferite de către celebrul criminal din Statele Unite ale Americii.

76. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) – 7,7 pe IMDb

Harry, Ron și Hermione pornesc într-o misiune periculoasă, aceea de a găsi și a distruge Horcrux-urile, cheia imortalității Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiți de îndrumarea și protecția profesorilor, cei trei trebuie să se bazeze doar pe propriile lor puteri, iar forțele întunericului îi pândesc la fiecare pas.

75. Ocean’s Eleven (2001) – 7,7 pe IMDb

Danny este eliberat condiționat din închisoare și începe să orchestreze cel mai nou plan al său, de a realiza cel mai îndrăzneț jaf din istoria orașului Las Vegas. Ținta sa sunt trei dintre cele mai renumite cazinouri din oraș. Adăpostit la o adâncime de 60 de metri sub bulevardul central se află un seif care păzește fiecare dolar câștigat de cele trei cazinouri patronate de omul de afaceri Terry Benedict.

74. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) – 7,7 pe IMDb

Copleșit de coșmaruri, Harry Potter este mai mult decât fericit să scape de visurile tulburătoare prin participarea la Cupa Mondială de Vajthat alături de prietenii săi, Hermione și Ron. Însă ceva sinistru aprinde cerul din tabăra Vajthat, Semnul Negru, semnătura Lordului Cap-de-Mort, iar Harry dorește să se întoarcă la Școala de Vrăjitorie, acolo unde profesorul Dumbledore îl poate proteja.

73. Argo (2012) – 7,7 pe IMDb

Pelicula prezintă o operațiune sub acoperire, pe viață și pe moarte, de salvare a șase americani. Acțiunile au avut loc în timpul atacului iranian soldat cu luare de ostatici, filmul concentrându-se pe rolul mai puțin cunoscut pe care l-au jucat CIA și Hollywood, informații declasificate la mulți ani după eveniment.

72. Birdman (2014) – 7,7 pe IMDb

Celebru odinioară pentru interpretarea unui popular super erou, actorul Riggan Thomson vede cum dispare încet, încet din amintirile fanilor. Într-o încercare disperată de a reatrage atenția și de a simți, o dată în viață, că realizează ceva apreciat atât de colegii de breaslă, cât și de publicul larg, Riggan plănuiește o piesă pe Broadway. Pentru a reuși bărbatul trebuie să își ignore egoul mărit.

71. The Social Network (2010) – 7,7 pe IMDb

Filmul pornește de pe holurile Universității Harvard și ne conduce până în birourile de la Palo Alto pentru a reda entuziasmul zilelor în care se prefigura un fenomen cultural ce a schimbat fața lumii și felul în care a unit un grup de genii, pentru ca apoi să le dezbine. În mijlocul poveștii se află Mark Zuckerberg, un student care a conceput un site ce părea să redefinească peste noapte relațiile dintre oameni.

70. Silver Linings Playbook (2012) – 7,7 pe IMDb

Pat este un profesor de liceu care a petrecut patru ani într-o clinică de tratare a bolilor nervoase după ce a fost înșelat și părăsit de soția sa, Nikki. Mutat sub același acoperiș cu părinții lui după externare, Pat are impresia că nu a lipsit de acasă mai mult de câteva luni și este obsedat de ideea de a-și recuceri soția.

69. The Hangover (2009) – 7,7 pe IMDb

Cu două zile înainte de nuntă, Doug și trei prieteni merg în Las Vegas pentru o petrecere a burlacilor. După o noapte de pomină, din care nu își mai aduc aminte nimic, prietenii găsesc în baie un tigru, iar în șifonier un bebeluș de șase luni. Cu Doug dispărut, cei trei sunt nevoiți să reia traseul din noaptea trecută pentru a afla ce s-a întâmplat și a reuși să îl facă pe mire să ajungă la timp la nuntă.

68. Gravity (2013) – 7,7 pe IMDb

Sandra Bullock interpretează rolul doctorului Ryan Stone, un medic calificat în domeniul bioingineriei, aflat la prima sa misiune în spațiu alături de veteranul astronaut Matt Kowalsky, care se află pentru ultima dată la comanda unei nave înainte de pensionare. Însă în timpul unei misiuni de rutină în afara navetei se întâmplă un dezastru, fiind distrusă, lăsându-i singuri în spațiu.

67. The Best Offer (2013) – 7,8 pe IMDb

Pelicula prezintă povestea lui Virgil Oldman, un colecționar și evaluator de artă care trebuie să ducă la bun sfârșit cea mai bizară evaluare din cariera sa. Obișnuit cu respectul acordat unui licitator de talie mondială, Virgil este uimit atunci când Claire se sustrage în mai multe rânduri de la întâlnirile prestabilite, invocând motive variate, oferindu-i însă toate condițiile pentru a duce evaluarea la final.

66. Glory (1989) – 7,8 pe IMDb

Shaw este un ofițer care s-a oferit să conducă o companie de soldați în timpul Războiului Civil. Această companie era formată din sclavi evadați și trebuia să curețe drumul pentru adevărații soldați, primind munci josnice. Shaw trebuie să lupte atât cu adversarii care vor să îi ucidă, cât și cu aliații conduși de prejudecăți.

65. Atonement (2007) – 7,8 pe IMDb

O poveste de dragoste care se desfășoară pe parcursul a zeci de ani, ecranizarea se învârte în jurul lui Brionny, o fetiță care schimbă viețile celor din jur când ia neinspirata decizie de a-l acuza pe Robbie, iubitul surorii ei, de o crimă pe care acesta nu a comis-o. Închis ca urmare a declarațiilor făcute de Brionny, Robbie iese după ani de zile din închisoare și face tot posibilul să-și ia viața de la capăt.

64. Pride & Prejudice (2005) – 7,8 pe IMDb

Povestea clasică cu dragoste și neînțelegeri este plasată în Anglia secolului al 18-lea. Cele cinci surori Bennet, și anume Lizzie, Jane, Lydia, Mary și Kitty, au fost crescute sub stricta îngrijire a mamei lor care se concentrează asupra găsirii unor soți care să le asigure o stabilitate din punct de vedere financiar.

63. Ghostbusters (1984) – 7,8 pe IMDb

Protagoniștii sunt Peter, Raymond și Egon, trei oameni de știință care pierd finanțarea pentru un proiect la care lucrau și decid să intre într-o afacere pe cont propriu. Înarmați cu arme speciale, cei trei doctori pornesc în căutarea și prinderea jefuitorilor de morminte, a fantomelor și a multor alte creaturi ciudate.

62. The Big Short (2015) – 7,8 pe IMDb

Patru externi observă ceea ce marile bănci și guvernul refuză să vadă, și anume iminența colapsului economiei globale, și au o idee de geniu, să parieze împotriva băncilor. Investițiile lor extrem de îndrăznețe îi duc în culisele sumbre ale sistemului bancar unde vor fi nevoiți să se îndoiască de orice și oricine.

61. Captain Phillips (2013) – 7,8 pe IMDb

Richard Phillips este un căpitan a cărui navă de transport a fost deturnată de pirații somalezi, devenind prima navă de transport americană capturată de pirați în ultimele două secole. Pelicula prezintă evenimentele tragice petrecute la bordul navei și încercările disperate ale armatei americane de a salva echipajul.

60. The Hateful Eight (2015) – 7,8 pe IMDb

O trăsură gonește prin peisajul înghețat din Wyoming. Vânătorul de recompense John Ruth și captura sa, Daisy, merg spre Red Rock, unde Ruth o va preda justiției pe Domergue. Pe drum se întâlnesc cu doi necunoscuți, maiorul Maquis Warren și Chris Mannix, un renegat care pretinde că este noul șef al orașului.

59. Cast Away (2000) – 7,8 pe IMDb

Existența lui Chuck se sfârșește brusc atunci când după o prăbușire cu avionul se regăsește izolat pe o insulă îndepărtată, naufragiat în cel mai dezolant loc imaginabil. Practic smuls din comoditatea vieții cotidiene, Chuck trebuie să facă față nevoilor fundamentale de supraviețuire, și anume apa, hrana și adăpostul.

58. The Curious Case of Benjamin Button (2008) – 7,8 pe IMDb

Lungmetrajul este o adaptare după nuvela lui Scott Fitzgerald despre un om care s-a născut la 80 de ani și care în loc să îmbătrânească a întinerit. Începând la New Orleans, la sfârșitul Primului Război Mondial, filmul relatează povestea unui om ieșit din comun, a persoanelor și locurilor pe care le descoperă de-a lungul vieții, a iubirilor și despărțirilor pe care le trăiește, a bucuriilor vieții și tristeții morții.

57. High Noon (1952) – 7,9 pe IMDb

Filmul spune povestea unui om al legii care apără de unul singur un oraș de cetățeni lași în fața unui grup care caută să se răzbune. Will Kane este în pericol de a pierde nu doar orașul, ci și pe noua sa soție, Amy. În această pelicula joacă unul dintre cei mai îndrăgiți actori, Lloyd Bridges, dar și actrița Grace Kelly.

56. The Artist (2011) – 7,9 pe IMDb

George Valentin, un cunoscut actor de filme mute, își pierde treptat din succes și ajunge în situația de a depune mari eforturi pentru a salva cinematografia mută și pentru a-și susține cariera. Înainte de a pierde din faimă, George o cunoaște pe tânăra dansatoare Peppy Miller, care devine o actriță apreciată de publicul filmelor vorbite și de care George se simte fascinat și atras în mod irezistibil.

55. The Untouchables (1987) – 7,9 pe IMDb

Filmul reprezintă o descriere a șefilor mafioți care conduceau orașul Chicago în perioada prohibiției și a oamenilor legii care și-au propus să îi prindă. În această confruntare clasică dintre bine și rău îl avem pe agentul Eliot Ness, pe mafiotul Al Capone, dar și pe Malone, polițistul care îl învață pe Ness cum să învingă mafia.

54. The Irishman (2019) – 7,9 pe IMDb

Un film despre crima organizată din SUA de după cel de-Al Doilea Război Mondial, prin ochii veteranului de război Frank Sheeran, un escroc și asasin plătit care a lucrat în cadrul mafiei. Pelicula urmărește unul dintre cele mai mari mistere din istorie, dispariția șefului de sindicat Jimmy Hoffa și prezintă o călătorie prin coridoarele ascunse ale crimei organizate din Statele Unite ale Americii.

53. Mystic River (2003) – 7,9 pe IMDb

Când erau copii și creșteau împreună într-o parte rău-famată din Boston, Jimmy, Dave și Sean își petreceau timpul bătând mingea pe stradă, așa cum făceau cei mai mulți băieți din cartierul lor din East Buckingham. Nu se întâmpla niciodată ceva extraordinar în cartierul lor. Asta până în momentul în care Dave a trecut printr-o întâmplare ce avea să le schimbe viețile pentru totdeauna.

52. Children of Men (2006) – 7,9 pe IMDb

În anul 2027 speranțele pentru viitor s-au diminuat. Sunt 19 ani de la ultima naștere a unui copil și cu fiecare an care trece fără o naștere, omenirea se apropie de dispariție, cerându-și ultimele drepturi asupra viitorului. În timp ce majoritatea oamenilor aleg să îmbrățișeze inevitabilul și se îndreaptă spre separatism și ilegalitate, alții se luptă pentru o planetă unită și pentru drepturile populației.

51. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) – 7,9 pe IMDb

Harry Potter, în vârstă de 16 ani, a petrecut cu greu o altă vară alături de rudele sale din familia Dursley, fără să practice nicio vrajă sau magie. Asta până în momentul în care sora unchiului Vernon, mătușa Marge, vine în vizită. Marge s-a purtat mereu urât cu Harry, iar personajul principal plănuiește să se răzbune.

50. Dog Day Afternoon (1975) – 8,0 pe IMDb

Într-o zi de vară, Sonny, Sal și Stevie dau buzna înarmați într-o bancă din Brooklyn. Au pus la punct un plan minuțios pentru că iubitul lui Sonny are nevoie de o operație de schimbare de sex, dar totul merge prost. Cu cât Sonny rămâne mai mult în bancă și ține ostatici clienții și funcționarii cu atât afară crește mulțimea de curioși, dar și numărul de polițiști care intervin în acest jaf neobișnuit.

49. Marriage Story (2019) – 8,0 pe IMDb

Lungmetrajul scris și regizat de Noah Baumbach reprezintă un portret profund și sensibil al unei căsnicii care se destramă și al unei familii care alege să rămână unită. Nominalizat la Premiile Oscar, filmul îi are în rolurile principale pe actorii americani Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Alan Alda și Ray Liotta.

48. Blood Diamond (2006) – 8,0 pe IMDb

În contextul Războiului Civil care a aruncat Sierra Leone în haos, filmul spune povestea lui Danny Archer, un mercenar din Zimbabwe, și a lui Solomon Vandy, un pescar din tribul Mende. Amândoi sunt africani, dar trecutul lor este cât se poate diferit. Destinul îi aruncă pe același drum în momentul în care pornesc pentru a recupera un rar diamant roz, o piatră prețioasă care le poate schimba viețile.

47. La La Land (2016) – 8,0 pe IMDb

Filmul urmărește povestea Miei, o actriță aspirantă, și a lui Sebastian, un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraș în care prea multe vise și inimi sunt frânte în fiecare zi. Plasată în orașul Los Angeles, printre decoruri cuceritoare și momente muzicale, pelicula surprinde bucuriile și dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea de a-și îndeplini visele.

46. Jaws (1975) – 8,0 pe IMDb

Steven Spielberg a ecranizat bestseller-ul scris de Peter Benchley, de o forță impresionantă și plină de suspans. Unul dintre cele mai mari succese din istoria filmului, producția a lăsat o amprentă de neuitat atât asupra publicului, cât și asupra celor care merg la plajă, descriind în câteva cuvinte pericolul mărilor.

45. The Imitation Game (2014) – 8,0 pe IMDb

Alan Turing este un matematician cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a reușit să spargă codul Enigma, lucru care permite Aliaților să afle planurile de război naziste. Într-una dintre cele mai dureroase răsturnări de imagine ale istoriei, lui Turing îi va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual, o nedreptate cu bătaie lungă pentru restul vieții sale.

44. The Revenant (2015) – 8,0 pe IMDb

Acțiunea se petrece în America de Nord, iar în centrul acesteia se află Hugh, membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este prins de un urs și sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul, dar cei trei îi iau armele și bunurile și pleacă. Astfel se va târî sute de kilometri pentru a se răzbuna.

43. Slumdog Millionaire (2008) – 8,0 pe IMDb

Jamal Malik este un orfan care a trăit toată viața la periferia orașului Mumbai. Fiind la un pas de câștigarea unui mare premiu, în valoare de 20 de milioane de rupii, Jamal este arestat sub suspiciunea de fraudă. Întrebarea tuturor este cum poate ajunge un copil al străzii să cunoască toate răspunsurile emisiunii la care ia parte.

42. The Invisible Guest (2016) – 8,1 pe IMDb

Adrian Doria, un cunoscut om de afaceri, ajunge să fie acuzat de crimă. Pentru a se apăra o angajează pe Virginia Goodman, unul dintre cei mai renumiți avocați din întreaga țară. După ce lucrează împreună o noapte întreagă pentru construirea strategiei de apărare, situația se schimbă în mod neașteptat.

41. Life of Brian (1979) – 8,1 pe IMDb

Născut în ziua de Crăciun, într-o casă din apropierea celei în care locuiește adevăratul Iisus, Brian din Nazareth își petrece viața crezând că este adevăratul Messia și încearcă să îi convingă pe toți ceilalți de puterile pe care le are.

40. Hacksaw Ridge (2016) – 8,1 pe IMDb

Filmul prezintă povestea lui Desmond, un soldat care a refuzat să ucidă sau să poarte arme din cauza convingerilor religioase, dar care a servit ca medic alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor. În centrul atenției se află bătălia de la Okinawa, din anul 1945, unde Desmond s-a ocupat de 75 de răniți.

39. 12 Years a Slave (2013) – 8,1 pe IMDb

Pelicula prezintă viața unui bărbat care luptă pentru libertate într-o perioadă în care culoarea pielii stabilește valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil, Solomon, un bărbat de culoare care pune preț pe supraviețuire, este răpit și vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar și clipe neașteptate de blândețe, pentru Solomon neprețuite rămân viața și demnitatea.

38. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) – 8,1 pe IMDb

Tensiunea urcă la cote nebănuite și culminează cu bătălia dintre Harry Potter și Cap de Mort, iar călătoria ia sfârșit cu încleștarea dintre bine și rău. După ce a distrus un Horcrux și a aflat semnificația Talismanelor Morții, Harry continuă căutarea celorlalte Horcrux-uri pentru a avea o șansă împotriva dușmanului său.

37. No Country for Old Men (2007) – 8,1 pe IMDb

Llewelyn Moss descoperă o camionetă părăsită, înconjurată de soldați morți și în care se află o cantitate mare de droguri și o sumă de 2 milioane de dolari. Acesta ia banii, iar de aici se declanșează o reacție catastrofică în lanț pe care oamenii legii nu o pot opri. Pe măsură ce Moss încearcă să scape, în peisaj apare un gangster care dă cu banul când este vorba de viața sau moartea oamenilor.

