Raftul cu filme

Documentarul românesc „Țara moartă” este disponibil pe DVD. Unde poate fi găsit

Țara moartă este disponibil pe DVD, cel mai de succes documentar, documentarul Țara moartă, Radu Jude, filme românești, Țara Moartă, filme
Regizorul Radu Jude / Țara Moartă (2017)

Documentarul românesc Țara moartă este disponibil pe DVD. Cel mai de succes documentar românesc al anului 2017, realizat de regizorul Radu Jude, vizionat de nu mai puțin de 5.200 de persoane în cinematografele din țara noastră, poate fi acum cumpărat de pasionații genului, de colecționarii de filme, dar și de cei pe care fotografiile prezentate în documentar i-au impresionat.

Pachetul complet include documentarul românesc, cu subtitrări în limba engleză, trailerul oficial, dar și spoturile oficiale de promovare a Festivalului de Teatru Tânăr de la Sibiu. DVD-ul cu filmul românesc „Țara moartă”, lansat în anul 2017, poate fi găsit în rețeaua librăriilor Cărturești, dar și pe internet, pe cărturești.ro.

Documentarul „Țara moartă” reprezintă un eseu documentar compus din mai mult de 500 de fotografii dintre cele peste 8.500 ale colecţiei Costică Acsinte, texte de Emil Dorian, dar şi fragmente din coloana sonoră a filmelor de propagandă din perioada anilor 1930-1940. Montajul documentarului a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, sound design-ul de către Dana Bunescu, iar consilierea tehnică a fost asigurată de Marius Panduru.

Pelicula românească a fost realizată cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit imaginile realizate de fotograful român Costică Acsinte. Lungmetrajul a fost selectat în cadrul a numeroase festivaluri, având premiera la Locarno anul trecut. De atunci, s-a bucurat de cronici favorabile, fiind considerat o operă „perfect suspendată între realism şi poezie”, iar Radu Jude a fost numit „copilul de aur al cinematografiei româneşti”.

Producția, pentru care Radu Jude a fost premiat pentru regie la Festivalul de Film La Orquidea (de la Cuenca), a fost prezentată, între altele, la BFI London Film Festival, Haifa Film Festival, Vienna International Film Festival și International Documentary Film Festival Amsterdam. Documentarul românesc „Ţara moartă” este o producţie Hi Film şi Fast Film, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Orange România. Producător este Ada Solomon.

Citește mai multe articole despre filmele românești pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, conturile de Facebook, YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu