Postul de televiziune TVR 2 aduce o nouă producție italiană pe micile ecrane din România, însă nu în premieră. Pelicula originară din Italia, serialul Caracatița (în original: „La Piovra”), urmează să intre în grila de programe a postului TV în ziua de luni, 17 septembrie 2018, de la ora 23:10. Producția italiană urmează să fie difuzată de luni și până joi, de la aceeași oră.
Serialul Caracatița nu este adus în premieră pe micile ecrane din România. În anul 1992, TVR difuza producția italiană și înregistra audiențe foarte bune pentru acea perioadă. Pelicula are ca subiect principal mafia și se încadrează în genurile dramă și thriller. Producția numără zece sezoane și 48 de episoade.
Filmat în limba italiană, primul episod din serialul Caracatița a fost difuzat pe 11 martie 1984, în timp ce ultimul episod s-a văzut pe micile ecrane din Italia pe 11 ianuarie 2001. Producția este creată de Lucio Battistrada și Massimo De Rita și regizată de Damiano Damiani după un scenariu de Nicola Badalucco și Concini.
Serialul Caracatița urmărește, timp de peste zece ani, acțiunile inspectorului de poliție Corrado Cattani împotriva mafiei din Italia. Un oraș sicilian este zguduit de două morți violente. Victimele sunt șeful poliției locale, ucis în propria mașină, dar și una dintre personalitățile orașului. Comisarul Corrado Cattani este trimis de la Milano, acolo unde se mută alături de soție și copil, pentru a rezolva crimele.
Comisarul Corrado Cattani pornește, așadar, pe urmele unui suspect, un cunoscut traficant de droguri, ajungând să deconspire o întreagă rețea de infractori coordonată de Cosa Nostra. Comisarul descoperă o serie de indicii care îl ajută să aducă la lumină o întreagă grupare organizată, cu sute de ramificații, în care sunt implicați o mulțime de borfași mărunți, bancheri, avocați și politicieni.
Citește mai multe articole despre seriale italiene pe Raftul cu Filme. Urmărește și pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.
Suntem încântați de redifuzarea acestui serial, care parcă este imaginea României de azi, poate mai puțin sângeroasă, dar în esența ei la fel de putredă ca și Italia mafiei.