Raftul cu filme

Recenzie de film: „The Mule” (2018)

The Mule, Clint Eastwood
Imagine via IMDb / The Mule

Văd o mulțime de filme în fiecare lună, iar asta de aproape șapte ani. Asta nu înseamnă că mă pricep, însă am mereu păreri despre fiecare producție urmărită în parte. Despre multe n-am vorbit, doar le-am notat pe IMDb și le-am grupat în două liste mari: filme de văzut și filme mediocre. Însă îmi propun să vorbesc de acum pe site și pagina de Facebook despre fiecare titlu nou vizionat. Astăzi vorbim despre The Mule, lansat în anul 2018, cu Clint Eastwood în rolul principal.

A trecut ceva timp de când nu am mai publicat o recenzie pe pagina de Facebook și pe site, însă am menționat de la început că nu știu cât de des o să pot să le fac. Așa că sunt acoperit cu scuza asta, în caz că am nevoie de una. Una peste alta, am zis să aleg un film din categoria grea pentru recenzia de astăzi, iar opțiunile pe care le-am avut înainte de a începe vizionarea au fost „Vice” și The Mule.

Am ales The Mule într-un final și am lăsat „Vice” pentru mai târziu. Nu neapărat pentru că aveam așteptări mai mari de la el, dar „Vice” pare genul de film pe care trebuie să îl urmărești odihnit și cu mintea limpede, nu așa cum tocmai ce am făcut cu The Mule, pe care l-am terminat aproape de ora 02:00 și am început să scriu recenzia imediat după, ceea ce nu este chiar indicat pentru articole de genul.

Filmul ăsta, lansat în anul 2018, pare să fie ultimul rol jucat de Clint Eastwood, care, dacă nu știați, a ajuns la vârsta de 90 de ani. Poate pentru că este posibil să fie ultimul său proiect a ales să îl regizeze și să joace și rolul principal în același timp (nu că n-ar mai fi făcut-o și în trecut). Și nu spun că a făcut o treabă de prost gust, ci doar că era loc de mai bine.

Cu tot respectul pentru cariera sa, chiar dacă Clint Eastwood nu prinde un loc în top cinci personal al celor mai buni actori, rolul jucat este cel mult acceptabil. Desigur, vârsta își poate spune cuvântul în cazul său, însă nici măcar asta nu mă face să cred că filmul este unul grozav.

Lucrul care mă deranjează cel mai mult este că aveam anumite pretenții de la pelicula asta, iar ceea ce am văzut nu s-a apropiat prea mult de ceea ce aș fi vrut să vizionez. Personaje fără prea multă substanță, o distribuție cel mult mediocră pentru un astfel de film și o grabă aproape ciudată în a spune o poveste, cu toate că desfășurarea lungmetrajului are viteza unui melc de cursă scurtă.

Ceea ce salvează filmul și mă face să cred că se poate apropia de nota 7 (cel mult) este implicarea unui bătrân de 90 de ani într-un scenariu în care se regăsesc droguri, arme și mulți mexicani, dar și că este inspirat dintr-o poveste reală. The Mule impresionează cu câteva secvențe bune, cu câteva momente amuzante și cu câteva schimburi de replici foarte bune.

Dacă l-ai văzut, știi că vorbesc despre discuția din cafenea și de cea de la final, din mașină. Dacă nu l-ai văzut, o să afli cândva. În rest, o mulțime de replici la fel de bune ca o mămăligă fără sare, spuse de actori care nu prea aveau ce să caute alături de un nume ca al lui Clint Eastwood.

Filmul este lent, așa cum era de așteptat de la regizor, povestea este în regulă, coloana sonoră nu este deloc impresionantă, iar cinematografia este, per total, bună. O să îi dau nota 7 filmului The Mule și recunosc că și așa slab cum este tot e mai bun decât 80% din peliculele pe care am reușit să le vizionez anul ăsta.

Citește mai multe recenzii de filme și seriale pe Raftul cu Filme. Pe noi ne găsești pe pagina de Facebook, dar și pe conturile oficiale de YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu