Raftul cu filme

Top 100 cele mai bune filme de urmărit pe Netflix chiar acum (decembrie 2019)

Platforma de streaming online Netflix, momentan cea mai ofertantă opțiune în materie de conținut online legal din țara noastră, ascunde o mulțime de pelicule și producții premiate la nivel mondial care merită să fie vizionate măcar o dată în viață. Cele mai bune filme de pe Netflix nu îți sunt recomandate pe platformă pentru că este mai în câștigul lor să scoată la înaintare conținutul propriu.

Netflix, asemeni serviciilor Hulu, Amazon și HBO GO, întâmpină de multe ori probleme cu licențele de difuzare pentru diferite producții, fapt pentru care crearea de conținut propriu a devenit, de la un timp, o idee foarte bună. Un caz ciudat legat de licențele de difuzare este lipsa de pe site a părții secunde din „The Godfather”, producție care ar fi prins un loc cuprins între 5 și 10 în lista prezentă.

Lună de lună vom actualiza lista cu cele mai bune filme de pe Netflix în funcție de peliculele care sunt aduse sau eliminate de pe platforma de streaming online. Dincolo de asta, acceptăm cu drag critica constructivă în comentarii în legătură cu ordinea sau poziția unor lungmetraje, propuneri noi, dar și idei pentru alte noi liste și recomandări. Acestea fiind spuse, iată cele mai bune filme de pe Netflix.

Cum a fost realizată această listă de filme: fiecare dintre cele 100 cele mai bune filme de pe Netflix au fost căutate pe platforma IMDb, iar ordinea a fost realizată după nota persoanelor care au vizionat fiecare producție în parte. De altfel, este posibil ca nu toate titlurile bune și foarte bune de pe Netflix să se regăsească în această listă, fapt pentru care primim cu drag noi recomandări.

100. Circle (2015)

Un grup de 50 de persoane se trezește brusc într-o cameră întunecată, iar fiecare este așezat în două cercuri în jurul unui dispozitiv straniu. Atunci când se mișcă sau se ating între ei încep să se audă niște zgomote puternice. Când unul dintre ei ignoră avertismentele și pleacă din formație, o rază din dispozitiv îl ucide. Pe măsură ce restul oamenilor se panichează, un bărbat încearcă să îi calmeze. În mijlocul propoziției, acesta este ucis de către dispozitiv.

99. Buster’s Mal Heart (2016)

Pelicula urmărește povestea unui bărbat care, fugind de autorități, supraviețuiește într-o zonă montană intrând prin efracție în case de vacanță goale. Este bântuit de un vis chinuitor în care este pierdut pe mare. Curând va descoperi că visul este real, fiind captiv în corpurile a doi bărbați.

98. 1922 (2017)

Evenimentele sunt relatate din perspectiva lui Wilfred James, care recunoaște că și-a ucis soția cu ajutorul fiului său. Wilfred, un fermier simplu, conspiră să își ucidă soția pentru câștiguri financiare, convingându-și fiul adolescent să participe la teribila faptă. Wilfred deține 32 de hectare de pământ care au fost în posesia familiei sale de generații. Soția lui deține încă 40 de hectare învecinate.

97. The Ritual (2017)

Patru tineri pleacă să se plimbe prin sălbăticia scandinavă, principalul motiv pentru care merg acolo fiind acela de a onora pe unul dintre prietenii lor. Terenurile virgine și împădurite pe care le traversează și problemele care rezultă din lipsa de pregătire a grupului de excursioniști determină pierderea lor în imensitatea locului. O prezență malefică necunoscută le urmărește fiecare pas și începe să îi hărțuiască, dându-le avertismente agresive să plece.

96. The Girl on the Train (2016)

Romanul după care a fost realizat filmul, apărut și în România sub titlul „Fata din tren”, spune povestea unei tinere a cărei viață nu este tocmai roz și care urmărește în fiecare dimineață, luând același tren, un cuplu tânăr și aparent perfect care locuiește într-o casă de lângă calea ferată. Într-o zi vede însă ceva ce o șochează și astfel ajunge să ia parte la viețile pe care le-a observat de pe margine.

95. Going in Style (2017)

Actorii Morgan Freeman, Michael Caine şi Alan Arkin formează o echipă de pomină și interpretează rolurile a trei prieteni de-o viaţă, Willie, Joe şi Al, care decid să rişte viaţa liniştită de pensionar şi jocurile de bingo lipsite de orice palpitaţie pentru un plan ilegal atunci când toate economiile lor sunt pierdute din cauza unor tertipuri bancare. Disperaţi că nu îşi pot plăti facturile şi nu îşi pot sprijini familiile, cei trei iau măsuri extreme și letale pentru o persoană de vârsta a treia, să jefuiască banca din cauza căreia au rămas fără bani.

94. Gerald’s Game (2017)

În timp ce încearcă să își împrospăteze căsătoria, o femeie trebuie să se lupte pentru supraviețuire atunci când soțul ei moare subit în timpul unui joc erotic. Într-o cabină izolată și încătușată la capul patului, Jessie este neajutorată în deznodământul macabru al jocului erotic al lui Gerald, omul cu care a trăit timp de douăzeci de ani și care se află pe podea lângă pat.

93. Hush (2016)

Pelicula prezintă povestea unei scriitoare surdo-mute care s-a retras în propria casă din pădure pentru a trăi o viață solitară, dar și pentru a lucra la noua sa carte. Viața sa decurge normal până în momentul în care liniștea îi este amenințată de un criminal în serie care apare la fereastra acesteia.

