Petrec din ce în ce mai mult timp pe platforma de streaming online Netflix în defavoarea site-urilor de filme și seriale online, ocazie cu care am gândit o nouă serie de articole cu recomandări pentru Raftul cu Filme, și anume texte în care vorbim despre filme și seriale văzute pe Netflix în octombrie 2018.
Netflix îmi face munca mult mai ușoară atunci când caut ceva bun de văzut. M-am obișnuit să nu mai aștept o grămadă de reclame să se închidă, să nu mai aștept publicitatea de pe videoclipuri să se termine și să am totul la dispoziție în calitate HD pentru Smart TV. Plus că știu că banii pe care îi plătesc pentru abonamentul plătit merg direct către oamenii care creează conținut nou tot pentru Netflix.
Alte liste din alte luni: august 2019, mai 2019, septembrie 2018
Cât despre acele filme și seriale văzute pe Netflix în octombrie 2018, am ales zece dintre cele mai bune producții pentru a le putea include în acest articol. Nu este chiar un top, însă sunt așezate în ordinea preferințelor personale. Mă aștept ca nu toți cei care citesc articolul să nu fie de acord cu mine, însă este chiar indicat să nu avem aceleași gusturi și să ne diferențiem la genuri, ani de lansare, regizori etc.
Așadar, iată un top zece filme și seriale văzute pe Netflix în octombrie 2018.
1. The Shawshank Redemption (1994) – film de dramă
Lungmetrajul regizat de Frank Darabont și scris de Stephen King își merită primul loc în topul celor mai bune filme all time de pe IMDb. L-am văzut pentru a patra sau a cincea oară pe Netflix și mi se pare în continuare pur și simplu extraordinar. De când am vizionat pentru prima dată filmul ăsta, actorii Tim Robbins și Morgan Freeman au rămas numele preferate din lista mea, iar când găsesc o producție cu unul dintre ei în distribuție trebuie neapărat să o văd.
Cumva, pentru primul loc din topul cu filme și seriale văzute pe Netflix în octombrie 2018 am avut de ales între „The Shawshank Redemption” și serialul „Friends”, însă pur și simplu n-am avut cum să pun altceva pe prima poziție. Filmul prezintă povestea lui Andy Dufresne, un bărbat băgat la închisoare pe nedrept, și modul unic în care își plănuiește evadarea de-a lungul anilor.
2. Friends (1994-2004) – sezoanele 1-10 – serial de comedie
Am văzut toate cele zece sezoane în lunile septembrie și octombrie din anul 2018, iar acum a sosit vremea să îl includ în această listă. Serialul „Friends” l-am mai văzut și în trecut de câteva ori, iar anul ăsta l-am terminat de două ori. Nu cred că există vreun sitcom în lumea care să mă prindă mai tare decât o face minunăția creată de David Crane și Marta Kauffman.
Seria „Friends” reprezintă lansarea pe bune în cinematografie a celor șase actori care interpretează rolurile principale. Producția nu iese cu nimic în evidență, nu beneficiază nici de cea mai bună imagine la început, însă se diferențiază de toate celelalte seriale existente cu o poveste simplă și spusă așa cum trebuie. „Friends” este amuzant, simpatic, trist, vesel, răutăcios, enervant, comic. Este tot ce are nevoie un serial pentru a putea fi urmărit cu plăcere și nimic mai mult.
3. Atypical (2017-?), sezonul 2 – serial de comedie și dramă
În luna septembrie 2018 am urmărit primul sezon, iar acum am reușit să văd și partea a doua, fiind în așteptarea sezonului al treilea, care sper să apară cât de curând. Așa cum ziceam și în trecut, serialul ăsta m-a surprins plăcut și mă bucur să văd că este apreciat de majoritatea utilizatorilor de pe IMDb. Având în vedere că este despre un tânăr cu autism, mă așteptam ca lumea să fie cumva reținută.
Platforma de streaming online Netflix a reușit să creeze un nou serial de referință în educarea oamenilor, după „13 Reasons Why”. Sezonul al doilea din „Atypical” a ieșit exact așa cum trebuia. Chiar cred că partea a doua este mai bună decât a doua, cu toate că echipa de producție nu face decât să ducă povestea mai departe. Lucrurile se complică pentru părinți, fata familiei pleacă la facultate, iar personajul principal este obligat să se descurce de unul singur într-o lume în care autismul nu este perceput așa cum ar trebui.
4. Bullet Head (2017) – film de dramă și thriller
Lungmetrajul scris și regizat de Paul Solet este genul de producție pe care ori o îndrăgești, ori o urăști din inimă. Am citit o mulțime de recenzii scrise de diverse persoane care au văzut filmul, iar toate sunt la cele două extreme menționate anterior. Eu sunt una dintre acele persoane cărora le-a plăcut destul de mult pelicula și cred că Rory Culkin, Antonio Banderas și John Malkovich fac roluri bune.
Întregul lungmetraj se desfășoară într-o hală industrială părăsită, acolo unde se țineau lupte ilegale între câini. Trei hoți profesioniști se ascund în respectiva clădire după ce duc la bun sfârșit un jaf și încearcă să se ascundă de autorități. Problemele încep să apară atunci când un câine de luptă uitat în clădire începe să îi vâneze într-un labirint de camere și holuri.
5. The End of the Fucking World (2017-?), sezonul 1 – serial de aventură
Este un serial de aventură creat de platforma de streaming online Netflix, iar în prezent numără un singur sezon, al doilea fiind anunțat cel mai probabil pentru anul 2019. Din nou, nu iese cu nimic în evidență, dar cumva te prinde și te face să-l vezi până la final. Comedia neagră a serialului mi-a plăcut și chiar cred că nota 8.2 de pe IMDb este una apropiată de adevăr.
Aștept cu nerăbdare sezonul al doilea pentru că trebuie continuate câteva lucruri rămase în coadă de pește la finalul sezonului întâi. Cei doi actori adolescenți din rolurile principale creează două personaje ciudate și interesante în același timp. Un tânăr care se crede psihopat și o fată nou ajunsă în școala tânărului se împrietenesc, se cunosc și aleg să plece în călătoria adevăratului tată al Alyssei.
6. Santa Clarita Diet (2017-?), sezonul 1 – serial de comedie horror
O altă producție creată de Netflix și încă una care m-a surprins plăcut. Luna asta am reușit să văd doar primul sezon, cu toate că Netflix a lansat deja trei sezoane complete pentru această producție. În mare, actorii principali fac roluri bune, iar ideea de serial de comedie neagră a fost pusă în practică așa cum trebuie. E un fel de serial pe care ori îl adori, ori îl dai deoparte și te uiți la altceva.
Sunt o mulțime de scene hilare în primul sezon, iar povestea este construită astfel încât să te facă să te uiți la întregul sezon. Sper să fie la fel și în celelalte două seriale. În mare, serialul este despre un cuplu care se ocupă cu vânzări imobiliare, iar la un moment dat personajul feminin descoperă că este canibal și că are o dependență de carne umană. Așa că face tot posibilul pentru a-și satisface poftele și încearcă să ascundă asta de restul comunității în care trăiesc.
7. Operation Finale (2018) – film biografic și istoric
Este unul dintre lungmetrajele cu care Netflix încearcă în anul 2018 să iasă la suprafață. Filmul „Operation Finale” este foarte aproape de a fi unul bun, cu toate că povestea este lungită ceva mai mult decât era necesar pentru a ieși un film de referință pentru Netflix. De aici și faptul că durează puțin peste două ore. În mare, filmul urmărește povestea unui grup de agenți secreți care îl capturează pe neamțul care a pus la cale Holocaustul.
Grupul îl localizează pe personajul negativ într-o țară din America Latină, acolo unde s-a retras pentru a-și trăi liniștit ultima parte din viață. Scopul agenților secreți este de a-l prinde și de a-l duce în Israel pentru a fi supus unui proces, dar și pentru a răzbuna toate atrocitățile făcute împotriva evreilor în Holocaust.
8. The Clapper (2017) – film de comedie
Filmul ăsta nu este unul grozav, de aici și nota mică de pe IMDb. L-am găsit în lista producțiilor disponibile pe Netflix, mi-a plăcut ideea scenariului și l-am urmărit pentru că Ed Helms este în distribuție. Povestea se concentrează pe Eddie, un bărbat care își câștigă traiul din participarea în public la tot felul de emisiuni de televiziune pentru a aplauda la comandă.
Nu este un lungmetraj de referință și nici nu rămâne în memoria celor care l-au văzut, ci este mai mult o producție pe care o vezi în weekend ca să te relaxezi. Este un film ușor, merge perfect cu o pungă de popcorn și pe care îl urmărești în pijamale înainte să te ridici din pat și să faci altceva prin casă.
9. Burning Sands (2017) – film de dramă
Pelicula „Burning Sands” este regizată de Gerard McMurray pentru platforma de streaming online Netflix, iar mai mult m-a atras ideea scenariului. Povestea nu este una extraordinară și nici nu surprinde printr-un final memorabil, dar merge văzut într-un weekend liniștit sau atunci când ai de făcut treabă prin casă și nu au chef pur și simplu să te apuci de nimic.
10. Ride Along 2 (2016) – film de comedie și acțiune
L-am văzut mai mult pentru că urmărisem prima parte și eram curios ce se întâmplă în a doua. Este un film slab, la fel ca și primul, însă asta era de așteptat. Este un lungmetraj făcut pentru cinematografe și pentru care Netflix a cumpărat drepturile de difuzare. Ice Cube și Kevin Hart joacă rolurile principale și o fac în stilul lor propriu. Este de văzut mai mult pentru replicile amuzante ale lui Kevin Hart și nicidecum pentru că ar fi o mare creație cinematografică.
Tu ce filme și seriale văzute pe Netflix în octombrie 2018 ai pune în lista noastră?
Citește mai multe liste și recomandări pe Raftul cu Filme. Urmărește, în același timp, pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.
Scrie un comentariu