Raftul cu filme

Comedy Central va difuza 49 de episoade din serialul de animație „Simon’s Cat”

Cat, Simon's Cat, Comedy Central, Simons Cat, Simon Cat, Walt Disney
Imagine via Comedy Central / Simon's Cat

Simon’s Cat, una din cele mai cunoscute feline din lume, aterizează pe Comedy Central. După ce a cucerit internetul, presa britanică, lumea editorială internațională și publicul amator de animații Walt Disney, vedeta felină Simon’s Cat ajunge pe micile ecrane din România, în exclusivitate, pe postul de televiziune Comedy Central, începând cu data de 18 decembrie 2017.

Canalul TV, care emite și în țara noastră, va difuza nu mai puțin de 49 de episoade din povestea VIP-ului felin împărțite în șase grupuri structurate în funcție de sezon, un grup însemnând o perioadă de difuzare de două luni. Fiecare episod are o durată cuprinsă între unul și trei minute. În total, Simon’s Cat, conform IMDb, are 70 de episoade realizate.

Simon’s Cat va împlini zece ani de existență în luna martie 2018. Creată pornind de la „prototipul” Hugh, motanul negru al animatorului britanic Simon Tofield, posesor de patru pisici, celebra felină a captivat publicul în încercarea sa de a-și domestici stăpânul, utilizând tehnici din ce în ce mai manipulatoare și mai dure pentru a obține hrană. Proprietarul îndură răutățile pisicii cu stoicism și fără a putea ține piept șarmului exercitat de felină.

Încăpățânată și neîndemânatică, Simon’s Cat face eforturi extraordinare pentru a-și completa meniul cu păsări, șoareci și pești, însă mare parte din umorul desenelor animate vine din modul în care pisica eșuează în acest demers. Toate zgomotele și sunetele auzite în episoade sunt interpretate de Simon Tofield. Pentru a crea o singură secundă dintr-o animație Simon’s Cat este nevoie de până la 25 de desene, aceasta fiind făcută cu ajutorul programului Adobe Flash.

Ca atare, realizarea unui singur episod poate dura de la 10 la 14 săptămâni în funcție de lungime, numărul de personaje și complexitate, potrivit informațiilor de pe site-ul oficial. Din 2008 și până în prezent, cariera pisicii a trecut prin faima internautică până la publicarea desenelor într-o carte și până la confruntarea cu cititorii Daily Mirror, ziarul publicând regulat desene cu Simon’s Cat.

Studiourile Walt Disney au creat scurtmetraje cu pisica, iar în iulie 2016 s-a făcut chiar un parteneriat temporar între serialele Simon’s Cat și „Sesame Street”. Sursa de inspirație a aventurilor felinei o constituie în continuare cărțile lui Simon Tofield, bazate pe experiențele lui cu pisicile pe care le deține, doar că acum în spatele celebrei Simon’s Cat se află o întreagă echipă de animatori.

Citește mai multe articole despre seriale pe platforma Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu