Raftul cu filme

Filmul românesc „Un om la locul lui” intră în cinema pe 23 noiembrie 2018

Un om la locul lui, filme românești, cinema
Imagine via IMDb / Un om la locul lui

Filmul românesc Un om la locul lui (2018), debutul în lungmetraj al regizorului Hadrian Marcu, o adaptare liberă după romanul „Firesc”, scris de Petru Cimpoeșu, va avea premiera în cinematografele din România pe 23 noiembrie 2018.

Laura este o tânără care vrea să-și trăiască liniștită povestea alături de bărbatul pe care îl iubește. Medic, viitoare mamă și soție, e gata de o nouă etapă și de mutarea la București. Ar putea fi orice femeie. În lungmetrajul Un om la locul lui (în engleză: „A Decent Man”), Laura este unul dintre cele două personaje feminine care gravitează în jurul lui Petru.

Laura este medic într-un oraș de provincie din România. Este drăguță, tânără, pragmatică și emotivă. Mai mult decât atât, Laura este însărcinată cu iubitul ei, Petru, inginer de foraj într-o companie multinațională. În timp ce ea visează la o evadare din micul oraș și la un mariaj ca în reviste și despre care să poată povesti altora, viitorul ei soț trebuie să ia o decizie: este Laura femeia alături de care își va găsi fericirea sau Sonia, fosta iubită și colegă care a suferit un accident de muncă?

„Laura nu visează la ceva irealizabil. Își imaginează că o să facă un copil cu Petru, un om care nu știe sigur dacă o iubește și cât de tare o iubește. Visează că o să meargă într-o vacanță pe an, că o să își cumpere o mașină la mâna a doua și că o să se mute la București. Laura își imaginează că Petru o să întârzie acasă, că nu o să fie tot timpul lângă ea și că o să uite lucruri. Laura e cum vrei tu, e doar o bucată din viața ei, care ar putea fi și viața ta”, spune Ada Galeș despre personajul pe care îl interpretează în lungmetrajul Un om la locul lui.

La un an după ce primise premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Contemporan, Ada Galeș a câștigat în 2016 premiul UNITER pentru debut. Recent a interpretat un rol secundar în „In Blue de Jaap van Heusden”. Un om la locului lui a fost prezentat în premieră mondială la San Sebastian, în competiția „New Directors” a celei de-a 66-a ediții a festivalului din Spania.

Producția românească din distribuția căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădălina Constantin și Adrian Titieni va fi lansat în cinematografele din România pe 23 noiembrie 2018. Scenariul și regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Imaginea îi aparține lui Adrian Silișteanu, montajul lui Alexandru Radu, sunetul lui Sebastian Zsemlye, scenografie de Bogdan Ionescu. Producător executiv este Titi Rădoaie, iar producători sunt Anamaria Antoci și Adrian Silișteanu.

Un om la locul lui este produs de 4 Proof Film, în co-producție cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Distribuit de Domestic Film.

Văzut de Radio Guerrilla. Parteneri sunt Uniunea Cineaștilor din România, Conceptual Lab și Polirom. Parteneri media sunt Radio România Cultural, Cațavencii, Cărturești, Cinemagia, Cinemap, Cinefan, AaRC, DinFilme, FilmSi, Life, Movienews, Moviecore, Noizz, Ziarul Metropolis și Ziare.com.

Citește mai multe articole despre filme românești pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu