Raftul cu filme

ZVONURI. Un nou post de televiziune urmează să apară în România: Digi Sport 5

Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3, Digi Sport 4, Digi Sport 5, Digi Sport, zvonuri, posturi TV
Captură de ecran / Digi Sport 1

Mai mulți utilizatori de pe forumul Softpedia au început să discute pe subiectul apariției unui nou post de televiziune de sport în țara noastră, fiind vorba de noul canal al celor de la Digi România (RCS & RDS), Digi Sport 5. Digi România deține deja canalele Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3 și Digi Sport 4, ambele livrate către consumatori atât în variantă SD, cât și în variantă HD.

Subiectul este momentan trecut în categoria de zvonuri pe Raftul cu filme din simplul motiv că nu există momentan nicio declarație sau informație oficială cu privire la lansarea postului de televiziune Digi Sport 5.

În primă fază se vorbea despre faptul că postul Digi Sport 5 ar fi în teste pe IPTV, însă s-a dovedit că această informație este falsă. Mai mult decât atât, pe ordinea de zi a celei mai recente ședințe CNA din 28 august 2018 nu se regăsește nicio cerere din partea Digi România pentru licență pentru postul Digi Sport 5, ceea ce înseamnă că va mai dura un timp până vom vedea live acest canal TV.

Dincolo de asta, site-ul media-max.ro lansează un nou zvon cu privire la postul Digi Sport 5, și anume că acesta ar putea să fie lansat în toamna anului 2018, iar mai multe detalii pe subiect ar urma să răsară la finalul lunii septembrie. Dacă va fi sau nu așa rămâne de văzut.

Dacă postul de televiziune Digi Sport 5 se va dovedi a fi în pregătire, acesta ar urma să fie adăugat pe toate platformele deținute de Digi România, așa cum s-a întâmplat și cu celelalte posturi Digi Sport, inclusiv pe cablu analog și digital, dar și pe satelit (DTH). Oricum ar fi, trebuie luat în calcul că diversitatea de conținut pentru care Digi România deține drepturile de difuzare impune lansarea unui nou canal sportiv pe piața din România.

Zvonurile din mediul online spun că Digi Sport 5 va fi lansat, în primă fază, doar în variantă SD, ceea ce nu ar fi o încântare pentru spectatori. La fel s-a întâmplat și la lansarea canalului Digi Sport 4, atunci când a fost disponibil în SD vreme de aproape trei ani, după care a fost introdusă și varianta HD.

Pe măsură ce noi informații vor ieși la suprafață în legătură cu lansarea canalului sportiv Digi Sport 5, acest articol va fi actualizat și scos din categoria de zvonuri.

Citește mai multe articole din categoria Sport la TV pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și Instagram.

2 comentarii