Raftul cu filme

„The Young Pope” ajunge pe TV. Când începe și pe ce post se poate vedea în România

The Young Pope ajunge pe TV, The Young Pope, seriale, FilmBox, seriale pe FilmBox, seriale pe TV, seriale italiene
Imagine via IMDb / The Young Pope

Serialul The Young Pope ajunge pe TV, pe micile ecrane din România. Pe 28 aprilie, pe postul de televiziune FilmBox Premium, începe cea mai costisitoare producție italiană de televiziune din istorie, regizată de Paolo Sorrentino. Cu un buget de 40 de milioane de euro și vândut în peste 110 țări, serialul recreează atmosfera din interiorul Vaticanului, fără ca vreo scenă să fie filmată acolo.

Povestea Papei Lenny Belardo sau Pius al XIII-lea, primul papă de origine americană, a necesitat reconstruirea decorului în totalitate, inclusiv Capela Sixtină și biblioteca papală, oficialii de la Vatican nedorind sub nicio formă să coopereze la acest proiect italian de televiziune.

Jude Law este actorul care dă viață tânărului Papă controversat, un Papă total diferit de modelul cu care suntem obișnuiți: „După un suveran al bisericii care este atât de apreciat pentru relația sa cu oamenii și cu mulțimile, mi-am imaginat un alter ego total diferit. Un om profund legat de tradițiile și ritualurile ancestrale ale Bisericii Romano-Catolice. Un Papă care închide ușile în loc să le deschidă larg”, a explicat regizorul Paolo Sorrentino, încântat de colaborarea cu actorul britanic.

„Mi-am dorit un actor care să portretizeze atât un anumit aspect al vieții, cât și opusul acestui aspect, iar Jude a demonstrat că este capabil de așa ceva. Are capacități excepționale de concentrare și rezistență. A fost un film lung, dar el s-a dedicat acestui proiect cu un profesionalism și o concentrare pe care nu le vezi prea des. A avut încredere în mine. Pentru un regizor, încrederea actorului este un dar care previne o serie de probleme neplăcute pe platou”, a adăugat regizorul.

Pentru și mai multă autenticitate, hainele papale purtate de Jude Law au fost create de magazinul care îi asigură vestimentația și adevăratului Papă. De altfel, actorul a mărturisit că hainele au avut un impact foarte mare asupra sa și că nu poate uita momentul în care a purtat pentru prima oară roba papală.

„Filmul este despre credință și îndoială, iar acest Papă este unul care intrigă. Este un Papă al contradicțiilor pentru că el nu știe să mintă. Mi-am dorit foarte mult să lucrez cu Paolo Sorrentino, eram fascinat de filmele lui și de faptul că folosește foarte mult limbajul non-verbal în proiectele sale”, a povestit actorul Jude Law.

Un alt nume important din distribuția serialului este cel al lui Diane Keaton, care joacă rolul Măicuței Maria: „Mi s-a părut că această actriță extraordinară a jucat în prea multe comedii, având în vedere că ani în urmă a demonstrat un talent excepțional pentru roluri dramatice în egală măsură”, și-a explicat alegerea Paolo Sorrentino. Este a doua oară când Diane Keaton se regăsește în această postură.

În 2001, a jucat în comedia neagră „Sister Mary Explains it All”, iar pentru Jude Law este al doilea proiect în care joacă rolul unui american rezident în Italia, după producția „The Talented Mr. Ripley”.

„Diane Keaton conferă personajului un simț al umorului unic. Ca om este extrem de modestă, nu realizează cât de iubită este și ce carieră minunată are în spate. Ea a fost principalul meu susținător în acest serial și a fost o plăcere să lucrez cu ea”, a declarat Jude Law.

Primul episod din The Young Pope ajunge pe TV sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 21:00, la FilmBox Premium. Toți clienții UPC se pot bucura de programele FilmBox Plus, FilmBox Family, FilmBox Premium și FilmBox Extra HD, disponibile în pachetul Play Maxim, până pe 30 aprilie, indiferent de abonamentul TV.

Citește mai multe articole despre seriale pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Un comentariu