Raftul cu filme

Festivalul de Film Independent To The Wild deschide înscrierile pentru a doua ediție

Festivalul de Film Independent To The Wild, To The Wild Independent Film Festival, To The Wild, evenimente, evenimente de film, București, filme în București, filme în aer liber
Imagine via To The Wild Film Festival

Ai realizat un film de scurt sau lungmetraj cu care te mândrești? Înscrie-l la To The Wild Independent Film Festival, ediția a doua! Realizatorii de film independent sunt invitați să își înscrie creațiile, alături de o scurtă descriere personală, la adresa tothewildfestival@gmail.com, cu subiectul „For your consideration”.

Pentru trimiterea filmelor se pot folosi atât platformele de transfer de fișiere, precum MyAirBridge, WeTransfer, Filemail și altele, cât și cele de streaming, precum YouTube, Vimeo și altele. Sunt acceptate orice gen, tip sau lungime de film, dar vor fi preferate în general scurtmetrajele de ficțiune.

Conceput pentru iubitorii de cinema în aer liber, To The Wild Independent Film Festival și-a propus încă de la prima ediție să fie independent de orice elemente comerciale și compromisuri aferente. Astfel, între filme nu se difuzează reclame, nu există activări de branduri, vânzare de produse sau percheziții de mâncare și băutură la intrare, publicul fiind încurajat să își aducă propria selecție de gustări.

Intrarea este liberă, iar având în vedere că totul se petrece într-un cadru natural superb, un luminiș liniștit înconjurat de o pădure, de la marginea orașului București (acces dinspre capătul bulevardului Timișoara, zona CET Vest), publicul este responsabil de propriul confort.

Se recomandă astfel pregătirea unui minim kit de festival pentru a vă putea bucura din plin de experiență (loțiune anti-țânțari, pătură de picnic, perne gonflabile, haine cu mânecă lungă). De asemenea, pentru o calitate audio superioară, festivalul oferă celor cu Radio FM pe smartphone posibilitatea inedită de a asculta sunetul filmelor la căști, asemeni unui cinema drive-in.

To The Wild Independent Film Festival, To The Wild, evenimente, evenimente de film, București, filme în București, filme în aer liber

Organizatorii pun la dispoziție și un stoc limitat de sucuri, apă, bere și popcorn, sub forma unui concept mai rar întâlnit, numit Honor System, care presupune că spectatorii pot ajuta acoperirea consumației cu orice sumă doresc, oferind celor dornici să susțină proiectul posibilitatea de a face pe calea acesta o mică donație.

To The Wild Independent Film Festival promite să ofere o noapte plină de filme, atât românești, cât și străine, proiecția fiind urmată de un foc de tabără uriaș care va alimenta discuțiile în cadrul unui after party sub cerul liber de vară.

To The Wild Independent Film Festival, To The Wild, evenimente, evenimente de film, București, filme în București, filme în aer liber

Data limită a înscrierilor, cât și data festivalului (care depinde de mai mulți factori, inclusiv cei meteorologici), alături de multe alte detalii, vor fi anunțate în timp util pe pagina oficială a festivalului, pe contul de Instagram, cât și pe conturile de Facebook ale celor doi organizatori Cosmin Gurău și Ștefan Nistor.

To The Wild Independent Film Festival este un festival de film independent, de tip picnic, complet necomercial. Nu este afiliat vreunei organizații politice, non-guvernamentale sau religioase. De asemenea, nu reprezintă un manifest anti-capitalist, ridicând doar un semnal de alarmă vis-a-vis de excesele valorilor comerciale de aparență la evenimentele culturale, în detrimentul valorilor de esență, și al experienței publicului.

Citește mai multe articole despre evenimente pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu