Raftul cu filme

BBC One a confirmat oficial sezonul 2 din „Taboo”. Când apare și ce știm până acum?

Taboo, BBC One, FX, sezonul 2 din Taboo
Imagine via IMDb / Taboo

Postul britanic BBC One și cel american FX au anunțat că se lucrează la sezonul 2 din Taboo și că urmează să aibă loc premiera producției în care Tom Hardy interpretează rolul principal. Veștile au fost aduse de către creatorul Steven Knight și producătorul Ridley Scott, care menționează că sezonul al doilea a fost confirmat într-un cadru restrâns, însă de abia acum s-a putut anunța oficial.

Sezonul întâi a spus povestea enigmatică a lui James Keziah Delaney, interpretat de Tom Hardy, fost muncitor în cadrul companiei East India, presupus mort în urma unui naufragiu al corabiei pe care se afla, care se întoarce în Londra după ce a trăit un deceniu în Africa. Primul sezon din „Taboo” a reprezentat o melodramă gotică desfășurată pe parcursul a opt episoade.

În cadrul comunicatului de presă, producătorul Ridley Scott mulțumește celor de la BBC și FX pentru susținerea necondiționată pentru crearea a ceea ce reprezintă producția în prezent. Sezonul 2 din Taboo ar urma să aibă un total de opt episoade, cu două mai puțin decât primul sezon. Steven Knight, scriitorul poveștii după care a fost creat serialul – cel care a contribuit și la crearea „Peaky Blinders” – afirmă că ar mai fi multe de spus.

Mai mult decât atât, creatorul Steven Knight declară că sezonul 2 din Taboo este doar începutul și că se așteaptă la cel puțin două noi sezoane pentru seria britanică și distribuită de postul american FX: „Credem că va fi reînnoit cu încă două sau trei sezoane în viitor. Acesta a fost și planul de la bun început. După asta cine știe ce se va întâmpla? Sezonul ăsta prevede opt episoade; avem destul timp la dispoziție să dezvoltăm povestea și să o ducem într-o direcție potrivită”.

Comunicatul de presă afirmă că și sezonul 2 din Taboo va fi difuzat pe canalul britanic BBC One și pe canalul american FX, așa cum s-a întâmplat și cu primul sezon. În urma anunțului oficial de reînnoire a dramei britanice, actorul Tom Hardy a mărturisit pe o rețea de socializare: „Suntem recunoscători și încântați că avem șansa să continuăm relația pe care o avem deja cu BBC și FX pentru a contribui împreună la serial. Ce vești minunate”.

Steven Knight spune, în continuarea comunicatului de presă, că James Delaney va continua să exploreze o mulțime de realități în același timp în care, alături de banda sa, vor călători către o nouă lume.

BBC a confirmat vestea reînnoirii serialului „Taboo” în urma succesului pe care producția l-a avut mai ales pe BBC iPlayer, acolo unde audiențele s-au aflat mereu în creștere. Primul episod a înregistrat a treia cea mai bună audiență all time pe iPlayer, imediat după „Sherlock” și „Murdered by My Boyfriend”.

Când apare: Posturile BBC One și FX nu au anunțat încă o dată de lansare, însă Raftul cu Filme se așteaptă ca sezonul 2 din Taboo să apară în anul 2020.

Citește mai multe articole despre seriale pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

9 comentarii

  • Serialul ăsta! Stai de nebun să aștepți opt episoade în doi ani și alea de maxim 45 de minute. De ce le este atât de greu să filmeze 3-4 ore în două luni de zile?

    • Prietene, dislocarea de forțe este uriașă! Numai să le programezi tuturor actorilor perioada filmărilor, rezervările la hoteluri, masa, plus deplasările către studiourile de filmare este imposibilă. Plus că trebuie începută cu mult timp înainte construirea decorurilor, scena și costumele. Când ai toate astea făcute conform scenariului începe provocarea. Milioane de lire!

    • Se pare că Sandu și Geo sunt în domeniu! Numai specialiști!

  • Acum serios, opt episoade în doi ani este mult prea mult! Este adevărat, totul este cu programări. Abia aștept să văd sezonul 2. Cred că este cel mai tare și bun serial. Nota 100!