Raftul cu filme

„Soldații. Poveste din Ferentari”, în cinematografe din 2 februarie 2018

Soldații, Toronto, San Sebastian, filme românești, soldații, poveste din ferentari
Imagine via pagina de Facebook / Soldații. Poveste din Ferentari

Filmul românesc Soldații. Poveste din Ferentari (2017), debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, va intra în cinematografele din România începând cu ziua de vineri, 2 februarie 2018.

Filmul spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, care după ce a fost părăsit de iubită se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac și fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu acelaşi titlu scris de Adrian Schiop şi publicat la editura Polirom în 2013, îi are în rolurile principale pe Vasile Pavel Digudai și Adrian Schiop. Scenariul este semnat de Ivana Mladenovic şi Adrian Schiop, în timp ce imaginea poartă semnătura lui Luchian Ciobanu.

Soldații, Toronto, San Sebastian, filme românești, soldații, poveste din ferentari

Montajul filmului românesc Soldații. Poveste din Ferentari a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, costumele de Maria Pitea, de scenografie a fost responsabil Adrian Cristea, iar de machiaj s-a ocupat Maria Andreescu. Producători sunt Ada Solomon, Jelena Mitrovic, Cassandre Warnauts şi Jean Yves Roubin.

Soldaţii. Poveste din Ferentari este o producţie Hi Film Productions (România) în coproducţie cu Film House Bas Celik (Serbia) şi Frakas Productions (Belgia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Film Center Serbia, Ministerul Culturii şi Informaţiei Serbia, Tax Shelter of Belgian Federal Government, Casa Kafka Pictures prin Belfius şi Eurimages.

Un film finanţat de Proximus Belgia şi Living Pictures Serbia, dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Cinelink Sarajevo şi cu sprijinul Mobra Film.

Pelicula românească va avea premiera mondială pe 10 septembrie 2017 și va beneficia de cinci proiecții în secțiunea „Discovery” a celei de-a 42-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Toronto, care va avea loc în perioada între 7 și 17 septembrie 2017. Mai multe detalii aici și aici.

Premiera de gală va avea loc în prezența regizoarei Ivana Mladenovic, actorului și scenaristului Adrian Schiop, dar și a producătoarei Ada Solomon. „Soldații. Poveste din Ferentari” a fost selectat și în competiția oficială a Festivalului de Film de la San Sebastian 2017, care va avea loc între 22 și 30 septembrie 2017.

Distribuit la nivel internațional de Beta Cinema. În România de microFILM.

Scrie un comentariu