36. Gone Girl (2014) – 8,1 pe IMDb

Nick Dunne este un soț fericit și împlinit. La cea de-a cincea aniversare a căsătoriei sale cu Amy viața sa ia o întorsătură tragică după ce Amy dispare fără urmă din locuința lor. Asaltat de presă, poliție și de părinții lui Amy, Nick pare să afișeze un comportament ciudat, alimentat de minciuni și atitudini inadecvate.

35. Mad Max: Fury Road (2015) – 8,1 pe IMDb

Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max preferă să călătorească de unul singur și să nu își facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, ajunge să se alăture unui grup de supraviețuitori ai deșertului condus de Imperator Furiosa. Aceștia sunt urmăriți permanent și atacați de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că l-au furat.

34. Monty Python and the Holy Grail (1975) – 8,2 pe IMDb

Filmul reprezintă o parodie după legendele cavalerești britanice în care un loc de frunte îl ocupă misiunea pentru Sfântul Graal a regelui Arthur. Acesta, alături de cavalerii ieșiți parcă proaspăt dintr-un ospiciu, pornesc într-o călătorie inițiatică și călăresc cai imaginari de-a căror tropot este responsabil unul dintre scutieri.

33. Indiana Jones and the Last Crusade (1989) – 8,2 pe IMDb

Cea de-a treia parte a faimoasei saga urmărește doi Indiana Jones, pe Junior și Senior. Povestea este plasată în anul 1938 și îi duce pe cei doi prin Statele Unite ale Americii, Europa și Orientul Mijlociu în căutarea Sfântului Graal, un artefact amenințat să intre pe mâinile naziștilor.

32. The Wolf of Wall Street (2013) – 8,2 pe IMDb

Bazat pe un roman autobiografic, lungmetrajul spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat într-un coșmar. A început de jos și a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces și puterea dobândită l-au transformat dintr-un broker onest într-un infractor implicat în scandaluri de corupție, înșelăciune și crimă.

31. Batman Begins (2005) – 8,2 pe IMDb

Chinuit de vină și mânie, luptându-se cu demoni care îi hrănesc dorința de răzbunare și nevoia de a onora moștenirea altruistă a părinților săi, Bruce Wayne dispare din Gotham și călătorește în secret prin lume, căutând mijloacele pentru a se lupta cu nedreptatea și de a semăna teama printre cei care îi jefuiesc pe toți.

30. Vertigo (1958) – 8,3 pe IMDb

Un fost detectiv din San Francisco este căutat de o veche cunoștință care îl roagă să îi facă o favoare, aceea de a-i urmări soția care pare a suferi de niște tulburări psihice. Povestea reală însă este mult mai complexă. Detectivul nu știe nimic despre asta și își face în continuare meseria. O datorie foarte plăcută de altfel pentru că se îndrăgostește de soția prietenului său și ar face orice să o ajute.

29. 2001: A Space Odyssey (1968) – 8,3 pe IMDb

Când un monolit negru este descoperit sub suprafața Lunii devine tot mai evident că a fost îngropat intenționat de către o civilizație extraterestră. Curând oamenii de știință îi identifică punctul de origine, și anume planeta Jupiter, iar o echipă de cercetători este trimisă în expediție pentru a o cerceta. David descoperă greșeli în sistemul de comunicații al navei și află mai multe decât ar trebui.

28. Full Metal Jacket (1987) – 8,3 pe IMDb

Pelicula lui Stanley Kubrick cristalizează experiențele războiului din Vietnam, concentrându-se asupra unui grup de voluntari în Marină. Filmul este inspirat de romanul lui Gustav Hasford, fiind prezentate detalii din timpul antrenamentelor coordonate de sergentul Hartman, care în viața reală este chiar instructor militar.

27. A Clockwork Orange (1971) – 8,3 pe IMDb

Tânărul delincvent Alex De Large își duce viața urmărind o mulțime de filme porno, ascultând muzică clasică și conducând gruparea din care face parte, cu toții fiind îmbrăcați în alb și purtând pălării melon, în curse nebunești de violență în timpul cărora vorbesc un argou, o combinație rimată de rusă și accent londonez.

26. Requiem for a Dream (2000) – 8,3 pe IMDb

Sara este o văduvă obsedată de o emisiune de televiziune la care ajunge să primească o invitație. Este îndrăgostită de TV, dar și de ciocolată, cele două mari plăceri ale vieții, dar pentru a fi cât mai prezentabilă în fața națiunii începe un drastic regim de slăbire bazat pe pastile care la început păreau inofensive.

