Raftul cu filme

Top 100 cele mai bune seriale de urmărit pe Netflix chiar acum (decembrie 2019)

40. Orphan Black (2013-2017)

„Orphan Black” o are în centrul atenției pe descurcăreața și certata cu legea Sarah. După ce este martoră la sinuciderea unei femei cu care seamănă ca două picături de apă, Sarah îi fură acesteia identitatea. La început eroina se așteaptă să își rezolve problemele și să înceapă o nouă viață cu ajutorul banilor femeii decedate, dar se va trezi într-un labirint de intrigi și curând își va da seama că extraordinara asemănare dintre ea și sinucigașă are o explicație ieșită din comun.

39. Ozark (2017-?)

Un cunoscut consultant financiar din orașul Chicago, din Statele Unite ale Americii, își mută întreaga familie, în secret, în regiunea Ozark după ce supără un violent cartel al drogurilor și o serie de crime au loc. Localizat de respectivul cartel al drogurilor, consultantul financiar este obligat să spele bani printr-o serie de afaceri din orașul în care s-a mutat, iar dacă nu se supune cererilor va ajunge să își vadă familia ucisă înainte să fie omorât (cele mai bune seriale de pe Netflix).

38. Sense8 (2015-2018)

Povestea serialului începe în momentul în care conexiunea psihică dintre opt străini din diferite culturi și părți ale Terrei este creată de Angelica, o femeie de știință care se sinucide după ce își dă seama ce a făcut, dar și pentru a nu fi captură de o persoană cunoscută ca Whispers. Cele opt persoane descoperă pe parcurs că au superputeri, că se pot conecta mental și emoțional cu ceilalți, că pot simți și comunica între ei, dar și că pot schimba cunoștințe și aptitudini.

37. Homeland (2011-?)

„Homeland” este un serial creat pentru televiziunea americană de Howard Gordon și Alex Gansa, care se bazează pe serialul israelian „Hatufim”, realizat de Gideon Raff. Personajul principal este Carrie Mathison (Claire Danes), un agent CIA care a ajuns să creadă că un pușcaș marin care a fost ținut captiv de Al-Qaeda ca prizonier de război a fost întors de către dușman împotriva Statelor Unite.

36. Prison Break (2005-2017)

Serialul prezintă povestea intrigantă a lui Michael Scofield, interpretat de seducătorul Wentworth Miller, care înscenează jaful unei bănci pentru a ajunge în aceeași închisoare în care se află fratele său mai mare, Lincoln Burrows (Dominic Purcell). Așteptându-și rândul pentru scaunul electric după condamnarea în cazul unei crime pe care nu a comis-o, Lincoln se trezește coleg de închisoare cu fratele lui în penitenciarul Fox River. Michael pune în aplicare, pas cu pas, un plan elaborat de evadare pentru el și fratele său. Povestea se complică atunci când la mijloc intervin interese financiare și politice, dar și conspirații guvernamentale.

35. How I Met Your Mother (2005-2014)

Serialul este o comedie despre Ted, în general, și mai exact despre cum s-a îndrăgostit. Totul a început atunci când prietenul său cel mai bun, Marshall, aruncă bomba cum că o va cere de soție pe actuala prietenă cu care era de mult timp, o educatoare. În acel moment Ted realizează că ar fi indicat ca și el să facă pasul cel mare, lucru care implică mai întâi să își găsească marea iubire.

34. After Life (2019-?)

Serialul urmărește povestea lui Tony, a cărui viață se schimbă total după ce soția sa moare din cauza diagnosticului de cancer la sân. La un moment dat se gândește la sinucidere, însă până la urmă decide că trebuie să trăiască destul de mult încât să poată să se răzbune pe lume pentru moartea soției sale, dar și pentru a putea face orice își dorește în această viață. Cu toate că noile sale planuri sunt interpretate de Tony ca superputeri, toți cei din jurul său încearcă să îl readucă pe calea cea bună și să îl facă să devină din nou un om bun.

33. The Inbetweeners (2008–2010)

Serialul produs în Marea Britanie, ajuns la trei sezoane, iar mai apoi anulat, prezintă povestea unui grup format din patru tineri care își trăiesc tinerețea. Pe parcursul celor trei sezoane, cele patru personaje trec printr-o serie de întâmplări amuzante, dar și printr-o serie de aventuri care îi apropie, dar care îi fac să se întrebe dacă sunt pregătiți pentru viața de adulți (seriale cu adolescenți).

32. Outlander (2014-?)

Serialul prezintă aventurile unei călătoare în timp. La baza intrigii stă povestea lui Claire Randall, o tânără care a activat ca asistentă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Este căsătorită cu Frank Randall, istoric, posibil spion în timpul războiului. Acțiunea începe în anul 1945, după reunirea celor doi la sfârșitul marii conflagrații mondiale. Claire se căsătorise cu Frank din dragoste, iar acum se află în Scoția, la Inverness, încercând să își reia mariajul prin o a doua lună de miere.

31. Brooklyn Nine-Nine (2013-?)

„Brooklyn Nine-Nine” este un sitcom american creat de Dan Goor și Michael Schur, care a avut premiera pe 17 septembrie 2013, pe postul de televiziune Fox. Serialul îi are ca protagoniști pe detectivii Jake Peralta, Amy Santiago și căpitanul Raymond Holt. Acțiunea se desfășoară în Secția de Poliție 99 din Brooklyn. Celelalte roluri sunt interpretate de Stephanie Beatriz, Terry Crews, Joe Lo Truglio, Chelsea Peretti.

13 comentarii