Raftul cu filme

VIDEO. Netflix a anunțat sezonul 5 al serialului „Black Mirror”. Ce știm până acum?

sezonul 5 al serialului Black Mirror, Black Mirror, sezonul 5 Black Mirror, Netflix
Imagine via IMDb / serialul Black Mirror

Răbdarea este o virtute, dar o poți tempera ușor atunci când ai confirmarea că „Black Mirror” revine, spun cei de la Netflix, care acum câteva minute au anunțat oficial că sezonul 5 al serialului Black Mirror stă să apară pe platforma de streaming online. Când? Încă nu știm! Însă acum că avem confirmarea oficială, putem să punem cap la cap informațiile disponibile și să așteptăm sezonul al cincilea al unuia dintre cele mai grozave seriale create vreodată de Netflix.

Dacă ai terminat în timp record cele patru sezoane disponibile, probabil că te-ai întrebat dacă este posibil ca sezonul 5 din Black Mirror să apară în viitorul apropiat. Ei bine, cei de la Den of Geek și-au pus aceeași întrebare încă de la începutul anului într-un articol publicat pe site-ul lor. Tot ce se discuta la momentul respectiv erau pure presupuneri, însă acum putem vorbi la sigur.

„Black Mirror” este un serial antologic, care explorează inadaptarea colectivă la lumea modernă. Fiecare episod independent relatează o poveste incisivă și plină de suspans, legată de paranoia tehnologică contemporană. Tehnologia a transformat, în mod incontestabil, toate aspectele vieților noastre. În fiecare casă, pe fiecare birou, în fiecare palmă este un ecran, un monitor, un smartphone, o oglindă neagră care ne arată experiența secolului. Serialul este creat și scris de Charlie Brooker, iar producătorii executivi sunt Brooker și Annabel Jones.

Ce știm despre sezonul 5 al serialului Black Mirror?

Numărul de episoade pentru sezonul 5 al serialului Black Mirror. Chiar dacă nu facem decât să presupunem, clipul video postat de Netflix pe pagina de Facebook și contul de Twitter prezintă 12 ecrane, fiecare cu videouri diferite, fapt care ar putea da impresia că va urma un sezon cu 12 episoade. Însă trebuie observat că imaginile sunt din sezoanele trecute, fapt pentru care ar fi bine să ne așteptăm la un număr de doar șase episoade.

sezonul 5 al serialului Black Mirror, Black Mirror, sezonul 5 Black Mirror, Netflix
Imagine via Twitter / Black Mirror

Mesajul promovat de clipul video. „Be right back” nu înseamnă ceea ce ne-am dori cu toții, și anume că în scurt timp va apărea sezonul 5 al serialului Black Mirror. Însă ne putem aștepta ca partea a cincea a producției să apară chiar în 2018. Sezonul al treilea a apărut pe 21 octombrie 2016, iar al patrulea pe 29 decembrie 2017, fapt pentru care am putea crede că al cincilea sezon va apărea cândva în ultima parte a anului și nu în 2019, așa cum cred o parte din fani.

Informații despre producție. Așa cum ne-am obișnuit deja, scenariile episoade vor fi, cel mai probabil, scrise de același Charlie Brooker, iar producători executivi vor rămâne aceeași Annabel Jones și Charlie Brooker. Cât despre distribuția viitorului sezon nu putem decât să așteptăm informații proaspete și să ne rugăm pentru apariții de senzație pe ecran. Personal, mi-ar plăcea enorm să-l văd pe Timothee Chalamet într-unul din episoade.

Alte indicii interesante. Alături de clipul publicat de Netflix a apărut și statusul „Viitorul va fi mai strălucit ca niciodată”, ceea ce nu ne poate duce cu gândul decât la sezonul de grație al seriei „Black Mirror”. Unii ar putea spune că scenariile episoadelor independente ar putea să se axeze și mai mult pe tehnologie, însă cred că majoritatea își dau seama că acest lucru a fost deja bifat de echipă.

Cine va filma episoadele noului sezon? O întrebare foarte bună pe care au pus-o cei de la Digital Spy. La un moment dat, legendarul Sir Ridley Scott afirma că este deschis la propunerea de a filma un episod din „Black Mirror”. Cine știe ce surprize ne pregătesc Netflix și Charlie Brooker.

Un mic bonus. The Joel McHale Show with Joel McHale a creat un mini-episod în stilul „Black Mirror” în cadrul uneia dintre emisiunile realizate în cadrul show-ului disponibil pe Netflix. Dacă încă nu l-ai văzut credem că acum este momentul.

Pe 5 martie 2018, platforma de streaming online Netflix a confirmat sezonul 5 al serialului Black Mirror și a publicat un teaser alături de acest anunț.

Citește mai multe articole despre Netflix, streaming-ul online și serialul „Black Mirror” pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu

Abonare la newsletter