Raftul cu filme

Top 100 cele mai bune seriale de urmărit pe Netflix chiar acum (decembrie 2019)

Platforma de streaming online Netflix, momentan cea mai ofertantă opțiune în materie de conținut online legal din țara noastră, ascunde o mulțime de pelicule și producții premiate la nivel mondial care merită să fie vizionate măcar o dată în viață. Cele mai bune seriale de pe Netflix nu îți sunt recomandate pe platformă pentru că este mai în câștigul lor să scoată la înaintare conținutul propriu.

Netflix, asemenea serviciilor Hulu, Amazon și HBO GO, întâmpină de multe ori probleme cu licențele de difuzare pentru diferite producții, fapt pentru care crearea de conținut propriu a devenit, de la un timp, o idee foarte bună.

Lună de lună vom actualiza lista cu cele mai bune seriale de pe Netflix în funcție de peliculele care sunt aduse sau eliminate de pe platforma de streaming online. Dincolo de asta, acceptăm cu drag critica constructivă în comentarii în legătură cu ordinea sau poziția unor producții, propuneri noi, dar și idei pentru alte noi liste și recomandări. Acestea fiind spuse, iată cele mai bune seriale de pe Netflix.

Cum a fost realizată această listă de seriale: fiecare dintre cele 100 cele mai bune seriale de pe Netflix au fost căutate pe IMDb, iar ordinea a fost realizată după notele acordate de persoanele care au urmărit fiecare producție în parte. De altfel, este posibil ca nu toate titlurile bune și foarte bune de pe Netflix să se regăsească în această listă, fapt pentru care primim cu drag noi recomandări.

100. The Society (2019-?)

Serialul este creat de Christopher Keyser și prezintă povestea unui grup de tineri care, după plecarea într-o excursie aparent banală, se găsesc în situația de a fi nevoiți să supraviețuiască de unii singuri după ce ajung într-o lume paralelă și care seamănă izbitor de mult cu orașul lor natal (cele mai bune seriale de pe Netflix).

99. Riverdale (2017-?)

Riverdale este un oraș aparent liniștit, unde toți se cunosc între ei. Dar lucrurile sunt date peste cap în momentul în care un membru al echipei de fotbal a liceului este găsit mort într-un râu. Din acest punct, toată lumea pare suspectă și toți par să aibă secrete care nu vor să fie aflate. Serialul urmărește viețile lui Archie, Veronica, Betty și a prietenilor lor care explorează întunericul din orașul lor.

98. Dynasty (2017-?)

Serialul american începe cu povestea lui Fallon Carrington, deranjată de logodna dintre Blake, tatăl ei miliardar, și Cristal, rivală și colegă de muncă în cadrul companiei familiei. În momentul în care încercările lui Fallon Carrington de a le distruge relația eșuează, iar mai apoi ratează o promovare în cadrul companiei, se aliază cu Jeff Colby și încearcă să își ducă planul la bun final.

97. Safe (2018)

Serialul prezintă povestea lui Tom Delaney, un chirurg pediatric și tată văduv a doi copii. Pe parcursul seriei, Tom Delaney se zbate să creeze o conexiune mai puternică cu fiica sa, în timp ce plâng moartea recentă a mamei și soției din cauza cancerului. După ce fiica sa de 16 ani dispare de acasă, Tom Delaney ajunge să descopere o serie de secrete în timp ce încearcă să își găsească fata.

96. 3% (2016-?)

Serialul „3%” este o producție braziliană de televiziune creată de Pedro Aguilera, iar din distribuție fac parte actori ca Joao Miguel și Bianca Comparato. Seria este plasată într-un viitor apropiat în care un grup de persoane au șansa de a traversa o serie de provocări și etape din cadrul unui concurs, astfel putând fi acceptați în cadrul unei noi societăți. Dificultatea probelor face ca doar 3% să reușească.

95. Star Trek: Discovery (2017-?)

„Star Trek: Discovery” este un serial SF american, creat în anul 2017 de Bryan Fuller și Alex Kurtzman pentru CBS, o continuare a serialului „Star Trek: Enterprise”. Plasat cu circa zece ani înaintea aventurilor lui Kirk, Spock și a navetei Enterprise, USS Discovery începe să descopere noi lumi și noi forme de viață și are în centrul acțiunii războiul rece dintre Federația Planetelor și klingonieni.

94. Bad Blood (2017-?)

Serialul este o producție canadiană de televiziune creată și produsă de Simon Barry. Seria a avut premiera pe 21 septembrie 2017, pe postul de televiziune City TV. Producția urmărește povestea familiei Rizzuto, din orașul Montreal, cunoscută pentru crimă organizată, iar scenariul se bazează pe volumul „Business or Blood: Mafia Boss Vito Rizzuto’s Last War”, scris de Antonio Nicaso și Peter Edwards.

93. Star Trek: Enterprise (2001-2005)

„Star Trek: Enterprise” este un serial de televiziune, clasat sub genul SF, care se desfășoară în universul Star Trek, creat de Gene Roddenberry. Serialul urmărește aventurile navei stelare Enterprise, prima navă pământeană capabilă să atingă viteza de Warp 5, cu zece ani înainte de formarea Federației Unite a Planetelor, prezentată în seriile anterioare din cadrul universului Star Trek.

92. 12 Monkeys (2015-2018)

Serialul american prezintă parcursul unui călător în timp din viitorul post-apocaliptic, care apare în prezent și care are misiunea de a localiza și a eradica sursa unei plăgi mortale care poate să distrugă întreaga rasă umană prezentă.

91. Continuum (2012–2015)

Kiera Cameron este transportată din anul 2077 în 2012 atunci când un grup de teroriști din timpul ei scapă în prezentul nostru. Pentru a îi urmări și a îi opri să pună în pericol trecutul, Kiera se alătură forțelor de poliție locale și se folosește de aptitudinile unui tânăr geniu tehnician. Viitorul în anul 2077 este unul distopic în care un singur guvern mondial s-a prăbușit și corporațiile domină planeta prin introducerea de supraveghere a populației într-un stat polițienesc și înlăturând multe drepturi sociale fundamentale ale omului.

13 comentarii