Raftul cu filme

Serialul Chernobyl a detronat, pe IMDb, titluri ca Game of Thrones și Breaking Bad

Chernobyl, Chernobîl, serialul Chernobyl, seriale pe HBO, seriale HBO
Imagine via HBO / Chernobyl

Pentru o lungă perioadă de timp, celebrul serial „Game of Thrones” a fost considerat cel mai bun serial produs vreodată de către cei de la HBO, chiar dacă luăm în considerare dezamăgirea fanilor de peste tot în lume cu privire la ultimul sezon. Serialul Chernobyl, produs tot de HBO, a devenit, după doar trei episoade difuzate, cel mai bun serial produs vreodată, conform unui clasament realizat de platforma online IMDb, pe baza unui rating oferit de utilizatorii site-ului american.

Astfel, după doar trei episoade difuzate de către cei de la HBO, serialul Chernobyl a ajuns să ocupe prima poziție în clasamentul Top Rated TV Shows, o listă a celor mai bune seriale produse vreodată în toată lumea și realizat pe baza notelor oferite de utilizatorii IMDb care au vizionat respectivele producții.

Într-un timp record, HBO a bifat o nouă victorie cu lansarea noii producții. Marea majoritate a persoanelor care au vizionat primele trei episoade dintr-un total de cinci din serialul Chernobyl au acordat note uriașe producției, astfel că a reușit să depășească seriale celebre ca „Game of Thrones”, „Breaking Bad” și „The Wire”.

Chernobyl, Chernobîl, serialul Chernobyl, seriale pe HBO, seriale HBO

Deodată cu finalul serialului „Game of Thrones”, cei de la HBO știau că trebuie să revină cu o nouă producție care să le dovedească supremația în sectorul internațional al producției de seriale de top, fiind pregătiți de lansarea unui nou serial surpriză în toamna anului 2019. Acesta ar urma să se numească „Watchmen”, fiind o poveste miserioasă încadrată în genurile mister și acțiune.

Însă până la lansarea noii producții „Watchmen”, HBO a anunțat o nouă serie și a început să o difuzeze pe platforma de streaming online HBO GO, dar și pe postul de televiziune HBO. Alături de difuzare, HBO a demarat și o campanie puternică de promovare pentru serialul Chernobyl, alături de coproducătorii Sky Atlantic.

Serialul Chernobyl reprezintă o mini-serie de cinci episoade, fiecare cu o durată de o oră, produsă în colaborare cu compania Sky Atlantic. Mini-seria spune povestea evenimentelor petrecute în anul 1986, atunci când unul dintre reactoarele de la Chernobyl a explodat surprinzător. Producția încearcă să reproducă pe cât posibil șirul evenimentelor care au dus la unul dintre cele mai mari dezastre provocate vreodată de om pe această planetă.

La momentul scrierii acestui articol, serialul Chernobyl se bucură de nota 9,6% pe IMDb, calculată în urma voturilor a peste 63.000 de persoane din toată lumea. Mini-seria produsă de HBO și Sky Atlantic este creată de Craig Mazin și a avut premiera pe 6 mai 2019. În rolurile principale se regăsesc actori ca Stellan Skarsgard și Jared Harris.

Citește mai multe articole despre seriale pe Raftul cu Filme. Urmărește și pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu