Raftul cu filme

Filmul „Un pas în urma serafimilor” va rula în 35 de orașe din România

Un pas în urma serafimilor, recenzii, filme românești, Daniel Sandu, pas în urma serafimilor
Imagine via Cinemagia / Un pas în urma serafimilor (2017)

Filmul românesc Un pas în urma serafimilor (2017), lungmetrajul de debut al regizorului Daniel Sandu, va rula de vineri, 22 septembrie, în cinematografele din 35 de orașe din România, iar proiecții de gală în prezența echipei sunt programate să aibă loc la Piatra Neamț, Focșani și Sibiu.

Astfel, filmul românesc Un pas în urma serafimilor (2017) va rula în București la Cinema City AFI Cotroceni, Hollywood Multiplex, Movieplex, Grand Cinema & More Băneasa, Happy Cinema, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Cinemateca Eforie și Cinema Europa, în Alba Iulia la Caponiera din spatele Palatului Apor, în Baia Mare la Cinema Dacia și în Bârlad la Cityplex.

În Bistrița va rula la Cinema Dacia, în Botoșani la Cinema Unirea, în Brașov la Cinema One, în Brăila la Cinema Central, în Buzău la Happy Cinema, în Caransebeș la Cinema Luna, în Cluj-Napoca la Cinema Victoria, Cinema „Florin Piersic” și în Constanța la Cityplex Tomis.

CITEȘTE ȘI: Cronică de film: „Un pas în urma serafimilor”, de Daniel Sandu

În Craiova va rula la Cinema Patria, Cinema Modern, în Deva la Cinema Patria, în Focșani la Happy Cinema, Cinema Balada, în Galați la Cinema 3D „Prof. Ioan Manole”, în Gura Humorului la Centrul Cultural, în Iași la Cinema Victoria, în Lugoj la Cinema „Bela Lugosi” și în Odobești la Casa de Cultură.

În Oravița va rula la Casa de Cultură, în Piatra Neamț la Cinema Dacia, în Pitești la Cinema Trivale, Cinema „Sebastian Papaiani”, în Râmnicu Sărat la Cinema 3D, în Reșița la Cinema Dacia, în Sfântu Gheorghe la Cityplex Arta, în Sibiu la Teatrul Gong, Cinema Arta și în Slobozia la Casa de Cultură.

Un pas în urma serafimilor, recenzii, filme românești, Daniel Sandu, pas în urma serafimilor
Imagine via Cinemagia / Un pas în urma serafimilor (2017)

În Suceava va putea fi urmărit la Cinema Modern, în Târgu Mureș la Cinema Arta, în Târgu Jiu la Cinema „Sergiu Nicolaescu”, în Timișoara la Cinema City Shopping City, Cinema Timiș, în Vaslui la Cityplex, în Vulcan la Cinema Luceafărul și în Tulcea la Cityplex.

„Un pas în urma serafimilor” este inclus în programul evenimentului „Noaptea Albă a Filmului Românesc” din 22 septembrie, proiecția fiind programată la Cinema Elvira Popescu din București, orele 20:15. Vineri, 22 septembrie, de la orele 20:00, regizorul Daniel Sandu, actorii Ștefan Iancu și Cristian Bota vor fi prezenți la Cinema Dacia din Piatra Neamț.

Sâmbătă, 23 septembrie, de la orele 17:00 și 19:00, sunt programate două proiecții de gală la Happy Cinema din Focșani. Echipa filmului va ajunge duminică, 24 septembrie, de la orele 19:00, la Teatrul Gong din Sibiu.

Un pas în urma serafimilor spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă.

Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

un pas în urma serafimilor, filme românești, pas în urma serafimilor, filme, daniel sandu
Imagine din „Un pas în urma serafimilor” (2017)

Un pas în urma serafimilor îi are în rolurile principale pe Ştefan Iancu şi Vlad Ivanov, distribuţia fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ştefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Junior, Cristian Bota, Marian Popescu şi Radu Botar.

Scenariul şi regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea aparţine lui George Dăscălescu, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu, costumele de Cireşica Cuciuc, scenografia este semnată de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producători sunt Ada Solomon şi Ioana Drăghici.

Debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu este o producţie Hi Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Programul MEDIA – EUROPA CREATIVĂ al Uniunii Europene, Hollywood Multiplex Bucureşti Mall, Dr. Oetker, Vodafone România, MEDA, Praktiker România, Alphega Farmacie. Un pas în urma serafimilor este distribuit în România de microFILM, iar la nivel internaţional de INDIE SALES.

* mai multe detalii pe pagina de Facebook a filmului

Scrie un comentariu