Raftul cu filme

Recenzie de film chinezesc: „The Blood Hound” (2016), de Jianhua Liu

The Blood Hound, recenzie de film, filme chinezești
Imagine via IMDb / The Blood Hound

Pe 12 aprilie a început, la București, la Cinemateca Eforie, prima ediție a Săptămânii filmului din vestul Chinei, un nou eveniment de cinematografie prezent în România grație organizatorilor din partea Festivalului Internațional de Film Transilvania și Festivalului Internațional de Film Silk Road, iar în deschiderea evenimentului a fost proiectat filmul chinezesc The Blood Hound, lansat în anul 2016 și regizat de Jianhua Liu.

Cu toate că vorbim de o producție premiată la nivel internațional, care a reușit să câștige Silver Award la Montreal International Film Festival, în cadrul secțiunii de filme chinezești, Golden Angel Award la Chinese American Film Festival și Best Feature la Silk Road International Film Festival, pe mine nu m-a impresionat atât de mult încât să îl pot nota ca un lungmetraj peste medie.

Am mai văzut câteva filme originare din China până acum (preferatul meu rămâne în continuare „Mou gaan dou”, lansat în 2002), însă The Blood Hound nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele, dar fiind un film de dramă și de familie, a reușit oarecum să atingă nivelul de dramatism la care s-ar fi așteptat publicul.

The Blood Hound, recenzie de film, filme chinezești
Imagine via IMDb / The Blood Hound

Problema nu este nici la modul directorului de imagine de a imortaliza o mulțime de expresii faciale în anumite momente de cumpănă (asemănător oarecum cu cinemaul indian). Ci mai degrabă la a surprinde dragostea dintre om și natură, cea pe care filmul pare să dorească să o promoveze încă de la început. Iubirea față de lumea sălbatică nu vine deodată cu grija purtată unui câine, ci cu ocrotirea naturii și încercarea de a nu o lăsa pradă distrugerii.

Dincolo de asta, povestea filmului este destul de complexă și dă o esență aparte peliculei, iar la un moment dat ajungi să savurezi ceea ce vezi. Însă există destule momente în care decupajul făcut la montaj reușește să te facă să pierzi firul poveștii. Nu știu dacă aș recomanda lungmetrajul cuiva care caută producții asiatice de urmărit, dar dacă dorești să devii cât de cât familiar cu cinemaul Chinei, poate că The Blood Hound este un punct de pornire.

Citește mai multe recenzii de filme pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu