Raftul cu filme

Netflix prezintă trailerul oficial pentru pelicula biografică „Scoop”

Scoop, Netflix, BBC, jurnalism, presă, jurnaliști, filme despre jurnaliști, filme despre presă
Imagine via Netflix / Scoop

Cu sloganul „o oră de televiziune poate schimba totul”, platforma de streaming online Netflix a prezentat zilele trecute primul trailer oficial pentru noua producție Scoop, un lungmetraj biografic cu o durată de 102 minute. Conform unui comunicat de presă remis de către Netflix în țara noastră, pelicula urmează să aibă premiera pe platforma de streaming online în ziua de vineri, 5 aprilie 2024.

Regizat de către Philip Martin, scenariul de film este scris de către Radford Neville, pentru compania The Lighthouse Film & Television. Producători executivi ai peliculei sunt Sam McAlister și Sanjay Singhal pentru Voltage TV. Producția este bazată pe cartea de memorii „Scoops: The BBC’s Most Shocking Interviews from Prince Andrew to Steven Seagal”, semnată de către Sam McAlister.

Din distribuția filmului biografic Scoop îi putem aminti pe Billie Piper (cunoscută pentru rolurile jucate în „Secret Diary of a Call Girl” și „Doctor Who”), Gillian Anderson (cu roluri în „The X Files” și „The Last King of Scotland”), Rufus Sewell („Dark City”, „The Illusionist” și „A Knight’s Tale”), Keeley Hawes („Bodyguard”, „Line of Duty” și „Honour”) și Romola Garai („Atonement” și „The Last Days on Mars”).

Inspirat de evenimente reale, filmul Scoop este o relatare din interior a activității jurnalistice tenace, care a dus la obținerea unui interviu cutremurător: infama apariție a prințului Andrew la BBC Newsnight. De la tensiunea negocierilor cu Palatul Buckingham ale producătorului Sam McAlister și până la confruntarea foarte precisă a lui Emily Maitlis cu prințul, Scoop ne poartă prin această poveste alături de femeile care nu s-au dat în lături de la nimic pentru a o dezvălui. Pentru a obține un interviu atât de important trebuie să fii cu adevărat îndrăzneț.

După cum am amintit și ceva mai sus, conform unui comunicat de presă remis de către Netflix, pelicula biografică și dramatică urmează să aibă premiera pe platforma de streaming online în ziua de vineri, 5 aprilie 2024.

Octavian Petrescu

Sunt pasionat de filme și documentare, dar mai ales de peliculele biografice care aduc un plus de valoare cinematografiei. Prefer oricând un film european în defavoarea unuia american, iar când nu scriu despre filme și seriale îmi petrec timpul în compania lui Charlie, un labrador de un an și șapte luni.

Scrie un comentariu