Raftul cu filme

VIDEO. HBO anunță serialul românesc „Hackerville”. Când apare și ce știm până acum?

serialul românesc Hackerville, serialul Hackerville, când apare Hackerville, seriale HBO, seriale HBO GO, seriale românești
Imagine via IMDb / Hackerville

Ți-a plăcut „Comrade Detective” și ai urmărit cu sufletul la gură „Valea mută” și „Umbre”? Atunci trebuie să știi că HBO Europe se pregătește de premiera pentru serialul românesc Hackerville, o nouă producție filmată în primăvara anului 2018 și realizată în România și Germania, care urmează să fie difuzată pe platforma de streaming online HBO GO, dar și pe posturile de televiziune HBO și TNT.

Serialul românesc Hackerville este o producție dramatică despre criminalitatea informatică, fiind și prima co-producție internațională realizată de HBO Europe care beneficiază de un scenariu original și un total de șase episoade. Producția originală HBO Europe este creată de Ralph Martin și Joerg Winger, produsă de Cristian Mungiu și Tudor Reu prin Mobra Films și regizată de Igor Cobileanski.

Pe partea de regie a contribuit într-o mare parte și Anca Miruna Lăzărescu, cunoscută pentru filmul românesc de comedie „La drum cu tata”, scenariul fiind scris de Laurențiu Rusescu, Daniel Sandu, Ralph Martin și Steve Bailie.

Un atac cibernetic, al cărui responsabil pare a fi o rețea de hackeri din România, afectează una dintre cele mai mari bănci din Germania. Lisa Metz, expertă în criminalitate informatică din Frankfurt, preia ancheta în Timișoara, orașul în care s-a născut. Lisa ajunge să se confrunte cu secrete incomode din trecutul familiei sale. Între timp, ancheta polițistului român Adam Sandor este dată peste cap de sosirea Lisei, iar investigația îi duce pe urmele hackerului Dark Mole. Neîncrederea inițială din acest trio se transformă treptat într-o relație de interdependență.

„Hackerville este o poveste alertă, actuală și extrem de captivantă despre una dintre cele mai mari amenințări ale lumii actuale. Suntem încântați de acest prim parteneriat cu TNT Serie, dar și de colaborarea cu UFA Fiction și Mobra Films. Împreună dăm viață acestui serial și lumilor sale atât de contrastante”, afirmă Antony Root, EVP, Original Programming and Production HBO Europe.

Serialul românesc Hackerville promite să fie un thriller de investigație, plin de acțiune și suspans. Producția are în centru lumea cibernetică, acțiunile, dar și consecințele profunde și foarte reale ale jocurilor din acest univers. Serialul a fost filmat în primăvara anului 2018 în Timișoara, București și Frankfurt.

Producători executivi sunt Joerg Winger pentru UFA Fiction și Johnathan Young pentru HBO Europe. Alina David și Silvia Popescu sunt producători HBO Europe.

Când apare serialul românesc Hackerville?

Conform unui comunicat de presă remis de HBO Europe către site-ul Raftul cu filme, serialul românesc Hackerville are premiera pe 4 noiembrie 2018. Producția va fi lansată simultan pe HBO și HBO GO în Europa Centrală, Scandinavia și Spania, dar și pe TNT Serie în Germania, Austria și Elveția.

Citește mai multe articole despre seriale românești pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și Instagram.

Scrie un comentariu