25. Inglourious Basterds (2009) – 8,3 pe IMDb

În Franța, Shosanna Dreyfus privește cum familia sa este executată de colonelul nazist Hans Landa. Shosanna scapă ca prin urechile acului și fuge la Paris, acolo unde își creează o nouă identitate ca proprietar și proiecționist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine organizează un grup de soldați evrei pe care îi conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziștilor.

24. Raiders of the Lost Ark (1981) – 8,4 pe IMDb

Indiana Jones este angajat de către Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru a găsi Arca Legământului, care se presupune că mai păstrează ascunse tăblițele cu cele zece porunci. Din păcate, mai mulți agenți din Gestapo se află și ei pe urmele artefactului. O urmărire plină de suspans începe din Nepal și până la Cairo, iar Indiana Jones trece printr-o mulțime de situații fără ieșire care îi va amenința viața.

23. The Shining (1980) – 8,4 pe IMDb

Jack Torrance, un alcoolic care vrea să se lase de băutură, îi ia cu el pe soția sa, Wendy, și pe fiul lor în hotelul Overlook, o clădire luxoasă din Munții Stâncoși, acolo unde a fost angajat în afara sezonului turistic. Pe măsură ce săptămânile trec, fiecare membru al familiei are episoade de halucinații terifiante. Conștientă de pericol, Wendy încearcă să salveze situația și reușește să supraviețuiască.

22. Django Unchained (2012) – 8,4 pe IMDb

Acțiunea are loc în sudul SUA, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz, un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigași. Django este singurul care poate să îl ajute să ajungă la aceștia. În schimb, Schultz îi va promite că îl va elibera.

21. The Dark Knight Rises (2012) – 8,4 pe IMDb

Au trecut opt ani de când Batman a dispărut în noapte transformându-se din acel moment din erou în fugar. Își asumă vina pentru moartea procurorului Harvey Dent. Cavalerul Negru a sacrificat totul pentru ceea ce el și comisarul Gordon sperau că este o cauză mai bună. Pentru un timp, minciuna a prins, iar criminalitatea din Gotham a fost zdrobită sub greutatea Actului Dent.

20. Psycho (1960) – 8,5 pe IMDb

Anthony Perkins îl interpretează pe Norman, ale cărui casă și motel sunt cele mai neindicate locuri pentru a-ți petrece o seară liniștită. Nimeni nu știe asta mai bine decât Marion, ghinionista călătoare a cărei drumeție ia sfârșit în celebra scenă din duș, în această adaptare după romanul omonim scris de Robert Bloch. Mai întâi un detectiv privat, iar mai apoi sora lui Marion pornesc în căutarea sa până când suspansul și teroarea ating cote maxime în momentul demascării ucigașului.

19. The Usual Suspects (1995) – 8,5 pe IMDb

Totul începe în momentul în care Poliția din New York arestează cinci persoane suspectate că ar fi participat la jaful unui camion. Ancheta va declanșa un carusel al violenței care se va termina cu un carnagiu soldat cu 27 de victime și o cantitate de cocaină în valoare de peste 90 de milioane de dolari lipsă.

18. Back to the Future (1985) – 8,5 pe IMDb

Michael Fox joacă rolul lui Marty McFly, adolescentul american obișnuit care este trimis în mod accidental în anul 1955 într-o mașină a timpului, alimentată cu plutoniu, al cărei inventator este un om de știință nebun, interpretat de Christopher Lloyd. În timpul călătoriei în timp, Marty trebuie să se asigure că părinții săi se întâlnesc și se îndrăgostesc pentru a putea reveni în viitor.

17. Gladiator (2000) – 8,5 pe IMDb

Regizorul Ridley Scott readuce publicului de cinema bătăliile glorioase din vremea romanilor într-o poveste impetuoasă despre curaj și revanșă. Generalul Maximus a condus legiunile spre victorie pe câmpul de luptă. Odată terminat războiul, Maximus se gândește să se întoarcă acasă la soție și copii. Cu toate acestea, muribundul împărat Marcus Aurelius mai are încă o sarcină pentru general.

