Raftul cu filme

O zi de TIFF în plus: festivalul de anul acesta va avea loc până pe 24 iunie 2024

TIFF, Full Moon Script Contest, caravana TIFF, TIFF România, evenimente, evenimente de film
Imagine via TIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din anul 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial. TIFF va avea loc între 14 și 24 iunie 2024, incluzând astfel și a doua zi de Rusalii, de pe 24 iunie 2024, declarată sărbătoare legală. Această nouă zi a Festivalului Internațional de Film Transilvania va fi dedicată retrospectivei celor mai populare filme din întregul festival, filmelor premiate, dar și unor evenimente surpriză.

Cel mai mare festival de film din țară pregătește, ca în fiecare an, sute de proiecții, cine-concerte, evenimente speciale și întâlniri cu staruri. Peste 150.000 de cinefili sunt așteptați anul acesta la Cluj-Napoca pentru festival, în sălile de cinema, dar și în spațiile outdoor și alternative. Numărul participanților a crescut constant în ultimii ani, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atrăgând un număr tot mai mare de turiști români și străini în Transilvania.

Conform unui studiu realizat de studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, peste 70% dintre participanții non-rezidenți vizitează Clujul pentru TIFF. În pregătirea programului final, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a pus în vânzare abonamentele pentru această nouă ediție.

Cinefilii pot alege abonamente care le permit accesul la zece proiecții, 25 de proiecții și evenimente speciale, sau abonamentul Gold care le oferă acces complet la festival. Mai multe detalii despre abonamentele TIFF se pot găsi pe site-ul oficial al festivalului: tiff.ro. Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de către Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Amintim faptul că în această perioadă se desfășoară și cea de-a doua rezidență creativă a primei ediții a programului Full Moon Creative Lab, o inițiativă a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Între 7 și 13 martie, 12 scenariști se reunesc la Castelul Bethlen-Haller din Transilvania, unde au ocazia să își dezvolte abilitățile de scriere, alături de experți internaționali din industria filmului.

Alexandra Vlaicu

Pasionată de seriale, ca mai toate fetele, urmăresc tot ce apare nou pe platformele de streaming online din România. Am o afinitate aparte pentru Netflix, dar nici cu HBO GO nu îmi este rușine. Mare fană a serialului Friends, am un motan pe nume Joe și un iubit care îmi ține companie de fiecare dată când mă uit la ceva nou.

Scrie un comentariu