Raftul cu filme

Mai multe filme cu Isabelle Huppert, pe TV5MONDE în luna septembrie

Isabelle Huppert, TV5MONDE
Imagine via IMDb

Anul 2017 reprezintă un an foarte bun pentru actrița Isabelle Huppert. Rolul său din „Elle”, filmul regizat de Paul Verhoeven, i-a adus un premiu Cesar pentru cea mai bună actriță, un Glob de Aur și o nominalizare la premiile Oscar. În fiecare seară de duminică, în luna septembrie 2017, postul TV5MONDE vă propune să descoperiți colecția de filme cu Isabelle Huppert.

Patru mari producții, cu Isabelle Huppert în rolurile principale, sunt promise de TV5MONDE telespectatorilor din România. Postul de televiziune franțuzesc va difuza mai multe pelicule care au marcat cariera actriței originară din Franța, toate fiind subtitrate în limba română.

Les soeurs Bronte (1979)

DIFUZARE: 12 septembrie (00:00)

Regizat de Andre Techine și purtător al coloanei sonore realizat de Philippe Sarde, pelicula spune povestea surorilor Bronte (Charlotte, Emily și Anne), care trăiesc în ținutul Yorkshire împreună cu tatăl lor, pastor de meserie, și fratele lor, Branwell, pictor și scriitor cu temperament impetuos și pasional. Surorile se refugiază în scris, o disciplină pentru care dovedesc o înclinație aparte.

În rolurile principale joacă Isabelle Huppert, Isabelle Adjani și Marie Pisier.

Les Possedes (1988)

DIFUZARE: 15 septembrie (19:40) și 18 septembrie (00:45)

Regizat de Andrzej Wadja și inspirat din romanul omonim al lui F. M. Dostoievski, pelicula spune povestea unui grup de nihiliști mistici hotărât să răstoarne vechea ordine. Pregătiți de șeful lor, Pierre, se dedică trup și suflet sumbrului Stavroghin, un aristocrat decadent și exaltat. Posedați și mânați de ură, ei instaurează în oraș o atmosferă de teroare.

În rolurile principale joacă Isabelle Huppert, Jean-Philippe Ecoffey, Omar Sharif.

La truite (1982)

DIFUZARE: 17 septembrie (22:00) și 22 septembrie (19:30)

Regizat de Joseph Losey și inspirat după romanul scris de Roger Vailland, pelicula spune povestea seducătoarei Frederique, cea care a jurat să obțină totul de la bărbați fără a le da nimic în schimb. Căsătorită cu Galuchat, alături de care duce o viață de cuplu fără iubire, întâlnește într-o seară doi oameni de afaceri, Rambert și Saint-Genis. Amândoi sunt la fel de fascinați de inocența provocatoare a lui Frederique.

În rolurile principale joacă Isabelle Huppert, Jeanne Moreau, Jean-Pierre Cassel.

Eaux profondes (1981)

DIFUZARE: 24 septembrie (00:00) și 29 septembrie (19:40)

Regizat de Michel Deville, lungmetrajul spune povestea lui Vic, proaspăt căsătorit cu Melanie, o femeie mult mai tânără decât el. Treptat, dragostea lor se transformă într-o pasiune periculoasă. Lui Melanie îi place să se afișeze cu amanții săi și nu ezită să îi aducă acasă. Însă Vic o avertizează că îi va omorî pe cei care se vor apropia prea mult.

În rolurile principale joacă Isabelle Huppert și Jean-Louis Trintignant.

Scurte detalii despre Isabelle Huppert:

Înainte de premiul Cesar pentru rolul din „Elle”, Isabelle Huppert primise deja prestigiosul premiul Cesar pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea personajului său din „La Ceremonie, filmul lui Claude Chabrol, realizat în 1996.

Actrița a fost onorată cu numeroase premii internaționale, printre care două premii pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Cannes, un Urs de Argint la Berlinale, două Premii Coppa Volpi la Mostra de la Veneția și un BAFTA în Marea Britanie.

Actrița Isabelle Huppert este una dintre actrițele iconice ale regizorilor Claude Chabrol (a jucat în șapte dintre filmele lui), Benoit Jacquot (șase filme) și Michael Haneke (patru filme). Binecunoscuta sa rivalitate cu Isabelle Adjani, născută dintr-un conflict în dragoste, a dus la o relație tensionată pe platourile de filmare ale peliculei „Les soeurs Bronte”, unde cele două actrițe au avut de filmat mai multe scene împreună.

Scurte detalii despre postul TV5MONDE:

Postul de televiziune TV5MONDe emite în România (cu subtitrare în limba română) filme premiate ;i cinema clasic, seriale originale, emisiuni art de vivre și de savoir faire (gastronomie, modă, călătorii), documentare, divertisment (jocuri televizate, magazine, muzică) și emisiuni informative și de dezbatere.

La nivel mondial, TV5MONDE emite prin 10 canale distincte, care ajung în 265 de milioane de cămine, cu subtitrare în 12 limbi de circulație internațională. România este a treia țară, ca audiență, pe plan mondial, după Franța și Republica Congo. În țara noastră, TV5MONDE este în oferta tuturor operatorilor de cablu încă din anul 1990, cu peste 7 milioane de cămine românești conectate la canalul de televiziune.

* mai multe informații pe site-ul oficial TV5MONDE
* citește mai multe articole despre posturile TV pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu