Raftul cu filme

Un nou serial coreean se difuzează pe postul TVR 1: Secretele de la palat

Secretele de la palat, seriale coreene, TVR 1
Imagine via Asian Wiki / Secretele de la palat

Postul de televiziune TVR 1 aduce o nouă producție coreeană pe micile ecrane din România. Pelicula originară din Coreea de Sud se numește Secretele de la palat (în limba engleză: „The Great Queen Seondeok”, în original: „Seondeok Yeo Wang”) și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune în ziua de marți, 6 iulie 2021, de la ora 18:15. Serialul a mai fost difuzat pe TVR 1 în 2010.

Serialul coreean Secretele de la palat a fost lansat în anul 2009, primul episod fiind difuzat pe postul de televiziune MBC pe 25 mai 2009, iar ultimul episod pe 22 decembrie 2009. Producția numără un sezon și un total de 62 de episoade.

Pelicula Secretele de la palat se încadrează în genurile biografic, dramă și istoric și este regizată de Geun-Hong Kim și Hong Kyun Park, după un scenariu semnat de David Bannon. Din distribuție fac parte, printre alții, actori ca Jeong Woong-In, Jeong-Hyeon Kim, Dam Ryu, Yo-Won Lee, No-Min Jeon, Mun-Shik Lee și Gyo-Jin In.

Acțiunea serialului Secretele de la palat se desfășoară în perioada celor trei regate, Shilla, Baekjae și Goguryo, în jurul anilor 572-647. Deok-Man este abandonată la naștere din cauza unei profeții vechi, iar regele Jinpyeong este nevoit să o trimită pe cea de-a doua geamănă departe de palat, împreună cu So-Hwa. Mai târziu, Deok-Man revine la palatul regal din Shilla, odată cu ajutorul primit de la sora sa geamănă, prințesa Cheon-Myeong, în efortul de a ține piept lui Mi-Shil, care dorea cu orice preț să devină regina din Shilla.

Mi-Shil pune la cale un plan diabolic pentru a nu permite lui Deok-Man să fie recunoscută ca prințesă. Mi-Shil reușește să o ucidă pe prințesa Cheon-Myeong. Folosind inteligența proverbială, prințesa Deok-Man îl cooptează pe generalul Kim Yu-Shin pentru a-și elimina un adversar înverșunat și să acceadă la tron. Deok-Man reușește să fie recunoscută ca prințesă în urma unei eclipse de soare pe care o profețește cu ajutorul unui călugăr ce descifra mișcarea planetelor.

Între timp, Mi-Shil pornește o revoltă pentru a-l înlătura pe rege de la putere și să devină regină, eternul său vis. Înfrântă de trupele conduse de Yu-Shin și Al-Cheon, Mi-Shil se sinucide, dar lasă vorbă urmașului său, Bi-Dam, fiul ei și al regelui Jinji, să urmeze eforturile sale și să devină rege. După moartea regelui, Deok-Man devine regina Seon-Deok, prima femeie care domnește în regat, dar este nevoită să renunțe la dragostea sa pentru Kim Yu-Shin pentru a deveni conducător.

Urmează o domnie violentă, cu răscoale puse la cale de urmașii lui Mi-Shil, printre care și fiul acesteia, Bi-Dam, invazii ale celor din regatul Baekje și revolte interne. Bi-Dam, care deși este îndrăgostit de regină, vrea să urmeze ultimele dorințe ale lui Mi-Shil. Acesta este păcălit de acoliții săi să se întoarcă împotriva lui Deok-Man și să pornească o revoltă pentru a o înlătura de la putere pe regină.

Când își dă seama că a fost înșelat este deja prea târziu. Trupele lui Yu-Shin și Al-Cheon înăbușă răscoala și îi prind pe cei vinovați. Bi-Dam reușește să scape și, în încercarea de a ajunge la regina Seon-Deok, este ucis de arcași.

Alexandra Vlaicu

Pasionată de seriale, ca mai toate fetele, urmăresc tot ce apare nou pe platformele de streaming online din România. Am o afinitate aparte pentru Netflix, dar nici cu HBO GO nu îmi este rușine. Mare fană a serialului Friends, am un motan pe nume Joe și un iubit care îmi ține companie de fiecare dată când mă uit la ceva nou.

2 comentarii