Raftul cu filme

UPDATE. Un nou serial marca AMC pe micile ecrane din martie 2018: „The Terror”

the terror, amc, seriale, amc seriale, seriale amc, amc tv series, amc the terror
Imagine via AMC / The Terror

The Terror, un nou serial marca AMC, va fi lansat pe micile începând cu luna martie a anului viitor. Producția va avea premiera în țara noastră în noaptea de 26 spre 27 martie 2018, de la orele 04:00, atunci când vor fi difuzate primele două episoade, însă fără subtitrare. Telespectatorii vor putea urmări primele episoade și în reluare, de această dată cu subtitrare, joi, 29 martie 2018, de la orele 22:00. AMC ne-a pus la dispoziție primele imagini din noul serial, alături de un sneak peek dedicat fanilor, curioșilor și celor care caută o nouă serie grozavă de urmărit.

Fiecare episod va fi difuzat în zilele de joi, de la orele 22:00.

Noua producție marca AMC, The Terror, este un thriller plin de suspans creat de producătorii executivi Ridley Scott, David Kajganich și Soo Hugh și inspirat de romanul omonim al lui Dan Simmons, din anul 2007. Prin intermediul acestuia, AMC se pregătește să poarte telespectatorii într-o călătorie zguduitoare, cu o premieră de două ore, pe 29 martie 2018, de la orele 22:00, premiera fiind programată la trei zile după cea din Statele Unite ale Americii.

Seria The Terror este încadrată în genurilor dramă și horror și îi are în rolurile principale pe Jared Harris, din „Sherlock Holmes: A Game of Shadows” și „The Curious Case of Benjamin Button”, Tobias Menzies, din „Outlander” și „Casino Royale”, și Ciaran Hinds, din „Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2”.

Inspirat de o poveste adevărată, The Terror se concentrează pe o periculoasă expediție a Marinei Navale britanice într-un teritoriu încă neexplorat. Echipajul vrea să descopere pasajul de nord-vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Pe o vreme chinuitoare, având la dispoziție resurse limitate, din ce în ce mai puțină speranță și temându-se de necunoscut, echipajul este împins până la limite.

the terror, amc, seriale, amc seriale, seriale amc, amc tv series, amc the terror
Imagine via AMC / The Terror

The Terror ilustrează ce se poate întâmpla cu un grup de bărbați înghețați, izolați și blocați la capătul Pământului, care sunt disperați să supraviețuiască și care nu se luptă doar cu elementele naturii, ci și între ei, unii cu alți.

Distribuția serialului de zece episoade îi include pe: Jared Harris, în rolul Căpitanului Francis Crozier, Tobias Menzies, în rolul Căpitanului James Fitzjames, Ciaran Hinds, în rolul lui Sir John Franklin, Paul Ready, în rolul doctorului Henry Goodsir, Adam Nagaitis, în rolul lui Cornelius Hickey, Nive Nielsen, care o joacă pe Lady Silence, și Ian Hart, în rolul lui Thomas Blanky.

the terror, amc, seriale, amc seriale, seriale amc, amc tv series, amc the terror
Imagine via AMC / The Terror

The Terror reprezintă o combinație rară de istorie fascinantă, personaje complexe și pline de defecte, o poveste despre spiritul uman imposibil de oprit și promisiunea unei lumi noi încă nedescoperite, care vine cu amenințările de rigoare. Abia așteptăm să îi aducem pe privitori în această lume”, declară producătorii executivi David Kajganich și Soo Hugh.

the terror, amc, seriale, amc seriale, seriale amc, amc tv series, amc the terror
Imagine via AMC / The Terror

Filmat la Budapesta, în Ungaria, serialul The Terror este produs de Scott Free, Emjag Productions și Entertainment 36, în colaborare cu AMC Studios. Pe lângă Kajganich și Hugh, lista producătorilor executivi îi mai include pe Ridley Scott, David Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert și Guymon Casady.

Sinopsisul primelor 10 episoade:

EPISODUL 1: „GO FOR BROKE”
Expediția arctică condusă de Sir John Franklin Arctic mai are 320 km până va descoperi Pasajul de Nord-Vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord), când una dintre cele două nave are un accident. Sir John trebuie să facă o alegere dificilă, care ori îi va distruge, ori le va pava drumul spre glorie.

EPISODUL 2: „GORE”
După ce petrec o iarnă lungă prinși între ghețuri, odată cu primăvara optimistul Sir John trimite câțiva bărbați în recunoaștere, în toate direcțiile, pentru a căuta o zonă în care apa nu este înghețată. Dar unul dintre aceștia face o descoperire periculoasă și devine ținta unui prădător letal.

EPISODUL 3: „THE LADDER”
Dezghețul mult-așteptat nu mai vine odată, iar navele sunt amenințate în continuare de „creatura de pe gheață”, așa că adjunctul lui Sir John, Căpitanul Francis Crozier, încearcă să îl convingă pe Sir John să-i trimită pe continentul canadian pe câțiva dintre ei, pentru a chema ajutoare.

EPISODUL 4: „PUNISHED, AS A BOY”
O nouă iarnă începe, iar navele sunt victimele unui atac înspăimântător, care le dovedește oamenilor că nu au de a face cu un simplu urs polar. Creatura care îi vânează este vicleană și îi determină să devină paranoici și să intre în panică. Ofițerii expediției sunt forțați să admită că salvarea ar putea veni de la inuiții din zonă.

EPISODUL 5: „FIRST SHOT A WINNER, LADS”
Înconjurați de întunericul copleșitor și amenințător al iernii, cu temperaturi de peste -45o C, echipajul începe să se îmbolnăvească, iar medicii trebuie să găsească o soluție. Asta în timp ce o boală mai familiară pune în pericol cea mai valoroasă resursă a expediției – echilibrul mintal al căpitanului.

EPISODUL 6: „A MERCY”
Proviziile sunt pe terminate și dezghețul nu pare a veni o realitate prea curând, prin urmare ofițerii expediției acceptă realitatea cutremurătoare: cea mai bună șansă de a supraviețui este să părăsească navele și să plece pe jos, pe gheață, peste 1.200 km, spre civilizație. Înainte de a le da vestea, căpitanii pun la cale un plan, pentru a ridica moralul marinarilor.

EPISODUL 7: „HORRIBLE FROM SUPPER”
Marinarii se mobilizează, pentru a muta toate proviziile portabile ale expediției din nave, pentru a începe lungul drum pe jos, spre sud. Părăsind navele care i-au protejat până acum, bărbații sunt complet expuși atacurilor din toate direcțiile. După o serie de evenimente șocante, devine clar cât de fragilă e situația în care se află acum.

EPISODUL 8: „TERROR CAMP CLEAR”
După ce un ofițer este omorât în circumstanțe misterioase, paranoia cuprinde tabăra. În timp ce investighează ce s-a întâmplat, Căpitanul Crozier descoveperă că – în timp ce majoritatea oamenilor săi colaborează pentru binele tuturor – o mică grupare a început să se gândească la alternative.

EPISODUL 9: „THE C, THE C, THE OPEN C”
Chinuiți de probleme de sănătate din ce în ce mai mari, marinarii descoperă că – în fața morții sigure – gradele militare nu mai contează. Acum totul depinde de forța interioară a fiecăruia. Speranța poate apărea de unde nici nu te aștepți, iar întrebarea morală legată de ce ar face fiecare pentru a supraviețui începe să primească răspunsuri nobile și înspăimântătoare, deopotrivă.

EPISODUL 10: „WE ARE GONE”
E finalul verii și marinarii din expediție descoperă că, în caz de pericol extrem, trebuie să facă sacrificii și să-și asume riscuri pe măsură. Când ce călătoria lor din ce în ce mai ciudată atinge punctul critic, aceștia ajung față în față cu mitologia inuită (care i-a amenințat de la început) pentru ultima dată.

Citește mai multe articole despre seriale pe platforma Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu