Raftul cu filme

Serialul History „Vikings” revine cu sezonul al cincilea la o zi după lansarea din SUA

History Channel, Vikings
Imagine via IMDb / Vikings

Vikings, serialul creat de History Channel, revine din 30 noiembrie 2017, în exclusivitate pe History, cu un nou sezon plin de bătălii captivante, acesta fiind transmis pentru prima dată în România la doar o zi după premiera din SUA.

De-a lungul a zece episoade terifiante, difuzate în fiecare joi, de la orele 21:00, telespectatorii vor putea urmări clădirea unor alianţe surprinzătoare, dar și trădări neaşteptate care au loc pe măsură ce vikingii luptă pentru cucerirea lumii.

Fanii serialului Vikings se vor putea bucura pe 30 noiembrie de două episoade din noul sezon, urmând ca din luna decembrie să urmărească un episod pe săptămână. În sezonul al cincilea se declanşează războiul civil, după fratricidul şocant care s-a întâmplat la finalul seriei precedente. Uciderea lui Sigurt de către fratele său, Ivar, pregăteşte terenul pentru bătăliile care vor urma, în timp ce fiii lui Ragnar, Bjorn, Ivar, Ubbe şi Hvitserk, pun la cale următoarele mişcări după răzbunarea morţii tatălui lor.

În continuarea noii serii, Ivar Fără Os îşi afirmă supremaţia asupra Marii Armate Păgâne, în timp ce Lagertha domneşte ca regină în Kattegat. Mai mult, Bjorn îşi urmează destinul pe Marea Mediterană şi Floki, care jeleşte moartea soţiei sale, Helga, porneşte pe mare lăsându-şi soarta în mâinile zeilor.

History Channel, Vikings
Imagine via IMDb / Vikings

Aclamată de criticii de pretutindeni, drama Vikings este una dintre producţiile de suflet ale creatorului şi scenaristului Michael Hirst, laureat şi nominalizat la premiile Emmy şi Golden Globe. Hirst a declarat că iubeşte această emisiune „nu numai pentru implicarea şi creativitatea celor care o realizează, dar mai ales pentru spiritul care alimentează această producţie, una dintre cele mai dinamice şi autentice seriale în care a fost implicat vreodată”.

Printre protagoniştii din sezonul al cincilea se regăsesc actori cunoscuţi ca Jonathan Rhys Meyers, care s-a alăturat acestei noi serii în rolul episcopului Heahmund, împreună cu vedetele serialului, Katheryn Winnick (Lagertha), Gustaf Skarsgard (Floki), Alexander Ludwig (Bjorn), Alex Hogh Andersen (Ivar Fără Os), Jordan Smith (Ubbe) şi Marco Ilso (Hvitserk).

Scrie un comentariu