Raftul cu filme

Trailerul filmului „Un pas în urma serafimilor”, în top 50 videoclipuri populare pe YouTube

un pas în urma serafimilor, filme românești, pas în urma serafimilor, filme, daniel sandu

Trailerul filmului Un pas în urma serafimilor (2017), lungmetrajul de debut al lui Daniel Sandu, ocupă în momentul de față unul dintre locurile din top 50 cele mai populare videoclipuri pe YouTube în România. Lansat în urmă cu doar patru zile, trailerul oficial al filmului a reușit să adune peste 35.500 de vizualizări pe platforma de social media dedicată conținutului video.

Filmul, care urmează să fie lansat în cinematografele românești pe 22 septembrie, spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă.

Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

Un pas în urma serafimilor îi are în rolurile principale pe Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, distribuția fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu și Radu Botar.

Scenariul şi regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea aparţine lui George Dăscălescu, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu, costumele de Cireşica Cuciuc, scenografia este semnată de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producători sunt Ada Solomon şi Ioana Drăghici.

Filmul Un pas în urma serafimilor a fost dezvoltat din anul 2008 în cadrul unora dintre cele mai prestigioase workshop-uri de profil: CineLink 2008, Ekran Wajda School 2010, Berlinale Co-Production Market 2013, Les Arcs Coproduction Village, Baltic Event Coproduction Market.

Debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu este o producție Hi Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Programul MEDIA – EUROPA CREATIVĂ al Uniunii Europene, Hollywood Multiplex București Mall, Dr. Oetker, BCR, Vodafone România, MEDA, Praktiker România, Alphega Farmacie. Pelicula este distribuită în România de microFILM, iar la nivel internațional de către INDIE SALES.

* pagina oficială de Facebook a filmului românesc
* citește mai multe știri despre filmele românești pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu