Raftul cu filme

Un nou serial portughez se difuzează pe TVR 2: Sub soarele Ecuatorului

Sub soarele Ecuatorului, Equador, seriale la TV, seriale pe TVR 2, telenovele
Imagine via IMDb / Equador

Postul de televiziune TVR 2 aduce o nouă producție portugheză pe micile ecrane din România, în premieră. Pelicula originară din Portugalia se numește Sub soarele Ecuatorului (în original „Equador”) și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua de miercuri, 29 iulie 2020, de la 23:00.

Serialul portughez Sub soarele Ecuatorului a fost lansat în anul 2008, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune TVI pe 21 decembrie 2008, iar ultimul pe 19 iulie 2009. Serialul numără un sezon și un total de 30 de episoade, fiind realizat după romanul omonim al scriitorului și jurnalistului Miguel Sousa Tavares.

Serialul se încadrează în genurile dramă, istoric și romantic, este regizat de Andre Cerqueira și Artur Ribeiro, după un scenariu semnat de Alexandre Borges și Ana Maria Simoes. Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Adriano Luz, Alexandra Lencastre, Almeno Goncalves, Ana Bustorff, Angela Pinto, Angelo Dala, Angelo Torres, Anton Skrzypiciel, Antonia Terrinha, Antonio Fonseca, Artur Ribeiro, Audilia Baptista, Bernardo Bairrao, Daniela Gonzalez și Dalila Carmo.

Producția Sub soarele Ecuatorului prezintă povestea omului de afaceri Luis Bernardo care, în anul 1905, se vede nevoit să renunțe la viața sa confortabilă din Lisabona și să preia un post oferit de rege, acela de guvernator al Insulelor Sao Tome și Principe, o colonie portugheză aflată în largul coastelor Africii Centrale.

Ajuns în regiunea pe care o va guverna, Luis Bernardo descoperă greutatea cu care populația de culoare își trăiește viața, muncind pe plantațiile de cacao. După preluarea postului oferit de rege, Bernardo ajunge să se îndrăgostească, însă își alege greșit femeia vieții sale, pe însăși soția unui consul englez.

Pelicula portugheză Sub soarele Ecuatorului este cea mai scumpă producție de ficțiune din istoria televiziunii din Portugalia, având o distribuție de peste 120 de actori, dar și o echipă tehnică formată din peste 500 de persoane. Cu un buget total de aproape șase milioane de euro, serialul a fost filmat pe patru continente, în Insulele Sao Tome și Principe, Portugalia, Brazilia și India.

Scrie un comentariu