Raftul cu filme

Top 100 cele mai bune seriale de urmărit pe Netflix chiar acum (septembrie 2019)

Platforma de streaming online Netflix, momentan cea mai ofertantă opțiune în materie de conținut online legal din țara noastră, ascunde o mulțime de pelicule și producții premiate la nivel mondial care merită să fie vizionate măcar o dată în viață. Cele mai bune seriale de pe Netflix nu îți sunt recomandate pe platformă pentru că este mai în câștigul lor să scoată la înaintare conținutul propriu.

Netflix, asemeni serviciilor Hulu, Amazon și HBO GO, întâmpină de multe ori probleme cu licențele de difuzare pentru diferite producții, fapt pentru care crearea de conținut propriu a devenit, de la un timp, o idee foarte bună. Un caz ciudat legat de licențele de difuzare este lipsa de pe site a sezoanelor din „Sons of Anarchy”, fiind disponibil pentru vizualizare un singur episod din sezonul 4.

Lună de lună vom actualiza lista cu cele mai bune seriale de pe Netflix în funcție de peliculele care sunt aduse sau eliminate de pe platforma de streaming online. Dincolo de asta, acceptăm cu drag critica constructivă în comentarii în legătură cu ordinea sau poziția unor producții, propuneri noi, dar și idei pentru alte noi liste și recomandări. Acestea fiind spuse, iată cele mai bune seriale de pe Netflix.

Cum a fost realizată această listă de seriale: fiecare dintre cele 100 cele mai bune seriale de pe Netflix au fost căutate pe IMDb, iar ordinea a fost realizată după notele acordate de persoanele care au urmărit fiecare producție în parte. De altfel, este posibil ca nu toate titlurile bune și foarte bune de pe Netflix să se regăsească în această listă, fapt pentru care primim cu drag noi recomandări.

100. The Society (2019-?)

Serialul este creat de Christopher Keyser și prezintă povestea unui grup de tineri care, după plecarea într-o excursie aparent banală, se găsesc în situația de a fi nevoiți să supraviețuiască de unii singuri după ce ajung într-o lume paralelă și care seamănă izbitor de mult cu orașul lor natal (cele mai bune seriale de pe Netflix).

99. Safe (2018)

Serialul prezintă povestea lui Tom Delaney, un chirurg pediatric și tată văduv a doi copii. Pe parcursul seriei, Tom Delaney se zbate să creeze o conexiune mai puternică cu fiica sa, în timp ce plâng moartea recentă a mamei și soției din cauza cancerului. După ce fiica sa de 16 ani dispare de acasă, Tom Delaney ajunge să descopere o serie de secrete în timp ce încearcă să își găsească fata.

98. Dynasty (2017-?)

Serialul american începe cu povestea lui Fallon Carrington, deranjată de logodna dintre Blake, tatăl ei miliardar, și Cristal, rivală și colegă de muncă în cadrul companiei familiei. În momentul în care încercările lui Fallon Carrington de a le distruge relația eșuează, iar mai apoi ratează o promovare în cadrul companiei, se aliază cu Jeff Colby și încearcă să își ducă planul la bun final.

97. Riverdale (2017-?)

Riverdale este un oraș aparent liniștit, unde toți se cunosc între ei. Dar lucrurile sunt date peste cap în momentul în care un membru al echipei de fotbal a liceului este găsit mort într-un râu. Din acest punct, toată lumea pare suspectă și toți par să aibă secrete care nu vor să fie aflate. Serialul urmărește viețile lui Archie, Veronica, Betty și a prietenilor lor care explorează întunericul din orașul lor.

96. Star Trek: Discovery (2017-?)

„Star Trek: Discovery” este un serial SF american, creat în anul 2017 de Bryan Fuller și Alex Kurtzman pentru CBS, o continuare a serialului „Star Trek: Enterprise”. Plasat cu circa zece ani înaintea aventurilor lui Kirk, Spock și a navetei Enterprise, USS Discovery începe să descopere noi lumi și noi forme de viață și are în centrul acțiunii războiul rece dintre Federația Planetelor și klingonieni.

95. Bad Blood (2017-?)

Serialul este o producție canadiană de televiziune creată și produsă de Simon Barry. Seria a avut premiera pe 21 septembrie 2017, pe postul de televiziune City TV. Producția urmărește povestea familiei Rizzuto, din orașul Montreal, cunoscută pentru crimă organizată, iar scenariul se bazează pe volumul „Business or Blood: Mafia Boss Vito Rizzuto’s Last War”, scris de Antonio Nicaso și Peter Edwards.

94. 3% (2016-?)

Serialul „3%” este o producție braziliană de televiziune creată de Pedro Aguilera, iar din distribuție fac parte actori ca Joao Miguel și Bianca Comparato. Seria este plasată într-un viitor apropiat în care un grup de persoane au șansa de a traversa o serie de provocări și etape din cadrul unui concurs, astfel putând fi acceptați în cadrul unei noi societăți. Dificultatea probelor face ca doar 3% să reușească.

93. Star Trek: Enterprise (2001-2005)

„Star Trek: Enterprise” este un serial de televiziune, clasat sub genul SF, care se desfășoară în universul Star Trek, creat de Gene Roddenberry. Serialul urmărește aventurile navei stelare Enterprise, prima navă pământeană capabilă să atingă viteza de Warp 5, cu zece ani înainte de formarea Federației Unite a Planetelor, prezentată în seriile anterioare din cadrul universului Star Trek.

