Raftul cu filme

VIDEO. Un nou serial chinezesc se difuzează pe postul TVR 1: „Yanxi, palatul suspinelor”

Yanxi, Yanxi palatul suspinelor, seriale chinezești, seriale pe TVR 1, seriale la TV, seriale noi
Imagine via Viki / Yanxi, palatul suspinelor

Postul de televiziune TVR 1 aduce o nouă producție chinezească pe micile ecrane din țară, în premieră. Pelicula originară din China se numește Yanxi, palatul suspinelor (în limba engleză: „Story of Yanxi Palace”) și urmează să intre în grila de programe a postului TV în ziua de miercuri, 9 octombrie 2019, de la ora 17:00.

Serialul Yanxi, palatul suspinelor a fost lansat în anul 2018, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune iQiyi pe 7 iulie 2018, iar ultimul pe 26 august 2018, iar producția originară din China numără un sezon și un total de 70 de episoade.

Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Wu Jinyan, Charmaine Sheh, Qin Lan, Nie Yuan, Xu Kai, Tan Zhuo, Wang Yuanke, Jenny Zhang, Lian Lian, Xu Baihui, Pan Shiqi, Li Chun’ai, Li Ruoning, Fu Xiaoyu, Zhang Tingting, Wang Xinhui și Liu Lu.

Serialul chinezesc Yanxi, palatul suspinelor se încadrează în genurile dramă, ficțiune și istoric, fiind regizat de către Hui Kaidong și Wen Deguang, după un scenariu semnat de către Zhou Mo și inspirat după „Yan Xi Gong Lue”, volum scris de Zhou Mo, fiecare episod fiind realizat în limba mandarină.

Wei Yingluo, o tânără care provine dintr-o familie modestă, se angajează ca brodeuză la curtea împăratului Quinlong şi îşi demonstrează încă din prima zi inteligența, curajul și sufletul generos. Însă Yingluo are un secret pe care îl ascunde cu grijă; vrea să afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu sora mai mare, care a murit în împrejurări misterioase în Orașul Interzis.

Bănuindu-l pe nedrept pe Fuca Fuheng, membru al Gărzilor Imperiale, că ar fi comis această crimă, Yingluo face tot posibilul să se apropie de sora lui, împărăteasa Fuca, una dintre consoartele împăratului. Aceasta o ia pe fată sub aripa sa și o transformă într-o tânără educată și care cunoaște eticheta de la curte.

La rândul ei, Yingluo devine prietena de încredere a împărătesei, ajutând-o să se ferească de manevrele și comploturile rivalelor sale, celelalte consoarte ale împăratului. În universul fascinant și plin de culoare al Palatului Imperial, dar și de pericole nebănuite, manevrele politice se împletesc cu povești de iubire și cu suferințele ascunse ale femeilor, nobile sau sărmane, care trăiesc în oraș.

Puternică și curajoasă, Wei Yingluo va înainta pas cu pas în ierarhia de la Palatul Imperial, în ciuda originilor sale umile, stârnind invidia celor care nu reușesc să o doboare și admirația altor femei pentru care va deveni un adevărat model.

Citește mai multe articole despre seriale chinezești pe Raftul cu Filme. Urmărește și pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

8 comentarii

  • Mie mi-a plăcut mult acest serial deoarece este o dramă foarte frumoasă! Am mai văzut seriale coreene frumoase, dar nu ca ăsta!

    • Foarte frumos filmul! Este un film chinezesc, nu coreean, din timpul dinastiei Quing, unde la palat se petrece toată acțiunea filmului. Intrigi, război, dragoste; l-am urmărit tot! Este un film super tare, merită văzut 100%.

  • Este un film deosebit, cred că este primul film chinezesc pe care îl urmăresc cu atâta plăcere! Dar sunt tare nemulțumită că îl întrerupeți tare des, uneori fără motiv, ar trebui să vă hotărâți dacă îl mai dați sau nu!

    • Noi nu suntem TVR 1 pentru a hotărî cum difuzăm un serial. Pentru astfel de comentarii vă rugăm să vă adresați celor care se ocupă de respectiva televiziune. Noi doar am scris un articol de prezentare a serialului difuzat de postul de televiziune TVR 1. Mulțumim pentru înțelegere!

  • Rog TVR 1 să se decidă dacă mai difuzează sau nu serialul „Yanxi, palatul suspinelor” deoarece ori îl întrerupeți, ori nu îl mai difuzați! Să știm și noi dacă îl mai urmărim sau nu!