Raftul cu filme

O nouă platformă de streaming online se lansează în România: TV5 Monde Plus

TV5 Monde Plus
Imagine creată de Raftul cu Filme

TV5 Monde, cea mai mare televiziune în limbă franceză din lume, urmărită în peste 421 de milioane de gospodării de pe întreg mapamondul, lansează TV5 Monde Plus în România, o platformă de streaming online în limba franceză, cu interfață și subtitrare în limba română. Cu peste două milioane de vizite lunar și 7.000 de ore de conținut disponibile, platforma este accesibilă gratuit pe toate dispozitivele: platformă web, aplicații mobile (iOS și Android compatibile cu Chromecast și AirPlay), televizor conectat (Amazon Fire TV, Android TV și Roku) și Smart TV (LG și Samsung). În fiecare săptămână, peste un milion de case din România urmăresc canalul TV5 Monde Europe care este subtitrat în limba română din anul 2008.

În plus, timpul de vizionare al programelor canalului a crescut cu 26% în ultimii patru ani, ceea ce arată un interes sporit al românilor pentru producțiile francofone. Mai mult, implicat pe deplin în viața culturală și educațională locală, TV5 Monde este partenerul celor mai mari evenimente culturale din România, precum Festivalul Filmului Francez, Festivalul Internațional de Film Transilvania sau Festivalul de Film Astra. Lansarea TV5 Monde Plus în limba română este următorul pas firesc în expansiunea digitală a televiziunii, cu obiectivul de a permite francofonilor și francofililor din România să descopere, printr-o singură interfață, cele mai bune programe în limba franceză.

Peste 7.000 de ore de divertisment disponibile pe TV5 Monde Plus

Modul în care oamenii consumă programe media evoluează rapid, cu o cerere de conținut oricând, oriunde și pe orice dispozitiv. TV5 Monde Plus răspunde acestei nevoi oferind 7.000 de ore de conținut de prim rang la cerere și gratuit. Catalogul platformei este compus din divertisment general: cinema, scurtmetraje, seriale, documentare, reviste, animație, creații web și programe pentru copii.

Lansarea are loc în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei, organizație care reunește 88 de state francofone, și în care România este membru cu drepturi depline din anul 1993.

„Rolul ca serviciu public este să oferim acces pentru cât mai mulți francofoni, dar și francofili, grație subtitrării în limba locală, și să împărtășim valorile, creativitatea și talentele Francofoniei, al cărei operator este TV5 Monde. Suntem bucuroși să oferim un nou serviciu pentru români, care vine în completarea postului TV, reflectând diversitatea și bogăția producțiilor de limbă franceză”.

TV5 Monde a fost înființat în urmă cu 40 de ani în Franța, Belgia, Elveția, Canada și Quebec pentru a promova Francofonia și misiunea acesteia. Astăzi, TV5 Monde reprezintă opt canale de divertisment general din întreaga lume, în 213 țări, inclusiv în China, Coreea de Nord, Cuba sau Sudanul de Sud. Există, de asemenea, două canale tematice, un canal pentru copii în SUA, Africa și Orientul Mijlociu și un canal de lifestyle disponibil în Asia, SUA și Orientul Mijlociu.

Octavian Petrescu

Sunt pasionat de filme și documentare, dar mai ales de peliculele biografice care aduc un plus de valoare cinematografiei. Prefer oricând un film european în defavoarea unuia american, iar când nu scriu despre filme și seriale îmi petrec timpul în compania lui Charlie, un labrador de un an și șapte luni.

Scrie un comentariu