Raftul cu filme

Scurtmetrajul românesc „Noiembrie” a fost selectat la Festivalul de Film de la Valencia

Noiembrie, scurtmetraj, Ioachim Stroe

Scurtmetrajul românesc Noiembrie, regizat de monteurul Ioachim Stroe, va fi proiectat în competiția oficială a cunoscutului Festival Internațional de Film „Cinema Jove” din Valencia. Cu acest scurtmetraj, Ioachim Stroe își face debutul în regie. Evenimentul de film de la Valencia a ajuns la cea de-a 32-a ediție și va avea loc în luna iunie, în perioada 23 iunie – 1 iulie 2017.

Conform unui comunicat de presă, scurtmetrajul românesc Noiembrie va reprezenta România în competiția dedicată scurtmetrajelor. În aceeași competiție vor concura și vor fi proiectate scurtmetraje realizate în Spania, Maroc, Franța, Marea Britanie, Italia, Portugalia și Statele Unite ale Americii.

Scurtmetrajul românesc Noiembrie spune povestea lui Vlad, un ghid turistic de pe vasele de croazieră. În urmă cu opt ani, în momentul în care a plecat din țară, Vlad a lăsat în urmă o relație eșuată și un copil, pe Max. Vlad, aflat în România pentru o săptămână, și Max, ajuns în pragul adolescenței, ajung să se revadă și să recupereze din timpul pierdut.

Noiembrie, scurtmetraj, Ioachim Stroe

„Povestea reîntâlnirii dintre Vlad și fiul său Max este, în primul rând, o poveste despre transformare, despre felul în care, la o anumită vârstă, copiii încetează să mai fie copii și se transformă în adolescenți. Despre cum străinii se pot transforma în prieteni și, nu în ultimul rând, despre cum se schimbă felul în care ne percepem noi pe noi atunci când suntem fortați să fim sinceri”, declară Ioachim Stroe.

Scurtmetrajul românesc Noiembrie îi are în distribuție pe Ovidiu Mihăiță și Vlad Alexandru. Monteurul Ioachim Stroe semnează atât regia, cât și scenariul și montajul, iar imaginea poartă amprenta lui Andrei Butică. Scenografia este semnată de Mălinei Ionescu, iar de costume s-a ocupat Maria Laura Stroe. Ioan Filip este responsabil de sound-design, în timp ce Alexandru Belc s-a ocupat de muzică. Mixajul de sunet a fost realizat de Dan Ștefan Rucăreanu.

Cine este Ioachim Stroe?

Ioachim Stroe este unul dintre cei mai cunoscuți editori români. Acesta a semnat montajul unor producții românești cunoscute și premiate în mai multe rânduri. Vorbim despre „Aurora”, în regia lui Cristi Puiu, „Dincolo de calea ferată”, în regia lui Cătălin Mitulescu, „Cinema, mon amour”, regizat de Alexandru Belc și „Rețeaua”, regizat de Claudiu Mitcu.

Noiembrie, scurtmetraj, Ioachim Stroe

Scurtmetrajul românesc Noiembrie este primul film al lui Ioachim Stroe în calitate de regizor, dar și de scenarist. Pelicula este o producție independentă 100% și este semnată de WeAreBasca. Producătorii scurtmetrajului sunt Claudiu Mitcu, Robert Fița și Ioachim Stroe.

Scrie un comentariu