Raftul cu filme

Top 97 cele mai bune filme de urmărit pe Netflix chiar acum (iulie 2019)

Platforma de streaming online Netflix, momentan cea mai ofertantă opțiune în materie de conținut online legal din țara noastră, ascunde o mulțime de pelicule și producții premiate la nivel mondial care merită să fie vizionate măcar o dată în viață. Cele mai bune filme de pe Netflix nu îți sunt recomandate pe platformă pentru că este mai în câștigul lor să scoată la înaintare conținutul propriu.

Netflix, asemeni serviciilor Hulu, Amazon și HBO GO, întâmpină de multe ori probleme cu licențele de difuzare pentru diferite producții, fapt pentru care crearea de conținut propriu a devenit, de la un timp, o idee foarte bună. Un caz ciudat legat de licențele de difuzare este lipsa de pe site a părții secunde din „The Godfather”, producție care ar fi prins un loc cuprins între 10 și 15 în lista prezentă.

Lună de lună vom actualiza lista cu cele mai bune filme de pe Netflix în funcție de peliculele care sunt aduse sau eliminate de pe platforma de streaming online. Dincolo de asta, acceptăm cu drag critica constructivă în comentarii în legătură cu ordinea sau poziția unor lungmetraje, propuneri noi, dar și idei pentru alte noi liste și recomandări. Acestea fiind spuse, iată cele mai bune filme de pe Netflix.

Cum a fost realizată această listă de filme: fiecare dintre cele 97 cele mai bune filme de pe Netflix au fost căutate pe Rotten Tomatoes, iar ordinea a fost realizată după media criticilor care au comentat fiecare producție în parte. De altfe, este posibil ca nu toate titlurile bune și foarte bune de pe Netflix să se regăsească în această listă, fapt pentru care primim cu drag noi recomandări.

97. Out of Africa (1985)

Lungmetrajul spune povestea de viață a lui Karen, o femeie cu o voință extraordinară, care, alături de soțul ei infidel, administrează o plantație de cafea din Kenya, în anul 1914. Spre marea ei surpriză, Karen își dă seama în curând că este îndrăgostiă de acest ținut, de oamenii săi și de un misterios vânător.

96. Allied (2016)

Povestea aduce alături un agent al serviciului britanic de spionaj, Max, şi o spioană franceză, Marianne. Cei doi se îndrăgostesc în timpul unei misiuni de asasinare a unui oficial german, însă la scurtă vreme Max află că partenera sa, acum mama copilului său, lucrează de fapt pentru nazişti şi incepe să o investigheze.

95. Seven Years in Tibet (1997)

Brad Pitt interpretează rolul alpinistului Heinrich Harrer. Își părăsește țara natală, dar și soția și copilul, pentru o expediție în Himalaya. Harrer este un spirit dornic de aventură, dornic de a încerca cele mai puternice senzații. Cucerirea muntelui și această călătorie într-o lume exotică îl fac să uite de tot ceea ce lasă în urmă. Nu bănuiește însă că odată ajuns la capătul lumii călătoria lui abia va începe.

94. The Terminal (2004)

Filmul pune povestea lui Viktor Navorski, venit din Europa de Est să viziteze orașul New York. În timpul zborului în țara sa are loc o lovitură de stat. Viktor aterizează la aeroportul John Kennedy, având un pașaport care nu mai este valabil, ca atare, nu are voie să intre în SUA și trebuie să trăiască în terminalul aeroportului până ce războiul de acasă va ajunge la final.

93. Love Story (1970)

Această poveste a anului 1970 despre o dragoste de-o viață a primit șapte nominalizări la Oscar. Încă din timpul filmărilor, realizatorii au știut că vor reuși ceva special. Cei doi actori, Ryan O’Neal și Ali MacGraw, au primit fiecare nominalizări la Oscar și au ajuns peste noapte senzații în lumea cinematografiei pentru portretizarea deosebită a celor doi tineri care trec peste barierele sociale și se confruntă cu criza vieții lor.

92. The Book of Eli (2010)

În viitorul nu foarte îndepărtat, un om străbate întinderile pustii ale ceea ce fusese altădată America. Orașe pustiite, șosele distruse, pământ pârjolit, toate arată catastrofa care se petrecuse. Nu mai există nicio urmă de civilizație sau lege. Drumurile aparțin unor bande de tâlhari care sunt în stare să omoare un om pentru pantofii lui sau pentru o cană de apă.

91. The Blind Side (2009)

Michael Oher este un adolescent afro-american analfabet care provine dintr-o familie cu 13 copii. A fost plasat de mai multe ori în familii adoptive și a fugit de fiecare dată. Norocul băiatului se schimbă atunci când este adoptat de soții Leigh Anne și Sean Touhy, care îi oferă un cămin stabil, iubire, compasiune și o educație corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu la care obține o bursă sportivă.

90. The Great Gatsby (2013)

Urmărește povestea scriitorului în devenire Nick Carraway care pleacă la New York. În căutarea visului american, Nick ajunge să locuiască vizavi de petrecărețul milionar Jay Gatsby. Nick intră în lumea celor bogați, a iluziilor, iubirilor și decepțiilor lor. Ca un observator al lumii noi în care a pătruns, scrie o poveste despre dragostea neîmplinită, visuri nemuritoare și tragedie și pune o oglindă în fața lumii moderne și a greutăților sale.

89. Revolutionary Road (2008)

April și Frank formează un cuplu tânăr într-o suburbie a orașului Connecticut. Sub aparența unei vieți împlinite, cei doi ascund o mulțime de frustrări legate de relația și carierele lor. Refuzând să se conformeze stilului de viață al societății americane, visează să plece în Franța. Pe măsură ce relația le este subminată de gelozii și egoism, planurile de viitor devin tot mai greu de pus în practică.

88. Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes și-a construit reputația dezlegând cele mai încâlcite enigme. Cu ajutorul doctorului John Watson, colaboratorul său de încredere, renumitul detectiv a devenit indispensabil pentru descoperirea infractorilor de orice fel, bazându-se fie pe puterea sa de observație, fie pe forța pumnului. Însă deasupra Londrei se adună norii unei amenințări cu care Holmes nu s-a mai confruntat.

87. Handia (2017)

După ce scapă cu viață dintr-un război, Martin se întoarce la ferma familiei, unde descoperă că fratele său mai mic a crescut ca din apă. Convinși că mulţi ar plăti ca să îl vadă pe cel mai înalt bărbat din lume, fraţii pornesc într-o călătorie de-a lungul Europei, dar ambiţia, banii şi faima vor afecta soarta familiei.

86. Fracture (2007)

Când Ted Crawford descoperă că tânăra și frumoasa sa soție, Jennifer, are o aventură, îi planuieste moartea și realizează o crimă perfectă. Printre polițiștii sosiți la locul crimei se află și detectivul negociator pentru ostatici, Rob Nunally, care este și singurul căruia i se permite să intre în casă.

85. Buster’s Mal Heart (2016)

Pelicula rmărește povestea unui bărbat care, fugind de autorități, supraviețuiește într-o zonă montană intrând prin efracție în case de vacanță goale. Este bântuit de un vis chinuitor în care este pierdut pe mare. Curând va descoperi că visul este real, fiind captiv în corpurile a doi bărbați.

84. The Ritual (2017)

Patru tineri pleacă să se plimbe prin sălbăticia scandinavă, principalul motiv pentru care merg acolo fiind acela de a onora pe unul dintre prietenii lor. Terenurile virgine și împădurite pe care le traversează și problemele care rezultă din lipsa de pregătire a grupului de excursioniști determină pierderea lor în imensitatea locului. O prezență malefică necunoscută le urmărește fiecare pas și începe să îi hărțuiască, dându-le avertismente agresive să plece.

83. Interstellar (2014)

În contextul în care existența omenirii pe Terra este amenințată, un grup de exploratori depășește limitele spațiului și cucerește imensele distanțe ale unei călătorii interstelare. În regia lui Christopher Nolan, lungmetrajul îi aduce în rolurile principale pe Matthew McConaughey, Anne Hathaway și Jessica Chastaine.

82. The Judge (2014)

Hank Palmer este un avocat de succes care se întoarce în orașul natal pentru înmormântarea mamei sale. Însă odată ajuns aici află că tatăl său, judecător cu greutate, este principalul suspect al unei crime controversate. În timp ce investighează cazul și pregătește o apărare indestructibilă pentru tatăl său în sala de judecată, Hank reîncepe să se apropie de familia pe care a părăsit-o.

81. Friends with Money (2006)

Pelicula prezintă povestea a patru prietene foarte bune ale căror vieți confortabile sunt date peste cap de realitățile vârstei de mijloc care tocmai se instalează. Filmul pictează un portret dureros de hilar al vieții moderne în partea din Los Angeles.

80. Forrest Gump (1994)

Forrest își povestește viața aidoma. Pelicula este una din acele producții cinematografice care au devenit un adevărat fenomen. Tom Hanks face un rol de excepție, jucând un om obișnuit a cărui inocență întrupează o generație.

79. Primal Fear (1996)

Un avocat arogant preia cazul unui tânăr acuzat de uciderea preotului care avea grijă de el. Cazul devine mult mai complex atunci când acuzatul mărturisește că mai era cineva în cameră în momentul crimei.

78. Ghost (1990)

Patrick Swayze este o fantomă care ajunge să facă echipă cu un medium pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele morții sale, dar și pentru a o salva pe iubita lui de la a avea aceeași soartă.

77. Split (2016)

Când răpește trei adolescente, printre care se numără și Casey, o fată isteață și cu un simț al observației special, se declanșează o adevărată bătălie pentru supraviețuire între personalitățile lui, dar și cu cei din jurul său, miza fiind supraviețuirea. Când zidurile dintre compartimentele sale mentale încep să se dărâme unul după altul, cu toții se află în pericol.

76. Black Hawk Down (2001)

Lungmetrajul bazat pe fapte reale spune povestea unui grup de soldați trimis în Somalia ca parte a unei operațiuni de menținere a păcii. Misiunea lor constă în răpirea a doi adjuncți ai unei căpetenii locale paramilitare ca parte a unei strategii de a opri războiul civil și foametea care fac ravagii în regiune.

6 comentarii

Abonare la newsletter