92. 22 July (2018)

Filmul prezintă desfășurarea atacului din anul 2011 din Norvegia, dar și urmările acestuia, scenariul fiind realizat pe baza cărții „One of Us: The Story of a Massacre in Norway”, scrisă de Asne Seierstad. Filmul este scris, regizat și produs de Paul Greengrass, iar în rolurile principale joacă actori din Norvegia. Din distribuție fac parte actori ca Anders Danielsen Lie, Jon Oigarden, Thorbjorn Harr, Jonas Strand Gravli, Ola Furuseth, Ulrikke Hansen Dovigen, Isak Bakli Aglen și Seda Witt.

91. Bugsy (1991)

Filmul redă povestea lui Benjamin Siegel, cunoscut ca Bugsy, care în anul 1930 domina întreaga Coastă de Vest și dorea să construiască o metropolă a jocurilor de noroc în plin deșert. Acțiunea sa trenează datorită relației cu Virginia Hill. În final, datorită perseverenței sale, Bugsy reușește să fondeze orașul Las Vegas.

90. The Resistance Banker (2018)

„The Resistance Banker” sau „Bankier van het Verzet” este o altă producție originală a celor de la Netflix care m-a surprins plăcut. În mare parte, povestea se axează pe un grup de bancheri care se hotărăsc să susțină financiar rezistența din Olanda împotriva naziștilor și să facă tot felul de escrocherii pentru a putea obține din ce în ce mai mulți bani. Jacob Derwig este un actor bun și care merită urmărit.

89. Love Story (1970)

Această poveste a anului 1970 despre o dragoste de-o viață a primit șapte nominalizări la Oscar. Încă din timpul filmărilor, realizatorii au știut că vor reuși ceva special. Cei doi actori, Ryan O’Neal și Ali MacGraw, au primit fiecare nominalizări la Oscar și au ajuns peste noapte senzații în lumea cinematografiei pentru portretizarea deosebită a celor doi tineri care trec peste barierele sociale și se confruntă cu criza vieții lor.

88. Elizabeth: The Golden Age (2007)

În anul 1585, regina Elizabeth deja încheiase aproape trei decenii de domnie, presărați cu sânge și trădări înăbușite. Contextul internațional nu este unul prielnic reginei. Philip al doilea al Spaniei, sprijinit de Roma și de Inchiziție, încearcă să impună un tratat protestantei eretice care să readucă Anglia în sânul Bisericii Romano-Catolice. Pregătindu-se pentru apărarea regatului, Elizabeth încearcă să echilibreze vechile vasalități regale cu pasiunea sa pentru Raleigh.

87. Annihilation (2018)

În căutarea răspunsurilor la dispariția tragică a soțului său, un biolog se oferă voluntar pentru o expediție într-o zonă închisă de guvern în ultimii 30 de ani, fiind catalogată zonă de dezastru ecologic. O agenție secretă trimite oameni în 11 expediții pe parcursul acelor ani pentru a descoperi adevărul despre teritoriu, toate încercările fiind soldate cu eșecuri.

86. Ted (2012)

Filmul prezintă povestea lui John Bennett, un bărbat care vrea cu adevărat să scape de ursulețul lui de pluș, Ted, adus la viață de o dorință pusă în perioada în care era copil. Ajuns la maturitate, John visează la o viață normală alături de frumoasa sa prietenă, doar că Ted se dovedește a fi un obstacol greu de depășit.

85. Coming to America (1988)

Prințul moștenitor din Zamunda, sătul de viața superficială pe care o duce și de faptul că urmează să se căsătorească cu o femeie pe care nu a văzut-o, hotărăște că a sosit timpul să se maturizeze. Pleacă incognito în America, unde intenționează să își găsească sufletul pereche. Odată sosit, își ia o slujbă la un restaurant, dar lucrurile nu sunt așa cum vrea el, cel puțin la început.

84. Ghost (1990)

Patrick Swayze este o fantomă care ajunge să facă echipă cu un medium pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele morții sale, dar și pentru a o salva pe iubita lui de la a avea aceeași soartă.

83. Seven Years in Tibet (1997)

Brad Pitt interpretează rolul alpinistului Heinrich Harrer. Își părăsește țara natală, dar și soția și copilul, pentru o expediție în Himalaya. Harrer este un spirit dornic de aventură, dornic de a încerca cele mai puternice senzații. Cucerirea muntelui și această călătorie într-o lume exotică îl fac să uite de tot ceea ce lasă în urmă. Nu bănuiește însă că odată ajuns la capătul lumii călătoria lui abia va începe.

82. In the Line of Fire (1993)

Frank este un agent al serviciilor secrete, dur și inflexibil, obsedat de o greșeală din trecut. Nu poate să uite data de 22 noiembrie 1963, atunci când nu a reușit să îl apere pe președintele John F. Kennedy în timpul fatalei vizite din Dallas.

81. Fracture (2007)

Când Ted Crawford descoperă că tânăra și frumoasa sa soție, Jennifer, are o aventură, îi planuieste moartea și realizează o crimă perfectă. Printre polițiștii sosiți la locul crimei se află și detectivul negociator pentru ostatici, Rob Nunally, care este și singurul căruia i se permite să intre în casă.

14 comentarii