Raftul cu filme

Postul TVR 2 difuzează un sitcom realizat în acest an: serialul românesc „Primăverii”

serialul românesc Primăverii, sitcom românesc, seriale românești, TVR 2, seriale, Primăverii, Maia Morgenstern
Imagine via TVR 2 / Primăverii

La mijlocul lunii septembrie 2018, postul de televiziune TVR 2, deținut de Societatea Română de Televiziune, alături de TVR 1, TVR 3, TVR HD, TVR Internațional și platforma online TVR Plus, anunța alăturarea actriței Maia Morgenstern la un nou proiect marca TVR 2 care încă nu fusese anunțat. Pe 24 septembrie 2018, postul de televiziune a oferit și primele informații cu privire la serialul românesc Primăverii, un sitcom filmat în anul 2018.

Printr-un comunicat de presă remis Raftul cu filme, postul TVR 2 a oferit primele detalii cu privire la serialul românesc Primăverii. Sitcomul marca TVR 2 va avea premiera în ziua de luni, 8 octombrie 2018, de la ora 21:00, urmând să fie difuzat de luni până joi, de la aceeași oră, adică 21:00.

Același comunicat de presă arată că scenariul pentru serialul românesc Primăverii este scris de actorul Octavian Strunilă și că regia este semnată de Larry Maronese, cel care a regizat și serialul „Regina”, difuzat în România de către fostul post de televiziune Acasă TV, actualul PRO 2, deținut de Media PRO.

„Serialul românesc Primăverii este o comedie spumoasă în care sperăm ca telespectatorii să se regăsească. Povestea este ofertantă, chimia între actori este perfectă, iar momentele amuzante se ţin lanţ. Mătuşa Florina, interpretată de actriţa Maia Morgenstern, aduce în casa ei din Primăverii doi nepoţi, alături de familiile lor”, afirmă regizorul Larry Maronese.

Serialul românesc Primăverii îi are în distribuție, printre alții, pe Maia Morgenstern, Diana Cavallioti, Alexandru Conovaru, Mitică Popescu, Adrian Păduraru, Dragoș Huluba și Corina Dănilă.

serialul românesc Primăverii, sitcom românesc, seriale românești, TVR 2, seriale, Primăverii, Maia Morgenstern
Imagine via TVR 2 / Primăverii

Ce este un sitcom?

Reprezintă un gen de serial TV de comedie. Termenul vine din engleză de la situation comedy. Acest gen de serial prezintă într-o latură comică viața unor personaje în medii obișnuite. O altă caracteristică a sitcom-urilor este laugh track-ul, acel fond sonor de râsete. Sitcom-urile se împart de obicei în sezoane a câte 20-25 de episoade. Un episod are de regulă până la 25 de minute.

În România, sitcom-urile au pătruns abia după revoluția din 1989, cele mai apreciate fiind „Seinfeld”, „Married with Children”, „Friends”, „The Fresh Prince of Bel Air”, „The Nanny”, „Everybody Loves Raymond” și „Two and a Half Men”, majoritatea difuzate pe postul de televiziune PRO TV.

Citește mai multe articole despre seriale românești pe Raftul cu Filme. Urmărește și pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu