Raftul cu filme

VIDEO. Filmul „Singură la nunta mea” intră în cinema pe 2 noiembrie 2018

Singură la nunta mea, filme, cinema, program cinema
Imagine via poster / Singură la nunta mea

Filmul Singură la nunta mea (în original: „Seule a mon mariage”), coproducţie Belgia și România, regizat de Marta Bergman, care a avut premiera în programul ACID (Association pour le Cinéma Indépendant et sa Eiffusion) al Festivalului de Film de la Cannes 2018, va fi lansat în cinematografele românești pe 2 noiembrie 2018, fiind distribuit de microFILM.

Debutul în lungmetraj al Martei Bergman a fost filmat în România și Belgia și îi are în rolurile principale pe Alina Șerban și Tom Vermeir. Pelicula spune povestea Pamelei (Alina Șerban), o tânără din comunitatea rromă, o femeie spontană și amuzantă care trăiește împreună cu copilul ei în vârstă de doi ani și cu bunica într-o casă dărăpănată, unde împart același pat.

Ea visează la libertate şi se îmbarcă spre necunoscut, renunţând la tradiţiile care o sufocă. Speră să se căsătorească pentru a-şi schimba destinul, dar şi pe al fiicei ei. Filmul vorbește despre curajul şi determinarea de a-ţi depăşi condiţia. Marta Bergman, născută la Bucureşti, este autoarea unor documentare despre comunitatea rromă şi rolul femeii în societatea contemporană. Producţiile ei au fost prezentate în festivaluri ca Visions du Réel şi Leipzig Film Festival.

Alina Şerban, născută într-o familie de rromi din România, este actriţă şi regizoare. A urmat cursurile Royal Academy of Dramatic Art din Londra şi Tisch School of the Arts din New York. Angajată în a sprijini comunitatea rromă, ea a devenit cunoscută prin one-woman show-ul „I Declare at My Own Risk”, ca autoare şi interpretă. Pamela din Singură la nunta mea este primul ei rol principal în film.

Belgianul Tom Vermeir este actor de teatru şi televiziune şi muzician. Ca actor este cunoscut din producția „Belgica”, de Felix van Groeningen, care a avut premiera la festivalul Sundance. Din distribuţie mai fac parte Rebeca Anghel, Marie Denarnaud, Marian Şamu, Viorica Tudor, Johan Leysen, Karin Tanghe şi Jonas Bloquet. Scenariul filmului este semnat de Marta Bergman și Laurent Brandenbourger, în colaborare cu Boris Lojkine şi Katell Quillévéré, scriptul, de Andra Bărbuică, iar decorurile, de Marina Obradovic şi Igor Gabriel.

Filmul Singură la nunta mea este o producţie a companiei belgiene Frakas Productions, în asociere cu Hi Film (Ada Solomon) din România, în coproducţie cu Avenue B Productions şi Zelila Films (Caroline Bonmarchand şi Sophie Leclercq), cu susţinerea Rouge International (Julie Gayet şi Nadia Turincev) din Franţa.

Citește mai multe articole despre filme românești pe Raftul cu Filme. Urmărește pagina noastră de Facebook, conturile de YouTube și Instagram.

Un comentariu

  • Bună! Era în film o melodie manea. Îmi puteți spune cine cântă și cum se numește melodia? Vă mulțumesc!