Raftul cu filme

Top 11 cele mai bune seriale în care joacă actorul chilian Pedro Pascal

seriale cu Pedro Pascal, Pedro Pascal
Imagine via PRO TV / Pedro Pascal

Pedro Pascal este, fără doar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului la noi în țară, fiind admirat de români mai ales pentru rolurile făcute în producții ca „The Last of Us”, „Narcos” și „The Mandalorian”. Aceste seriale cu Pedro Pascal sunt cunoscute publicului larg datorită promovării fără încetare în contextul platformelor de streaming online ajunse în ultimii ani și în România.

Există însă și o mulțime de alte seriale cu Pedro Pascal care au fost apreciate de-a lungul timpului de criticii de cinema, iar aici putem aminti „The Mentalist” sau „Homeland”, două producții în a căror distribuție și-a făcut loc și actorul chilian.

Pedro Pascal s-a născut pe 2 aprilie 1975, în Chile, și este un actor chiliano-american. Mama sa, Veronica Pascal Ureta, a fost psiholog pentru copii, iar tatăl său, Jose Balmaceda, este medic specialist în fertilizare in vitro, în timp ce fratele său mai mic, Lucas Balmaceda, este actor în Chile. Pedro Pascal are rădăcini spaniole după un bunic basc și după o bunică din Mallorca. Părinții lui Pascal au fost susținătorii lui Allende și au fost implicați în mișcarea de opoziție împotriva dictaturii militare a lui Augusto Pinochet în Chile în perioada nașterii lui Pascal.

Din această cauză, la scurt timp după naștere, familia lui Pascal a primit azil politic în Danemarca. Familia s-a mutat în cele din urmă în Statele Unite, iar Pascal a fost crescut în Orange County, California și San Antonio, Texas. Pascal a fost implicat în înotul competitiv în primii ani și a luat parte la campionatele de stat din Texas la vârsta de 11 ani, dar a încetat imediat înotul competitiv după ce a intrat în clasa de teatru. El a studiat actoria la Orange County School of the Arts.

Raftul cu Filme îți prezintă o listă cu 11 cele mai bune seriale cu Pedro Pascal.

11. Body of Proof (2011-2013) – 7,1 pe IMDb

Fostul neurochirurg de top, doctorul Megan Hunt este acum medic legist și menține un echilibru precar între analizarea cadavrelor, soluționarea cazurilor și viața sa personală. „Body of Proof” este un serial american difuzat în trecut pe postul ABC. A fost creat de Christopher Murphey și produs de ABC Studios.

10. Graceland (2013-2015) – 7,6 pe IMDb

În urma unui raid al guvernului american, o proprietate de pe o plajă din California de Sud a fost ocupată și transformată într-o reședință în care locuiesc agenți sub acoperire. Fiecare din aceștia sunt membri de top la diferite agenții precum DEA sau FBI. Proaspăt absolvent, primul din clasa sa, bobocul FBI Mike Warren este noul locatar al casei. Având o inteligență superioară și neplăcându-i minciunile, ar putea să le facă viață complicată noilor colegi, printre care și mentorului său, legendarul agent FBI Paul Briggs.

9. Nikita (2010-2013) – 7,7 pe IMDb

Nikita este o asasină antrenată de Divizie, o organizație secretă care alege tineri cu un trecut zbuciumat pentru a-i transforma în asasini. Nikita este prima recrută care scapă de Divizie și are în plan să distrugă această organizație cu ajutorul lui Alex, o tânără care dorește să își răzbune părinții. Fostul antrenor al Nikitei, Michael, care lucrează încă în Divizie și de care a fost îndrăgostită, se află pe urmele ei. Oare va reuși să o prindă sau aceasta își va duce planul la bun sfârșit?

8. Calls (2021) – 7,7 pe IMDb

„Calls” este o mini-serie americană creată de Fede Alvarez. Serialul este bazat pe o producție franțuzească, cu același nume, creată de Timothee Hochet. Serialul american este o co-producție a Apple TV și postul de televiziune francez Canal+. Premiera a avut loc pe 19 martie 2021 pe platforma de streaming online Apple TV.

