Raftul cu filme

Mini-seria „Top of the Lake” intră în grila FilmBox Plus începând cu 29 iulie

Top of the Lake
Imagine via IMDb / Top of the Lake (2013)

Mini-seria „Top of the Lake” (pagină de IMDb), pornită în anul 2013, scrisă și regizată de laureata Oscar Jane Campion (cunoscută pentru „The Piano”), va avea premiera în luna iulie 2017 la FilmBox Plus. Serialul, în care staruri precum Elisabeth Moss și Holly Hunter oferă bucuria unor interpretări ireproșabile, a câștigat deja Globul de Aur, dar și premiul Emmy, alături de alte 49 de nominalizări internaționale.

Pe parcursul celor șapte episoade ale mini-seriei care începe la postul FilmBox Plus, pe 29 iulie 2017, la orele 22:00, detectivul Robin Griffin (jucat de Elisabeth Moss, cunoscută pentru „Mad Man” și „The Handmaid’s Tale”) se întoarce în orașul natal pentru a investiga dispariția lui Tui, o fată de 12 ani, care a rămas însărcinată în urma unui viol.

Top of the Lake
Imagine via IMDb / Top of the Lake (2013)

Povestea tinerei dezgroapă însă un trecut dureros pe care Robin încearca să îl evite, ea însăși fiind victima unei agresiuni pe când avea numai 15 ani. „Personajul lui Robin este unul dintre acele roluri feminine incredibile, care sunt însă și foarte rare. Ea este atât de puternică și feminină, iar călătoria ei este una extrem de sensibilă. Pentru mine a fost rolul de vis, diferit de tot ce am făcut până acum”, a declarat Elisabeth Moss, cea care interpretează personajul principal.

Din distribuția mini-seriei face parte și laureata de Oscar, Holly Hunter (cunoscută pentru „Thirteen” și „Saving Grace”), care interpretează rolul lui GJ, un lider spiritual care călăuzește câteva femei pe drumul de redescoperire de sine. Nu este pentru prima dată când Holly Hunter și Jane Campion lucrează împreună, colaborarea dintre cele două pentru blockbusterul „The Piano” în anul 1993 finalizându-se cu câte un premiu Oscar pentru fiecare.

Top of the Lake
Imagine via IMDb / Top of the Lake (2013)

În ceea ce privește rolul din mini-seria „Top of the Lake”, se pare că a fost creat de către Campion special pentru Holly Hunter: „Să lucrez cu ea din nou a fost o experiență uimitoare. Ne comportăm exact ca două surori și nu avem o relație clasică actor-regizor. Creăm și explorăm împreună personajele”, au fost cuvintele de apreciere ale lui Jane Campion după lansarea serialului.

Top of the Lake

Mini-seria, care are în palmares inclusiv alte 7 nominalizări la Emmy, a fost extrem de bine primită și de critici. Cu un metascore de 84, aceștia au lăudat-o, New York Magazine spunând că este „un triumf al scenariului, regiei și a interpretării”. Serialul va fi difuzat, începând cu 29 iulie 2017, în fiecare sâmbătă, la orele 22:00, pe FilmBox Plus.

Citește cele mai noi noutăți despre seriale pe Raftul cu Filme.

Scrie un comentariu