Raftul cu filme

Top 100 cele mai bune seriale de urmărit pe Netflix chiar acum (decembrie 2019)

20. Archer (2009-?)

Stabilit în lumea spionilor și a spionajului, Archer are foarte puțin de a face cu spionii, însă se concentrează pe relațiile dintre angajații din ISIS (Serviciul Secret Internațional de Informații). Sterling Archer, nume de cod Ducesa și spion la ISIS, este un agent egocentric, nepoliticos și afemeiat și, de asemenea, personajul principal și probabil cel mai amuzant dintre toți cei din serialul animat.

19. Mindhunter (2017-?)

Serialul este bazat pe cartea „Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit” și se inspiră în mare parte din realitate, dar faptul că cei doi protagoniști au nume fictive ne face să ne întrebăm cât adevăr şi câtă ficțiune este în serial. Din punct de vedere al entertainmentului, întrebarea este irelevantă pentru că ceea ce ne dorim de la serial este să ofere tensiune și răsturnări de situație.

18. Mad Men (2007-2015)

Proiectată în New York-ul anilor 1960, drama „Mad Men”, sexy și provocatoare, urmărește îndeaproape viața competitivă a bărbaților și femeilor de pe Madison Avenue, o lume a publicității, o lume egoistă, unde jucătorii cheie fac o artă din vânzări. Serialul se învârte în jurul vieții lui Don Draper, care este un as în această meserie și de altfel în jurul colegilor de la Sterling Cooper Advertising Agency.

17. Vikings (2013-?)

Serialul urmărește aventurile lui Ragnar, cel mai mare erou al vremurilor sale. Serialul prezintă viața și acțiunile vikingilor, dar și a familiei lui Ragnar și drumul său către tronul triburilor vikinge. Pe lângă faptul că este un luptător neînfricat, Ragnar îmbrățișează tradițiile și devotamentul către zei, legenda spunând că era un descendent direct al lui Odin, zeul războiului și al războinicilor.

16. The Crown (2016-?)

Serialul original Netflix „The Crown” se concentrează pe Regina Elisabeta a II-a (Claire Foy) ca proaspăt căsătorită, în vârstă de 25 de ani, care se confruntă cu perspectiva descurajantă de a conduce cea mai faimoasă monarhie din lume în timp ce încearcă să stabilească o relație cu prim-ministrul legendar Sir Winston Churchill (John Lithgow). Imperiul Britanic este în declin, lumea politică este în dezordine, iar o femeie tânără ia tronul, noi aventuri urmând să aibă loc.

15. Dark (2017-?)

Serialul urmărește viețile a patru familii din orașul Winden. În serial sunt investigate disparițiile mai multor copii. Seria urmărește povestea lui Jonas Kahnwald, un adolescent care încearcă să treacă peste sinuciderea tatălui său, artistul Michael Kahnwald. Lucrurile se complică după ce într-o peșteră este descoperită o gaură de vierme care le permite oamenilor să călătorească în timp.

14. Better Call Saul (2015-?)

Acțiunea are loc cu șase ani înainte ca Saul Goodman (Bob Odenkirk) să îl întâlnească pe Walter White. Când îl cunoaște, omul care va deveni Saul este cunoscut sub numele de Jimmy McGill, un avocat mediocru aflat în căutarea destinului și care se chinuie să pună lucrurile cap la cap în viață.

13. Daredevil (2015-2018)

Serialul înfățișează aventurile unui tânăr cu abilități extraordinare, Matt Murdock, care luptă împotriva nedreptăților ca avocat, în timpul zilei, și ca supereroul Daredevil odată cu lăsarea nopții. Acțiunea se desfășoară în zilele noastre, într-un cartier mărginaș din Manhattanul descris în benzile desenate.

12. Monty Python’s Flying Circus (1969-1974)

Noi mostre de umor revoltătoare, prostești, de o inventivitate inegalabilă, produse de maeștrii comediei. Pentru a te încânta pe tine, spectatorul, membrii trupei Python și-au adus arta pe culmi și mai înalte, concepând numere clasice precum „Ministrul plimbărilor prostești”, „Spam” și, desigur, „Inchiziția spaniolă”.

11. Peaky Blinders (2013-?)

Thomas continuă să se întâlnească cu Grace, barmaniță la Garrison, fără să știe că a fost pusă de Campbell pentru a îi spiona activitățile. La un târg de țară din afara orașului, Thomas intră în luptă cu familia Lee, o familie violentă de călători, care îi trimite mai târziu un glonț cu numele său pe el, oferindu-i un alt adversar.

13 comentarii