92. Designated Survivor (2016-?)

Serialul american urmărește personajul interpretat de Kiefer Sutherland, Tom Kirkman, un membru de grad inferior din cabinetul Statelor Unite ale Americii, care devine președintele țării după ce atât președintele în funcțiune, cât și toți superiorii lui Kirkman care ar fi putut să îl înlocuiască au fost uciși.

91. Timeless (2016-2018)

Un criminal misterios fură un secret de stat important despre o mașină a timpului și intenționează să distrugă Statele Unite ale Americii pe care o știm, schimbând trecutul. Singura speranță este o echipă neașteptată, formată dintr-un om de știință, un soldat și o profesoară de istorie, care trebuie să folosească prototipul pentru a călători înapoi în timp, acolo unde s-au petrecut evenimente critice.

90. 12 Monkeys (2015-2018)

Serialul american prezintă parcursul unui călător în timp din viitorul post-apocaliptic, care apare în prezent și care are misiunea de a localiza și a eradica sursa unei plăgi mortale care poate să distrugă întreaga rasă umană prezentă.

89. Chilling Adventures of Sabrina (2018-?)

Aniversarea de 16 ani a unei vrăjitoare reprezintă un eveniment cu adevărat deosebit. Serialul prezintă povestea Sabrinei Spellman, o adolescentă care s-a dovedit a fi pe jumătate vrăjitoare și jumătate muritoare. Toată viața sa a așteptat cu sufletul la gură să împlinească vârsta de 16 ani, dar evenimente dintre cele mai neașteptate o forțează să aleagă între lumină și întuneric.

88. Continuum (2012–2015)

Kiera Cameron este transportată din anul 2077 în 2012 atunci când un grup de teroriști din timpul ei scapă în prezentul nostru. Pentru a îi urmări și a îi opri să pună în pericol trecutul, Kiera se alătură forțelor de poliție locale și se folosește de aptitudinile unui tânăr geniu tehnician. Viitorul în anul 2077 este unul distopic în care un singur guvern mondial s-a prăbușit și corporațiile domină planeta prin introducerea de supraveghere a populației într-un stat polițienesc și înlăturând multe drepturi sociale fundamentale ale omului.

87. Unbreakable Kimmy Schmidt (2015–2019)

Serialul de dramă o are în centrul atenției pe Kimmy Schmidt, o femeie care după 15 ani în care a făcut parte dintr-un cult este salvată, alături de alte trei femei, fapt care cauzează o senzație națională. Kimmy se mută în orașul New York și începe să își trăiască viața și să se bucure de tot ceea ce îi oferă aceasta.

86. The 100 (2014-?)

După o perioadă de 97 de ani de la distrugerea omenirii de o bombă atomică, o navă spațială în care se află singurii supraviețuitori de pe planetă trimit un grup de 100 de delincvenți înapoi pe Terra pentru a investiga posibilitatea colonizării.

85. The Vampire Diaries (2009-2017)

Elena a avut parte de o tragedie în familie, părinții ei murind într-un accident de mașină. Elena rămâne pe lume doar cu fratele ei de 15 ani. În liceul ei, la început de an școlar, își face apariția Ștefan, un nou elev misterios și carismatic. Cei doi încep să se cunoască și să petreacă timp împreună până se îndrăgostesc. Însă Elena nu știe că Ștefan este un vampir care trăiește de peste 200 de ani printre vii.

84. The Alienist (2018)

Serialul este un thriller a cărui acțiune se desfășoară în cartierele rău famate din New York, din perioada Golded Age, și îl are în prim plan pe Laszlo Kreizler, un psihiatru genial preocupat obsesiv de un nou domeniu controversat, cel al tratării bolilor mintale. Acesta a găsit soluția prin care să prindă un ucigaș cunoscut ale cărui tinere victime sunt supuse unor ritualuri macabre.

83. Jane the Virgin (2014-?)

Jane este o tânără de origine latină din Miami care rămâne însărcinată după ce este inseminată artificial din neglijența unui spital. Sarcina îi va da fetei viața peste cap, mai ales după ce în joc intră și Rafael, tatăl biologic al copilului, care începe să se îndrăgostească de Jane deși este căsătorit cu Petra. Însă Petra va încerca să facă tot ceea ce este posibil pentru a împiedica o apropiere între Jane și Rafael.

82. Star Trek: Voyager (1995-2001)

Nava Voyager trebuie să urmărească un grup de rebeli care se opun tratatului de pace. Datorită unor împrejurări nefericite, ambele nave sunt aruncate la marginea galaxiei și trebuie să își unească forțele pentru a găsi drumul spre casă. În serial apare pentru prima dată drept căpitan o femeie, Katheryn Janeway.

81. The OA (2016-?)

În centrul atenției se află Prairie, o tânără care revine în orașul familiei adoptive la șapte ani de la dispariția sa. Revenirea are câteva aspecte ce iau comunitatea prin surprindere. Tânăra poate acum să vadă, are spatele acoperit cu o cicatrice și nu vrea să sufle o vorbă despre ce i s-a întâmplat în perioada în care a lipsit. Prairie refuză să dea orice informaţie FBI-ului şi părinţilor și strânge un grup de persoane cărora le descrie aventurile prin care a trecut în cei șapte ani.

4 comentarii

Abonare la newsletter