Petrec din ce în ce mai mult timp pe platforma de streaming online Netflix în defavoarea site-urilor de filme și seriale online, ocazie cu care am gândit o nouă serie de articole cu recomandări pentru Raftul cu Filme, și anume texte în care vorbim despre filme și seriale văzute pe Netflix în septembrie 2018.
Netflix îmi face munca mult mai ușoară atunci când caut ceva bun de văzut. M-am obișnuit să nu mai aștept o grămadă de reclame să se închidă, să nu mai aștept publicitatea de pe videoclipuri să se termine și să am totul la dispoziție în calitate HD pentru Smart TV. Plus că știu că banii pe care îi plătesc pentru abonamentul plătit merg direct către oamenii care creează conținut nou tot pentru Netflix.
Alte liste din alte luni: august 2019, mai 2019, octombrie 2018
Cât despre acele filme și seriale văzute pe Netflix în septembrie 2018, am ales zece dintre cele mai bune producții pentru a le putea include în acest articol. Nu este chiar un top, însă sunt așezate în ordinea preferințelor personale. Mă aștept ca nu toți cei care citesc articolul să nu fie de acord cu mine, însă este chiar indicat să nu avem aceleași gusturi și să ne diferențiem la genuri, ani de lansare, regizori etc.
Așadar, iată un top zece filme și seriale văzute pe Netflix în septembrie 2018.
1. Jim & Andy: The Great Beyond (2017) – documentar
Documentarul creat de Chris Smith mi se pare unul dintre cele mai bune și mai interesante documentare pe care le-am văzut vreodată, însă se poate să fiu subiectiv din cauză că Jim Carrey se regăsește pe lista actorilor mei preferați, alături de Morgan Freeman, Paul Giamatti și Jack Nicholson. Documentarul de față se concentrează pe lunile pe care Jim Carrey le-a petrecut încercând să îl imite cât mai bine pe Andy Kaufman pentru rolul din „Man on the Moon”.
Însă documentarul merge mult mai departe. Prezintă materiale video care n-au mai fost difuzate vreodată cu Jim Carrey în pielea lui Andy Kaufman și se duce dincolo de rolurile făcute pentru bani și o viață bună și ajunge până la gândurile profunte ale adevăratului Jim Carrey. Este documentarul care m-a făcut să-l invidiez pe Jim Carrey pentru gândirea și modul lui de a fi, dar care m-a făcut să văd și „Man on the Moon” la câteva minute distanță.
2. The Inbetweeners (2008-2010) – serial de comedie
Este un serial britanic de comedie scris de Iain Morris și Damon Beesley. Cel din urmă a scris scenariul pentru „White Gold”, un alt serial britanic despre agenți de vânzare pentru termopane, ajungând într-un final la „The Inbetweeners”, un fel de „American Pie” cu elevi de liceu, dar mult mai bine scris și mai amuzant. Umorul britanic mi s-a părut grozav dintotdeauna, fapt pentru care am savurat toate cele trei sezoane și am rămas puțin pe gânduri când am aflat că a fost anulat.
3. Loaded (2017-?), sezonul 1 – serial de comedie
Un alt serial britanic de comedie, la fel de bun ca „The Inbetweeners”. Trebuie să recunosc că nu am putut alege între ele și am zis că cel mai bine este să le poziționez unul după altul. De această dată este vorba despre un subiect ceva mai serios, o poveste în care câțiva prieteni creează un joc care devine viral și este cumpărat de o companie pentru o sumă cu multe cifre.
Ghinionul lor apare când peste companie este pus director o persoană care nu încearcă deloc să se facă plăcută de către angajați. Încă este încert dacă apare sau nu sezonul al doilea, însă sper să se întâmple. Serialul britanic poate fi asemănat cu poveștile românilor care câștigă la loto și nu au idee ce să facă cu banii.
4. The Ritual (2018) – film horror, mister, thriller
Un lungmetraj de groază produs și filmat de Netflix în România, undeva în pădurile din munții Carpați. Nu este un film horror grozav, însă se încadrează perfect la categoriile mister și thriller. Povestea este foarte simplă și bine gândită, cred eu. Patru prieteni plănuiesc o călătorie în Suedia într-o seară în care au ieșit să consume alcool în oraș. Întâmplarea face ca unul dintre ei să fie ucis în acea seară după ce este prins în mijlocul unui jaf la un magazin de cartier.
Promisiunea fiind făcută, ceilalți trei pleacă în călătorie în pădurile Suediei, unde ajung să fie urmăriți de o creatură de-a locului. Nota de pe IMDb relevă cât de bun sau prost este filmul, însă am apreciat că nu m-a plictisit și că a fost filmat în țara noastră. Văzut într-o duminică seară, după ieșit în oraș și spălat vasele.
5. 1922 (2017) – film horror, dramă, crimă
Nu m-a atras subiectul filmului pe cât m-a atras scenariul adaptat după o nuvelă scrisă de Stephen King. Am impresia că pelicula este subapreciată de criticii din film din toată lumea, dar poate pentru că direcțiile în care s-a dus regizorul Zak Hilditch sunt oarecum asemănătoare cu cele din „Mother!”, adică spre subiecte și derulări de evenimente la care nu cred că te-ai gândi.
Mi-a plăcut liniștea generată de lungmetrajul american, cu toate că este încadrat la categoriile horror și crime. Trebuie să fiu corect și să spun că nu este atât de horror pe cât te-ai aștepta, însă anumite elemente din producție îți aduc aminte că este vorba și despre crime și sânge, nu doar despre o familie care ține o fermă în picioare în Statele Unite ale anilor 1920.
6. Atypical (2017-?), sezonul 1 – serial de comedie și dramă
Da, știu că a apărut în anul 2017, iar eu am văzut doar primul sezon de abia în septembrie 2018. Îl știam de dinainte să apară și l-am tot ținut în watchlist până când am rămas fără alte filme și seriale pe care îmi doream să le urmăresc. Așa că am dat play primelor episoade și nu m-am oprit până când n-am terminat primul sezon. Mi-a plăcut mult mai mult decât mă așteptam, iar dacă apare pe locul al șaselea în topul ăsta nu înseamnă că nu este bun.
Este despre un elev de liceu diagnosticat cu autism și despre tot ceea ce implică asta în cadrul privat al familiei, dar și în mediul public. Am apreciat direcțiile în care a mers povestea și chiar mi-a făcut plăcere să-l urmăresc. Este o comedie care nu te face să râzi, dar care te face să zâmbești. Sper să am timp cât mai repede să văd și sezonul al doilea, că a apărut de 20 de zile imediat.
7. Waffle Street (2015) – film de comedie
M-a atras titlul peliculei, mai apoi trailerul, iar la final pot spune că mi-a plăcut și vizionarea. L-aș fi pus mai sus în topul cu filme și seriale văzute pe Netflix în septembrie 2018, dar chiar nu am avut loc printre celelalte titluri. Este despre un bărbat care este concediat din corporația la care lucra și se angajează ca bărbat de serviciu la un fast food din cartier.
La fel ca „Atypical”, nu te facă să râzi, cu toate că este film de comedie, însă te face să zâmbești și să rămâi cu ceva la final de vizionare. Este mai mult o producție despre viață decât un simplu lungmetraj de comedie. Pot spune că mi-a făcut duminica mai bună și m-a făcut să-l plac ceva mai mult pe Danny Glover, dincolo de „Lethal Weapon”.
8. It’s Kind of a Funny Story (2010) – filme de comedie, dramă, romantic
Din nou este vorba despre o comedie care nu te face să zâmbești, ci mai degrabă te pune puțin pe gânduri și te face să apreciezi ceea ce ai deja. Regizat de Anna Boden și Ryan Fleck, lungmetrajul spune povestea unui tânăr care ajunge atât de deprimat încât își dorește să se sinucidă. Fiindcă nu-i place ideea de a se omorî de unul singur, alege să se interneze la secția de persoane cu probleme mentale.
Personajul principal din „Atypical” o întâlnește pe Noelle, o fată care a ajuns la spital din aceleași motive și de care se îndrăgostește și cu care petrece o mare parte din timp. În producție mai apare și Zach Galifianakis într-un rol principal, pe care cred că toată lumea îl știe din „The Hangover”.
9. Whiskey Tango Foxtrot (2016) – film biografic, dramă, război
Regizat de Glenn Ficarra și John Requa, „Whiskey Tango Foxtrot” este un film biografic despre o jurnalistă care face tot ce îi stă în putință să ajungă cunoscută în meseria sa, fapt pentru care acceptă să devină corespondent de război. Dramatic și uneori amuzant pe alocuri, este perfect pentru o seară în care vii de la muncă și nu vrei să faci altceva decât să mănânci ceva dulce în pat, să urmărești ceva și apoi să adormi.
10. Naked (2017) – film de comedie, romantic
L-am văzut cu prietena mea într-o zi de weekend în care nu aveam chef de ieșit în oraș și nimic altceva mai bun de făcut. Creat de platforma de streaming online Netflix și regizat de către Michael Tiddes, „Naked” este o comedie decentă despre un bărbat care retrăiește de mai multe ori aceleași ore de dinainte de nunta sa până când reușește să facă totul așa cum trebuie.
Tu ce filme și seriale văzute pe Netflix în septembrie 2018 ai pune în lista noastră?
Citește mai multe liste și recomandări pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.
Multe din filme nu sunt pe Netflix România.
Toate filmele, documentarele și serialele din această listă sunt pe Netflix România, acolo unde au și fost văzute.
Tot ce ai prezentat tu este, în principal, comedie și horror. Slab!
Seria de articole „Top 10 cele mai bune filme și seriale văzute pe Netflix” în fiecare lună este compusă din titlurile urmărite de mine pe platforma de streaming online. Nu este un top al celor mai bune filme sau seriale de pe Netflix. Pur și simplu aleg din toate producțiile pe care le văd într-o lună pe cele 10 care mi-au plăcut cel mai mult și fac un top personal. Această serie de articole e un fel de ghid de recomandări, dacă se poate numi așa. Ah, și aștept oricând din partea ta o listă cu producțiile de pe Netflix pe care le consideri a fi bune (sau mai bune). Cine știe, poate găsesc ceva ce încă n-am văzut. Cu toate că e destul de dificil să fiu surprins. Toate cele bune!