Raftul cu filme

Ediția a patra a UrbanEye Film Festival se desfășoară în perioada 1-5 noiembrie

UrbanEye Film Festival

Cea de-a patra ediție a UrbanEye Film Festival se va desfășura în perioada 1-5 noiembrie 2017 la Cinema „Elvira Popescu” și Apollo 111 din București. UrbanEye Film Festival este un festival dedicat celor interesați de înțelegerea mediului în care trăiesc. Filmele atent selecționate chestionează aspectele legate de viața urbană și oferă publicului posibilitatea să descopere sau să aprofundeze noi idei și abordări ale acesteia.

De-a lungul celor trei ediții UrbanEye Film Festival de până acum, programul a oferit publicului filme despre locuire, patrimoniu, sustenabilitate, design, dezvoltare urbană și multe altele. Cea de-a patra ediție UrbanEye are loc între 1-5 noiembrie 2017 și pune accentul pe subiecte relevante și de actualitate, care aduc în discuție calitatea vieții într-un oraș, importanța spațiilor publice centrate pe pietoni, dreptul la locuire, necesitatea reconsiderării patrimoniului recent.

Festivalul aduce în premieră în țara noastră filme despre orașe și comunități din țări precum Liban, Cuba, Rusia, India, Danemarca și Statele Unite ale Americii. Programul include filme emoționante și provocatoare, printre care se numără „Taste of Cement” (2017, regia Ziad Kalthoum), despre povestea unor muncitori sirieni în exil, „Citizen Jane: Battle for the City” (2016, regia Matt Tyrnauer), despre Jane Jacobs, cea care a schimbat modul în care privim orașele, și „Troublemakers: the Story of Land Art” (2015, regia James Crump).

Ca și până acum, vizionările vor fi urmate de discuții cu invitați speciali din România sau din străinătate. De notat în agendă nu sunt doar filmele, ci și evenimentele conexe, precum expoziția „Understanding Design”, ateliere de design și ateliere pentru cei mici, tururi ghidate. Un proiect al asociației ARTA în dialog, proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București – Oraș participativ și cofinanțat de Ordinul Arhitecților din România.

* află mai multe detalii de pe site-ul oficial și Facebook
* citește mai multe articole despre evenimentele de film pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu