Raftul cu filme

Filmul „The Square”, premiat cu Palme d’Or, intră pe 20 octombrie în cinematografe

the square, 2017, palme d'or, cannes
Imagine via IMDb / The Square (2017)

Comedia satirică The Square (în traducere „Pătratul”), în regia lui Ruben Ostlund, lungmetrajul care a câștigat anul acesta premiul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, intră în cinematografele din România începând cu ziua de 20 octombrie 2017. Pelicula este distribuită de Independenţa Film.

Christian este un respectat curator al unui muzeu de artă contemporană. Divorțat, dar tată devotat a doi copii, conduce o mașină electrică și sprijină cauze nobile. Expoziția sa, The Square, este o instalație care invită trecătorii să mediteze la altruism și la responsabilitatea pe care o au ca ființe umane. Uneori, însă, este dificil să trăiești conform propriilor tale principii.

Răspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului său îl aruncă într-o serie de situații jenante. Între timp, agenția de PR a muzeului creează o campanie neașteptată pentru The Square. Feedbackul este copleșitor și îl aruncă atât pe Christian, cât și muzeul, într-o criză existențială.

„Am vrut să fac un film elegant, cu elemente vizuale care să provoace și să delecteze spectatorii. Tematic, este un film despre responsabilitate și încredere, bogați și săraci, putere și slăbiciune. Despre credința în individ, care crește, versus cea în comunitate, care începe să dispară. Un film despre lipsa de încredere în stat, în media și în artă, spune regizorul Ruben Ostlund despre pelicula sa.

Filmul The Square (2017) este realizat în urma unei colaborări între Suedia, Germania, Franța și Danemarca, are 142 de minute, iar de scenariu și regie s-a ocupat Ruben Ostlund, cunoscut în lumea cinematografiei pentru lungmetrajele „Turist” (2014), „Play” (2011) și „De ofrivilliga” (2008). Montajul este semnat, de asemenea, de regizorul filmului distribuit de Independența Film.

Din distribuție fac parte, printre alții, nume ca Elisabeth Moss, Claes Bang și Dominic West. Directorul de imagine este Fredrik Wenzel. Un film produs de Erik Hemmendorff și Philippe Bober. Trei premii și două nominalizări a adunat filmul până în momentul de față la diferitele evenimente de film.

* mai multe detalii despre această producție pe IMDb
* citește mai multe știri și noutăți din cinematografie pe Raftul cu Filme

Scrie un comentariu