Raftul cu filme

VIDEO. Un nou serial suedez va fi difuzat pe HBO GO și postul HBO: „Scandalul”

scandalul, beartown, hbo go, hbo, seriale suedeze, seriale la tv, seriale pe hbo go
Imagine via HBO / Scandalul

Postul de televiziune HBO și platforma de streaming online HBO GO vor aduce o nouă producție suedeză pe ecranele din țara noastră, în premieră. Pelicula originară din Suedia se numește Scandalul (în limba engleză: „Beartown”, în original: „Bjornstad”) și urmează să intre în grila de programe a postului de televiziune HBO și a platformei de streaming HBO GO în toamna anului 2020.

Drama suedeză Scandalul va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe în toamna anului 2020. Serialul este bazat pe romanul scris de Fredrik Backman și este regizat de către Peter Gronlund. În rolurile principale joacă, printre alții, actori ca Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

Cu un total de cinci episoade, serialul suedez Scandalul, o producție originală HBO Europe, explorează speranțele care aduc laolaltă o mică comunitate, secretele care amenință să o distrugă, curajul de care este nevoie pentru a merge împotriva grupului și consecințele felurilor în care sunt crescuți băieții.

Beartown pierde încetul cu încetul teren din cauza copacilor care cresc din ce în ce mai aproape de oraș, dar atunci când echipa de tineret de hochei pe gheață are șansa de a câștiga semifinalele naționale, toate visurile localnicilor apasă acum pe umerii câtorva adolescenți. Această povară grea devine catalizatorul pentru un act de o violență neobișnuită și care va lăsa o tânără traumatizată și un orășel în plină criză. Acuzații vor fi făcute și niciun localnic nu va scăpa de consecințe.

Drama în cinci părți este o adaptare a romanului cu același nume scris de autorul suedez Fredrik Backman, cel care a scris și volumul „A Man Called Ove”. Producția este regizată de premiatul Peter Gronlund, iar scenariști sunt Anders Weidemann, nominalizat la Premiul Emmy, Antonia Pyk și Linn Gottfridsson. Serialul suedez este produs de Filmlance, parte a societății Endemol Shine Group.

Producători executivi pentru Filmlance International sunt Bonnie Skoog Feeney și Mattias Arehn. Hanne Palmquist, Steve Matthews și Antony Root sunt producători executivi pentru HBO Europe. Fredrik Backman este producător executiv și este reprezentat de Salomonsson Agency, Tor Jonasson și Sophie Smirnakos.

Producția peliculei Scandalul a început în anul 2019, undeva în nordul Suediei, cu zăpadă cât cuprinde și temperaturi de îngheț, iar filmările au avut loc în mai multe locații, printre care se numără și Gallivare, Overtornea, Haparanda sau Kiruna.

Citește mai multe articole despre serialele suedeze pe Raftul cu Filme. Urmărește și pagina noastră de Facebook, canalul de YouTube și contul de Instagram.

Scrie un comentariu