7. CSI: Crime Scene Investigation (2000-2015) – 7,7 pe IMDb

În Las Vegas, orașul în care nu mulți sunt cei care pot visa frumos, căci fărădelegea este prea des întâlnită, o echipă de criminaliști devotați rezolvă orice caz, oricât ar fi de greu. Conduși de Gill Grissom, sunt niște profesioniști ca nimeni alții. Descoperă dovezi acolo unde nimeni nu vede nimic folosindu-și inteligența și intuiția, găsind detalii invizibile și folosind tehnologia cea mai avansată.

6. The Mentalist (2008-2015) – 8,1 pe IMDb

Patrick Jane este detectiv la Biroul de Investigații Criminale din California. Este cunoscut pentru faptul că a elucidat un număr impresionant de crime datorită talentului deosebit de a observa până la cele mai mici detalii. În echipă, Patrick este notoriu pentru lipsa de protocol și așa zisa faimă de medium, deși acum recunoaște că în trecut s-a prefăcut că are abilități paranormale. Talentul lui Jane de a rezolva cazuri de mare importanță este mereu analizat de colegii săi. Cu toate acestea, agentul Teresa Lisbon nu se teme să accepte că nu îl dorește pe Jane în echipa sa datorită faptului că este narcisist, teatral, periculos și fără limite.

5. Homeland (2011-2020) – 8,3 pe IMDb

Este un serial creat pentru televiziunea americană de Howard Gordon și Alex Gansa, care se bazează pe serialul israelian „Hatufim”, realizat de Gideon Raff. Personajul principal este Carrie Mathison, un agent CIA care a ajuns să creadă că un pușcaș marin ce a fost ținut captiv de Al-Qaeda ca prizonier de război a fost întors de către dușman împotriva Statelor Unite, iar acum reprezintă o amenințare. Serialul american a avut premiera pe 2 octombrie 2011.

4. The Mandalorian (2019-?) – 8,7 pe IMDb

„The Mandalorian” este un serial american care a avut premiera pe Disney Plus pe 12 noiembrie 2019. Stabilit în universul Războiul Stelelor, serialul are loc la cinci ani de la evenimentele din „Întoarcerea lui Jedi” și prezintă un vânător de recompense dincolo de raza de acțiune a Noii Republici. Jon Favreau are rolul de creator, scenarist principal, showrunner și producător co-executiv, alături de Dave Filoni și Colin Wilson. Rolul principal titular este interpretat de Pedro Pascal.

3. Narcos (2015-2017) – 8,8 pe IMDb

Serialul produs de Netflix spune povestea adevărată a expansiunii și creșterii influenței cartelurilor drogurilor în lume și, de asemenea, a eforturilor autorităților de a le ține piept în cadrul unui conflict sângeros. Serialul surprinde numeroasele forțe implicate în lupta antidrog, justiția, poliția, politica, societatea civilă, și luptele pentru controlul cocainei, una dintre cele mai prețioase mărfuri din lume.

2. The Last of Us (2023-?) – 8,9 pe IMDb

„The Last of Us” este plasat într-un viitor post-apocaliptic și post-pandemic și prezintă relația dintre Joel, un contrabandist, și Ellie, o adolescentă care ar putea deține cheia încheierii pandemiei. Joel, un supraviețuitor călit, trebuie să o scoată pe tânăra de 14 ani din zona de carantină. Ceea ce începe ca o acțiune minoră devine o călătorie brutală și emoționantă prin varianta distopică a Statelor Unite, depinzând unul de celălalt pentru supraviețuire.

1. Game of Thrones (2011-2019) – 9,2 pe IMDb

Într-un tărâm în care vara durează cât un deceniu, iar iernile vieți, belelele pândesc la tot pasul. Din sudul machiavelic și sălbaticele ținuturi din est până în nordul înghețat și anticul zid ce protejează regatul de întuneric, două puternice familii sunt prinse într-un joc mortal de-a șoarecele și pisica, al cărui scop este controlul absolut asupra celor Șapte Regate din Westeros. În timp ce trădările, poftele carnale, intrigile și forțele supranaturale zguduie cele patru colțuri ale regatelor, sângeroasa luptă pentru tronul de fier va avea consecințe neprevăzute.

Octavian Petrescu

Sunt pasionat de filme și documentare, dar mai ales de peliculele biografice care aduc un plus de valoare cinematografiei. Prefer oricând un film european în defavoarea unuia american, iar când nu scriu despre filme și seriale îmi petrec timpul în compania lui Charlie, un labrador de un an și șapte luni.

Scrie un comentariu