Raftul cu filme

OPINII. Ce aduce nou sezonul 4 din „Fear the Walking Dead”. Plus nume noi în distribuție

sezonul 4 din Fear the Walking Dead, Fear the Walking Dead, seriale AMC, seriale, seriale americane, AMC
Imagine via AMC / Fear the Walking Dead

Postul AMC, care se difuzează și în țara noastră, se pregătește de o nouă premieră, la scurt timp după ce a adus pe micile ecrane serialul „The Terror”. De această dată este vorba despre sezonul 4 din Fear the Walking Dead, care va avea premiera în noaptea de duminică spre luni, 15 spre 16 aprilie, de la ora 05:00, ocazie cu care AMC ne-a oferit șansa de a viziona primele două episoade acum ceva timp pentru a vă putea spune de ce merită să fiți cu ochii pe un nou sezon.

Sezonul al treilea, împărțit în două și cu un total de 16 episoade, i-a găsit pe supraviețuitori în încercarea de a-și construi un adăpost stabil în incinta unui fost stadion, asta după ce au avut de înfruntat o mulțime de probleme nu foarte plăcute, dar și o serie de evenimente care i-au învățat că pe viitor este recomandat să îți cunoști inamicul cât mai bine pentru a reuși să-l înfrângi.

Primele două episoade din sezonul 4 din Fear the Walking Dead le-am perceput ca o introducere puțin grăbită în acțiunea care ne așteaptă în acest sezon și mă bucur să spun că ăsta este un lucru bun. M-am bucurat să văd că supraviețuitorii și-au găsit, măcar pentru puțin timp, liniștea într-un loc ceva mai sigur și că au legat prietenii mai strânse care au dus și sper să ducă în continuare la un trai bun.

Sezonul 4 din Fear the Walking Dead pare să nu mai fie atât de mult despre lupta supraviețuitorilor cu morții-vii, ci mai degrabă despre prietenii, colaborări, încredere și alianțe. Încă nu îmi dau seama dacă direcția în care merge serialul celor de la AMC este cea mai potrivită, însă țin minte că la fel se întâmpla și în „The Walking Dead”, cu toate că acolo zombii erau mult mai prezenți în scenariu.

Fear the Walking Dead, seriale AMC, seriale, seriale americane, AMC
Imagine via AMC / Fear the Walking Dead

Dincolo de asta, trebuie să spun că sunt plăcut surprins de aducerea unui nou actor în distribuție, și nu unul oarecare, fiind vorba tocmai de Lennie James, cel care-l juca pe Morgan Jones în „The Walking Dead”. Surpriza și mai mare este că actorul își joacă, în continuare, același rol, iar noi, spectatorii, avem efectiv parte de o încrucișare a spin-off-ului marca AMC cu serialul-mamă al celor de la FOX.

Sezonul 4 din Fear the Walking Dead, prin primele două episoade, aduce și primele probleme serioase ale sezonului pe micul ecran. Sigur, și până acum am avut parte de lupte între „bine” și „rău”, însă parcă acum mercenarii sunt mai bine conturați și amenințarea este mai serioasă. Oricum ar fi, scopul final al celor care încă nu au căzut pradă morților-vii este, în continuare, o viață cât de cât normală în mijlocul presiunii care pândește la fiecare colț.

Produs de AMC Studios pentru canalul AMC, serialul „Fear the Walking Dead” îi are ca producători executivi pe Scott M. Gimple, Andrew Chambliss și Ian Goldberg, care sunt showrunneri, dar și pe Robert Kirkman, David Alpert, Gale Anne Hurd și Greg Nicotero. Primul episod va fi difuzat în noaptea de 15 spre 16 aprilie, de la ora 05:00, iar fiecare nou episod ajunge pe post în noaptea de duminică spre luni, de la 04:00, și în reluare lunea, de la 22:00.

Mulțumiri speciale celor de la AMC România pentru ocazia de a vedea episoadele înainte de premieră. Citește mai multe recenzii de filme pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu