Raftul cu filme

Un nou post TV de filme și seriale turcești în România: Timeless Drama Channel (TDC)

TDC, SPI International, posturi TV, Timeless Drama Channel
Siglă / Timeless Drama Channel (TDC)

SPI International, compania care controlează posturile de televiziune FilmBox atât în România, în spațiul european, cât și în întreaga lume, a lansat oficial la nivel global, pe 8 aprilie 2019, noul post de televiziune Timeless Drama Channel (TDC), în parteneriat cu Ay Yapim, unul dintre cei mai mari producători media din Turcia.

Conform unui comunicat de presă remis de SPI International, canalul de televiziune cu filme și seriale turcești Timeless Drama Channel (TDC) va ajunge oficial și în România în perioada imediat următoare, urmând să fie preluată de operatorii de televiziune din țara noastră, probabil, în luna aprilie sau mai 2019.

Anunțat în octombrie 2018, canalul Timeless Drama Channel (TDC) va fi difuzat, pentru început, la nivel european, în zece limbi, precum română, bulgară, sârbă, croată, macedoniană, arabă și albaneză, fiind distribuită în Europa prin satelitul Eutelsat 16A, la poziția orbitală 16 grade est, conform celor de la HD Satelit.

Aceeași publicație citată anunță că compania SPI International a semnat acorduri de retransmisie cu șase operatori din spațiul european, precum A1 (Croația), Ipko și Kujtesa (Kosovo), Digi Alb și RTL (Albania) și A1 (Macedonia).

Oficiali SPI, despre lansarea Timeless Drama Channel:

„SPI International/Filmbox lansează noul post de televiziune Timeless Drama Channel, dedicat celor care urmăresc și apreciază serialele turcești realizate cu bugete enorme, dar și celor care urmăresc producțiile de lungmetraj turcești”.

„Producțiile turcești sunt cerute într-o mulțime de teritorii, inclusiv în Europa Centrală și Europa de Est, în Africa de Sud și America Latină, fapt pentru care SPI International vine cu o soluție și lansează Timeless Drama Channel, un canal HD cu filme și seriale turcești de calitate și care duc la audiențe record în multe regiuni”, adaugă Berk Uziyel, CEO SPI International/Filmbox.

Conform celor spuse de Berk Uziyel, CEO SPI International/FilmBox, lansarea noului post de televiziune Timeless Drama Channel (TDC) vine ca urmare a cererii foarte mari de filme și seriale turcești pe o mulțime de piețe din lume, precum Europa Centrală, America Latină, Europa de Est, Africa de Sud și chiar Orientul Apropiat, fapt pentru care s-a ajuns la conceptul unui post de televiziune dedicat serialelor turcești, telenovelelor, filmelor și producțiilor din Turcia.

La ce operatori români intră Timeless Drama Channel:

Recent, printr-un comentariu pe Facebook, via HD Satelit, reprezentanți ai postului de televiziune Timeless Drama Channel (TDC) afirmă: „Bună ziua! Mulțumim pentru interes și ne bucurăm că serialele și filmele noastre vă stârnesc interesul. Suntem în discuții cu toți operatorii din România, prin urmare acest răspuns îl găsiți mai degrabă la operatorii de cablu și televiziune din această țară”.

Cu toate acestea, mai multe persoane afirmă, în comentarii pe site-ul HD Satelit, că postul de televiziune Timeless Drama Channel (TDC) ar urma să intre, cel mai probabil, în grilele operatorilor UPC, AKTA, Focus Sat, INES și Orange Satelit. Aceștia exclud că stația TV ar urma să fie preluată de Digi, Telekom și Nextgen.

Conform unor informații publicate pe 5 august 2019, postul de televiziune Timeless Drama Channel a intrat în grila de bază a operatorului de cablu UPC, fiind disponibil pentru vizualizare tuturor abonaților UPC din România. Postul de televiziune TDC poate fi găsit pe poziția 110 în grila celor de la UPC.

Ce producții difuzează postul TV în România:

20 Minutes (2013) – serial de acțiune, dramă și romantic
The 8th Day (2018) – serial de dramă
Black Money Love (2014-2015) – serial de acțiune, dramă și crimă
Five Brothers (2015) – serial de comedie, dramă și familie
Kurt Seyit and Shura (2014) – serial istoric, de dramă și de acțiune
Red Scarf (2011-2012) – serial de dramă
The Uncle in Black (2012-2015) – serial de acțiune, dramă și romantic
The End (2012-?) – serial de aventură, dramă și mister

Citește mai multe articole despre posturile TV pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, canalul oficial de YouTube și contul de Instagram.

12 comentarii