Raftul cu filme

Filmul The Dancer (2016) deschide a treia ediție a Bucharest Dance Film Festival

2016, filme de dans, The Dancer
Imagine via IMDb / The Dancer (2016)

Cea de-a treia ediție Bucharest International Dance Film Festival va fi deschisă de lungmetrajul The Dancer (2016), regizat de franțuzoaica Stephanie di Giusto. Pelicula a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind inclusă în secțiunea Un certain regard.

The Dancer (2016, IMDb) spune povestea lui Loie Fuller, o răsfățată a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergere din Paris la începutul secolului al XX-lea. Cunoscuta dansatoare americană, un pioner al dansului modern, a fost și o sursă de inspirație pentru Toulouse-Lautrec, dar și pentru frații Lumiere. Producția se învârte în jurul relației sale complicate cu protejata și rivala sa Isadora Duncan.

Rolul principal este interpretat de cunoscuta artistă și cântăreață Soko, cunoscută în principal pentru „Her” și „Augustine”, distribuția fiind completată de Gaspard Ulliel, Melanie Thierry, Lily-Rose Depp și Francois Damiens. The Dancer (2016) va fi proiectat în premieră în România în cadrul Bucharest International Dance Film Festival pe 7 septembrie la Cinema „Elvire Popesco”.

2016, filme de dans, The Dancer
Imagine via IMDb / The Dancer (2016)

Cea mai importantă manifestare cinematografică din România dedicată producțiilor de dans, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 7-10 septembrie 2017. Tema ediției din acest an, The Age of the Strange, își propune o întoarcere la starea de natural, căutând modalități de expunere techno-surealiste, îmbrățișând contradicția și fragilitatea. Contextul din ce în ce mai tulburător al unei lumi în situație de criză pune sub semnul întrebării autenticitatea existenței cotidiene.

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Dance și finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român.

Partenerii acestui eveniment sunt Cinema „Elvira Popesco”, Centrul Național al Dansului București, Muzeul Național de Artă Contemporană, Ambasada Israelului, Ambasada Spaniei la București, Asociația „Odaia Creativă” și Gallery.

Scrie un comentariu