Raftul cu filme

Documentarul „Țara moartă” va rula în 19 orașe din România

19 orașe, 25 august, documentarul țara moartă, costică acsinte, țara moartă, radu jude, filme românești
Fotografie de Costică Acsinte / Țara moartă

Documentarul „Țara moartă”, realizat de Radu Jude, va rula, începând cu data de 25 august 2017, în nu mai puțin de 19 orașe din România, iar proiecții speciale vor fi organizate în municipiile Timișoara, Slobozia, Bacău și Sibiu în prezența unor membri ai echipei de producție a peliculei de o oră și 23 de minute.

Eseul documentar al lui Radu Jude, a cărui voce se aude pe fundalul peliculei în timp ce recită fragmente din jurnalele lui Emil Dorian, va putea fi vizionat în următoarele locații din cele 19 orașe ale României. La București filmul va rula la Cinema „Elvira Popesco”, Cinema Muzeul Țăranului, Hollywood Multiplex și Cinema Europa. La Bacău pelicula va putea fi urmărită în cadrul Festivalului „Film mai aproape”.

La Baia Mare va rula la Cinema Dacia, la Bârlad la Cityplex Victoria, la Botoșani la Cinema Unirea, la Brăila la Cinema Dacia, la Cluj-Napoca la Cinema Victoria, la Constanța la Cityplex Tomis, la Craiova la Cinema Modern, la Iași la Cinema Victoria, la Odobești la Casa de Cultură a orașului, la Pitești la Cinema „Sebastian Papaiani”, iar la Sibiu va fi proiectat în cadrul evenimentului CINE M-A văzut la Habitus.

La Sfântu Gheorghe documentarul lui Radu Jude va fi proiectat la Cityplex Arta, la Slobozia la Casa de Cultură a orașului, la Târgu Mureș la Cinema Arta, la Timișoara la Cinema Timiș, la Vaslui la Cityplex, iar la Tulcea la Cityplex.

Joi, 24 august, orele 22:00, documentarul va rula în avanpremieră la Club d’Arc din Timișoara.

Pelicula este un eseu documentar compus din aproximativ 500 de fotografii alese din colecția fotografului Costică Acsinte, care numără nu mai puțin de 8.500 de imagini, din fragmente din jurnalele păstrate de poetul evreu Emil Dorian, dar și din bucăți din coloana sonoră a filmelor de propagandă din perioada anilor 1930-1940.

Cezar Popescu, cel care a descoperit imaginile din colecția fotografului Costică Acsinte, va fi prezent la Casa de Cultură din Slobozia în ziua de vineri, 25 august 2017, începând cu orele 19:00. Proiecția eseului documentar va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.

Documentarul semnat de Radu Jude va avea o proiecție specială în cadrul Festivalului „Film mai aproape” de la Bacău în ziua de sâmbătă, 26 august, începând cu orele 21:00, în Piața Tricolorului. La eveniment vor participa sound designerul Dana Bunescu și Cezar Popescu. „Țara moartă” va rula la librăria Habitus din Sibiu miercuri, 30 august, de la orele 20:00, în prezența lui Cezar Popescu.

Documentarul „Ţara moartă” (pagina de IMDb, articole pe Raftul cu Filme) este o producţie Hi Film şi Fast Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Orange România. Producătorul acestei pelicule este Ada Solomon. „Ţara moartă” va fi distribuit în cinematografele din țara noastră începând cu data de 25 august, de microFILM în nu mai puțin de 19 orașe și municipii din România.

Partenerii media sunt Radio România Cultural, News.ro, Scena 9, Arte și meserii, Ziarul Metropolis, Cinemagia, Cinefan, Aaarc și DinFilme.

Scrie un comentariu