16. The Green Mile (1999) – 8,6 pe IMDb

Acțiunea filmului se petrece în anul 1935, în sectorul condamnaților la moarte dintr-o închisoare din Statele Unite ale Americii și dezvoltă povestea uimitoare a unui gardian despre relația neobișnuită care se înfiripă între acesta și unul dintre condamnați, posesor al unui har magic pe cât de misterios, pe atât de miraculos.

15. Saving Private Ryan (1998) – 8,6 pe IMDb

Văzută prin ochii unui pluton de soldați americani, povestea începe cu ziua Z a invaziei din cel de-Al Doilea Război Mondial. Căpitanul John Miller trebuie să își ducă oamenii în spatele liniilor inamice pentru a-l găsi pe soldatul James Ryan. În fața unor forțe inamice copleșitoare, soldații încep să pună la îndoială ordinele.

14. Se7en (1995) – 8,6 pe IMDb

Un criminal în serie începe un joc de-a șoarecele și pisica cu doi detectivi. Cel mai vârstnic dintre ei urmează să iasă la pensie într-o săptămână, așa că vrea să îl prindă pe criminal cât mai repede cu putință. Celălalt este un tânăr energic care privește cu un ușor dispreț resemnarea și plafonarea partenerului său.

13. Interstellar (2014) – 8,6 pe IMDb

În contextul în care existența omenirii pe Terra este amenințată, un grup de exploratori depășește limitele spațiului și cucerește imensele distanțe ale unei călătorii interstelare. În regia lui Christopher Nolan, lungmetrajul îi aduce în rolurile principale pe Matthew McConaughey, Anne Hathaway și Jessica Chastaine.

12. Goodfellas (1990) – 8,7 pe IMDb

Henry Hill este un gangster de mâna a doua care ia parte la o spargere împreună cu Jimmy Conway și Tommy De Vito. Ultimii doi ajung să devină personaje importante ale mafiei, în timp ce Henry este afectat de succesul lor. Filmul este inspirat de un caz real și povestea lui este conturată în jurul lui Henry, mafiotul care își vede prietenii urcând pe scara ierarhică a crimei organizate și a mafiei.

11. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) – 8,7 pe IMDb

Considerată de cititori drept cea mai bună carte de aventuri scrisă vreodată, trilogia lui John Tolkien descrie lupta pentru posesia unui inel care dacă este returnat creatorului său, lordul Sauron, îi va da acestuia puterea de a subjuga lumea. Acesta este filmul central al trilogiei, o aventură a binelui împotriva răului plasată într-un timp al incertitudinilor din ținutul Pământurilor de Mijloc.

10. The Matrix (1999) – 8,7 pe IMDb

Neo încearcă din răsputeri să afle adevărul despre acea lume despre care a auzit vorbindu-se doar în șoaptă, o lume misterioasă și plină de necunoscut. Dar ce este Matrix? Neo crede că Morpheus, o persoană pe care o cunoaște doar din povești, un tip pe care nu îl prinzi niciodată, considerat în același timp și cel mai periculos bărbat în viață, poate să îi dea acest răspuns. Dar adevărul pe care Neo îl află este mult peste așteptări, iar viața lui nu va mai fi la fel.

9. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) – 8,8 pe IMDb

Tânărul Frodo moștenește un inel care se dovedește a fi unul neobișnuit. Acesta este Inelul Unic, un instrument al puterii absolute care îi poate permite lui Sauron să conducă lumea și să transforme locuitorii săi în sclavi. Împreună cu o frăție formată din hobbiți, oameni, vrăjitori, pitici și elfi, Frodo trebuie să ducă inelul la Muntele de Foc pentru a fi forjat și distrus pentru totdeauna.

8. Forrest Gump (1994) – 8,8 pe IMDb

Povestea începe cu o pană căzând la piciorul lui Forrest, pe care o ia și o pune în geanta sa. Așezat pe o bancă, așteptând autobuzul, Forrest, pe parcursul întregului film, își povestește viața aidoma penei luate de vânt. Tom Hanks face un rol de excepție în rolul lui Forrest Gump, un om obișnuit a cărui inocență dezarmantă ajunge să întrupeze o generație.

7. Inception (2010) – 8,8 pe IMDb

Dom Cobb este un hoț priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracției, adică al furtului de informații și secrete prețioase din subconștientul oamenilor în timp ce aceștia visează, când mintea lor este cea mai vulnerabilă. Rara abilitate îi conferă un statut de profesionist căutat, de o valoare inestimabilă în complicata lume a spionajului tehnologic, dar care îl face, în același timp, să piardă tot ceea ce era mai important pentru el și să îl transforme într-un fugar.

