Raftul cu filme

Un nou serial american se difuzează pe postul TNT: Xena, prințesa războinică

Xena, seriale pe TNT
Imagine via IMDb / Xena, prințesa războinică

Postul de televiziune TNT aduce o nouă producție americană pe micile ecrane din România. Pelicula originară din Statele Unite ale Americii se numește Xena, prințesa războinică (în limba engleză: „Xena: Warrior Princess”) și urmează să intre în grila de programe a postului TV în ziua de luni, 5 iulie 2021, de la ora 13:40.

Serialul va putea fi vizionat de luni până vineri, pe postul de televiziune TNT. Primele două episoade vor fi difuzate în ziua de luni, 5 iulie 2021, de la ora 13:40. Începând cu ziua următoare, producția va fi difuzată de la ora 11:50, până la ora 15:35, interval în care vor fi difuzate câte patru episoade. Pelicula americană Xena, prințesa războinică a fost lansată în anul 1995, primul episod fiind difuzat pe 4 septembrie 1995, iar ultimul episod pe 18 iunie 2001. Serialul are șase sezoane.

Pelicula a fost filmată în Noua Zeelandă, iar în Statele Unite ale Americii a fost difuzată în sistem Broadcast Syndication, un sistem prin care o producție se difuzează pe mai multe posturi de televiziune în același timp. La început, producția a fost gândită ca un spin-off al serialului „Hercules: The Legendary Journeys”.

Serialul Xena, prințesa războinică se încadrează în genurile acțiune, aventură și dramă, fiind creat de Rob Tapert și John Schulian. Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Lucy Lawless, Renee O’Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Hudson Leick, Karl Urban, Alexandra Tydings și Adrienne Wilkinson.

Producția urmărește aventurile prințesei Xena, care însă nu este vreo delicată îmbrăcată în volănașe roz, ci o curajoasă războinică cu formidabile abilități de luptă, care a hotărât să stea de partea binelui. Și poate face asta foarte bine datorită mediului în care se mișcă, serialul fiind plasat într-o epocă mitologică în care zeii, oamenii și monștrii încă trăiesc cu toții pe Pământ. În aventurile sale, Xena nu este singură, o are întotdeauna alături pe Gabrielle, alături de care pornește într-o călătorie prin lumea antică și luptă împotriva unor zei și regi.

Octavian Petrescu

Sunt pasionat de filme și documentare, dar mai ales de peliculele biografice care aduc un plus de valoare cinematografiei. Prefer oricând un film european în defavoarea unuia american, iar când nu scriu despre filme și seriale îmi petrec timpul în compania lui Charlie, un labrador de un an și șapte luni.

Scrie un comentariu