6. Schindler’s List (1993) – 8,9 pe IMDb

Producția prezintă povestea lui Oskar, un afemeiat și un profitor care reușește să salveze viețile a peste 1.000 de evrei în timpul Holocaustului. Filmul este o mărturie a ororilor războiului și alterarea caracterelor umane în vremuri grele. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și de condamnare pentru alții.

5. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) – 8,9 pe IMDb

Forțele lui Sauron au atacat capitala Gondor într-un asediu asupra omenirii. Păzit de un lord slăbit, regatul nu a avut niciodată nevoie mai mare de un rege. Deoarece Gandalf încearcă să mobilizeze forțele distruse din Gondor, Theoden unifică războinicii din Rohan pentru a se alătura luptei.

4. The Godfather: Part II (1974) – 9,0 pe IMDb

Francis Coppola duce mai departe povestea de proporții epice a trilogiei cu această saga despre două generații din familia Corleone aflate la putere. Coppola colaborează încă o dată cu scriitorul Mario Puzo, șlefuind două povești întrețesute, care funcționează în egală măsură ca preambul și continuare a originalului.

3. The Dark Knight (2008) – 9,0 pe IMDb

Cu ajutorul locotenentului Jim Gordon și a procurorului Harvey Dent, Batman începe lupta împotriva crimei organizate din Gotham City pentru a o face dispărută definitiv. Inițial, triumviratul se dovedește a fi eficient, dar în curând cei trei devin ținta unui geniu al răului, Joker, care aruncă orașul în anarhie și forțându-l pe Batman să încalce fragila graniță dintre erou și răzbunător.

2. The Godfather (1972) – 9,2 pe IMDb

Pelicula spune povestea grandioasă a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia care a ajuns capul unei importante rețele mafiote din Statele Unite ale Americii. În film este prezentată o viziune realistă a lumii în care cuvântul dat și promisiunile făcute au valoare capitală, iar onoarea este la mare preț.

1. The Shawshank Redemption (1994) – 9,3 pe IMDb

Tânărul bancher Andy Dufresne este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției și a amantului acesteia, deși Andy declară că este nevinovat. În închisoare îl întâlnește pe Red, un bărbat închis de 20 de ani. Andy va pune la cale un ingenios plan de evadare, dar și de pedepsire a directorului închisorii.

16 comentarii

 • Curiozitatea mea este de ce doar 97? Mai trebuiau 3 până la 100, come on! Anyway, bună lista, pe multe le-am văzut deja, dar am descoperit și vreo 2-3 care merită încercate.

  • Pentru că nu facem liste de filme sau seriale doar ca să fie făcute. Am selectat atent producțiile, iar momentan am ajuns la 97. Dacă o să mai găsim 14 o să avem o listă cu 111 filme. Toate cele bune și mulțumim de comentariu!

 • Bună ziua! În primul rând felicitări pentru munca depusă! Iar legat de filme pot să spun că este o listă de filme reușită! Mulțumesc!

 • Mi-au trezit interes unele din listă, dar nu le-am mai găsit pe Netflix, din păcate! Vă recomand și eu unul foarte bun: „Palm Trees in the Snow”. Superb filmul!

  • L-am văzut noaptea trecută doar pentru că am simțit că e apropiat percepției mele, după ce am citit comentariul tău, descrierea și câteva recenzii. Cu adevărat un film tulburător.

  • Un film extrem de emoționant, cu o poveste foarte frumoasă de dragoste, dar și suferință în același timp. Cu adevărat îți atinge sufletul acest film. O super recomandare!

 • Să pui „Scent of a Women” pe un asemenea loc reprezintă o jignire adusă cinematografiei. Prin urmare, topul nu are nicio relevanță.

 • Pe Netflix mai există o capodoperă, un oarecare film „Închisoarea îngerilor”, care nu are loc în topul tău. Rar o persoană să nu îl includă în top 10 all time.

  • La un moment dat a fost în lista noastră, apoi Netflix l-a scos din portofoliul propriu, iar de atunci a fost eliminat și din articol. Dacă se dovedește că Netflix l-a adus înapoi, cu siguranță se va regăsi și în lista de mai sus. Mulțumim!

 • Super lista! Pe multe dintre ele chiar le-am văzut, dar întotdeauna mai găsesc câteva filme pe care să le văd în listele de genul acesta. Keep it up!